|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:56 |
[Cari 1.8 GDI] Prosze o ocene |
Autor |
Wiadomość |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 27-04-2011, 07:46
|
|
|
Nie wiem co masz na myśli pisząc słabe, przejedź się Mazdą 626 i pohamuj a zobaczysz o czym mówię a wracając to Cari na Lubuskich blachach to te zdjęcia są raczej celowo tak niechlujnie zrobione by ukryć kilka ciekawych rzeczy, z lewej strony na przednim błotniku jest znaczek GDI a z prawej już śladu nie ma po nim, na listwach z tyłu powinna być napisana wersja z jednej a Carisma z drugiej strony, ogólnie na pierwszy rzut oka tapicerka i plastiki wyglądają na zdrowe a kierownica jak po zawodach w rzucaniu na odległość |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 27-04-2011, 08:25
|
|
|
W Cari II hamulce są ok. , powiększono tarcze i dodano tarcze z tyłu (choć przedliftowe niektóre też miały)
Tak jak porównuję te Cari to do każdej można się przyczepić i do większości naszych samochodów, kwesti aaby rozsadek szedł w parze ze stanem technicznym.
Ja swoją Cari także sprzedaję i określę jej stan jako dobry a nie b.dobry.
Za 16 tyś nic co daje 135KM , lepszy komfort i wygodę w tym wieku się nie kupi.
Jeżdżę Carismami już 10 lat i nigdy nie zawiodły.
Wiem, że moje auto miało przygody lakiernicze u poprzedniego właściciela choć jak kupowąłem to słowem nie wspomniał ale wiedziąłem co biorę i wiedziałem co było lakierowane, sam robiłem zaprawkę na tylnym lewym błotniku po delikatnej obcierce o latarnię (oczywiście udokumentowane zdjęciem). Przebieg 138tyś/km mało , wg. niektórych za mało ale ja więcej nie zrobiłem bo fizycznie dla mnie jest to niemożliwe .
Jak sie kupi w miarę sprawdzoną Cari to będzi to dobre rodzinne auto.
Moja żona pojeździła Honda Civic, Skodą Fabią, Octawią, Seatem Cordobą i słycheć o tych markach nie chce a jak jeździ Cari to zawsze mam banana na twarzy.
Więc kolego szukaj a będziesz zadowolony.
Ewentualnie mogę przesłać swoje zdjęcia ale dopiero wieczorem.
Pewnie w dniu dzisiejszym lub jutrzejszym wystawię ogłoszenie na forum jak się wyrobię. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2011, 09:04
|
|
|
Porównując hamulce w Carismie 1.6 99KM 1999 r - z przodu małe tarcze (wchodzi felga 14''), z tyłu bębny; a Carismie 1.6 103KM 2001 r - z przodu i z tyłu duże tarcze (felga min. 15'') to różnica jest spora, naprawdę. Co więcej, w momencie gdy test był wykonywany (byłem posiadaczem obu samochodów) w Carismie z '99 roku były nowe tarcze i klocki, a w Carismie z '01 tarcze i klocki były do wymiany... |
|
|
|
 |
hessboll2
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Dynamics
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 25 Lut 2011 Posty: 129 Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
|
Wysłany: 03-05-2011, 13:19
|
|
|
cariwroc napisał/a: | A tak z innej beczki czy cari I i II mialy tak samo slabe hamulce ? | .... z tym stwierdzeniem mogłbym sie troszke posprzeczac z jakimi hamulcami porownujesz carisme??? |
_________________ BORN TO BE FREE!
<Moje CacKo http://forum.mitsumaniaki...php?t=61901>
 |
|
|
|
 |
|
|