Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:23
[ALL] wskazowka od paliwa? CJ0
Autor Wiadomość
slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 15:18   

deenbe napisał/a:
rezerwa zapala sie ponizej czerwonej kreski

Dokładnie tak (po ciągłym świeceniu kontrolki wiemy że jedziemy na rezerwie).

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-11-2006, 15:35   

Ja jeszcze wsumie nigdy nie zobaczylem swiecacej sie kontrolki
ale wiem ze nie spalila sie bo jak mialem juz pod czerwona kreska to na zakretach mi sie pojawiala na chwilke a maksymalnie zatankowalem 44l
ale co do podnoszenia sie to zeczywiscie czasami musz epoczekac kilka minut zanim dojdzie do samej gory ale z opadaniem to uwazam ze za szybko mi opada(wskazowka oczywiscie):> ale to chyba wina mojej ciezkawej nogi:P

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 15:37   

Zawsze po zatankowaniu do pełna wskazówka szybko spada i spowalnia jak jest u samego dołu. Zresztą wskazówka w moim Miśku nieczęsto odwiedza nawet połowę skali :mrgreen:

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 16:33   

Właśnie koledzy, z ta wskazówką jest nieco inaczej niż w poprzednim moim aucie:
1. wskazówka zawsze pokazuje pozim paliwa :) super
2.jak tankuję to bardzo powoli sie podnosi, trwa to kilka minut az sie wdrapie hihi
3.rezerwa zapala mi sie czesto jak juz jest na, a nawet pod czerwona kreska?
4.ostatnio zrobiłem jakies 50-60 km na rezerwie i według moich obliczen zostalo jakies 3-4 litry pb ciekawe?
5 opda bardzo fajnie im nizej tym wolniej:)

pozdr

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 04:32   

Bastek napisał/a:
4.ostatnio zrobiłem jakies 50-60 km na rezerwie i według moich obliczen zostalo jakies 3-4 litry pb ciekawe?

masz 1.3 jak i u mnie..na rezerwie przy jedzie jak ustawa przewiduje zrobilem 100km i dojechalem na stacje tankujac 48l !!!!!!!!!!!!!!!!!

wskazowki zawsze maja jakais margines bledu wiadomo- z grubsza pokazuja ile jest i to nam wystarcza narazie...

dzinia
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 09:48   

ja tez jeszcze nigdy nie widziałem zeby sie kontrolka rezerwy zapaliła no może raz jak jechałem w koło po parkingu to zaświeciła się . ale staram sie nie jezdzić na rezerwie .

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 14:16   

dzinia napisał/a:
ja tez jeszcze nigdy nie widziałem zeby sie kontrolka rezerwy zapaliła no może raz jak jechałem w koło po parkingu to zaświeciła się . ale staram sie nie jezdzić na rezerwie .

i pewnie jezdzilas w kolko przeciwnie z ruchem wskazowek zegara :mrgreen:

Odpowiedz do tematu