Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
09-05-2011, 15:17
Chamstwo na drodze - Dominos
Autor Wiadomość
skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2011, 09:22   Chamstwo na drodze - Dominos

Witam,
Pytanko, czy mamy jakieś narzędzia, aby piętnować (cenzura) na drodze wśród Mitsumaniaków (Dominos)? Dzisiejsze zachowanie (cenzura) o nicku dominos przeraża! :evil:
Godziny poranne al.Unii w kierunku Drewnowskiej, przy Konstantynowskiej, na światłach wydzielony pas do skrętu w prawo. Pod wiaduktem oczywiście standardowo zatwardzenie.
(cenzura) w Outlanderze z wielką naklejką na tylnej szybie Dominos :evil: , włącza kierunkowskaz, markuje skręt w prawo a potem rura...i na chama przejeżdża na wprost wyprzedzając przy okazji z prawej strony innych kulturalnie czekających na swoją kolej.
Cwaniaków nie brakuje, tylko dlaczego cierpi na tym mitsumaniakowa społeczność?

EDIT by Forest_Taft:
8.1. Forum jest przyjazne dla użytkownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych
Nie piszemy wycieczek personalnych pod adresem innych użytkowników Forum.
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY
Ostatnio zmieniony przez 06-05-2011, 10:38, w całości zmieniany 2 razy  

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 06-05-2011, 09:37   

Po pierwsze, edytuj epitety pod adresem Dominosa! Po drugie jeśli zobaczył, że pod wiaduktem jest zatkane, to pojechał prosto do Drewnowskiej (tak to zrozumiałem) czy to takie dziwne???
http://www.mmdzieciom.pl/

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 06-05-2011, 09:55   

Tyle tylko, że tam, w tych godzinach jest zawsze zakorkowane. Tylko żadnemu cwaniakowi nie chce się głową ruszyć. Dla mnie to po prostu chamstwo i tyle.
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2011, 10:33   

skaut, Zostałeś poproszony przez Pamara o wyedytowanie epitetów w kirunku innego forumowicza/klubowicza.
Nie zrobiłeś tego, więc dostajesz ostrzeżenie za złamanie regulaminu forum:
8.1. Forum jest przyjazne dla użytkownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych

Więcej zasad możesz znaleźć tutaj:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=15923

sloniu 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 06-05-2011, 20:07   

Haha, rozbawiło mnie to.
Skaut miał odwagę napisać, że ktoś z klubu zachowuje się jak cwaniak i dostał za to ostrzeżenie...
No tak, panowie w TIRach źli, w Golfach źli .... ale jak w naszym Klubie, to wszystko OK.
A ja nie chcę żeby mnie kojarzono z "cwaniakami w Mitsu".

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W

Wysłany: 06-05-2011, 22:55   

sloniu napisał/a:

Haha, rozbawiło mnie to.
Skaut miał odwagę napisać, że ktoś z klubu zachowuje się jak cwaniak i dostał za to ostrzeżenie...
No tak, panowie w TIRach źli, w Golfach źli .... ale jak w naszym Klubie, to wszystko OK.
A ja nie chcę żeby mnie kojarzono z "cwaniakami w Mitsu".

Nie chodzi tu o to że napisał na kogoś z klubu,lecz złamał żelazne zasady tego forum :!:

Pozdro:)

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2011, 09:38   

sloniu napisał/a:
ale jak w naszym Klubie, to wszystko OK.

Niestety ale bardzo się mylisz. Post pozostał (nie zamknąłem tematu, nie wylądował w śmietniku) bo Mitsumaniaki popierają bezpieczną Jazdę. Ale EPITETY były w nim nie potrzebne - Powód ostrzeżenia: pkt 8.1 Zasad Forum - czyli bez względu na sytuację nie wolno obrażać innych.

A widzę że kolega Słoniu ich nie zna skoro tak pisze.

sloniu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-05-2011, 13:14   

Epitety są złe z założenia.
Fakt, że mógł to opisać pomijając niektóre słowa, ale intencje były słuszne :mrgreen:
Życzę miłego grillowania i bezpiecznego dojazdu :)

iza 
Mitsumaniak
IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
Wysłany: 08-05-2011, 00:42   

SŁONIU :D DOMINOS to super kumpel i szkoda ze tak sie poznajecie nie od najlepszej strony

sloniu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2011, 11:46   

Może miał "chwilę słabości", każdemu się zdarza :)
W to, że może być super kumplem nie wątpię.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 08-05-2011, 17:14   

skaut, z ciekawości zapytam ... czy przez manewr jaki wykonał Dominos, jakikolwiek inny kierowca został spowolniony???

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

sloniu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2011, 19:01   

akbi, zlituj się ...
W tamtym miejscu, to akurat nieprzepisowe i niekulturalne zachowanie

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2011, 22:08   

Witam - to ja się wypowiem jako sam zainteresowany.
po pierwsze na wstępie bardzo chciałęm przeprosić za zachowanie na drodze - mogło być faktycznie przez niektórych zrozumiane jako chamskie - sam takiego czegoś nie lubię.
pozwolę sobie ze swojej strony powiedzieć jak to wyglądało:
miałem skręcić z al Unii do włókniarki pod wiadukt - akurat lecieliśmy z drugim mitsumaniakiem - Chooperem wiec może potwierdzić wersję wydarzeń - zauważyłem fatalny korek. stałem pierwszy na pasie do skrętu w prawo i widziałęm ze z tego pasa nie zjadę bo nawet nie opuściłbym skrzyzowania, zmieniłem decyzję aby jechać prosto - faktycznie dałem w pedał w takim jedynie celu aby szybko udrożnić przejazd i szybko zjechac ze skrzyzowania więc pociągnąłem na wprost aleją unii. nie miałem na celu omijanie i cfaniakowanie tylko zmiana decyzji na drodze. wg mojej opinii nikt na skrzyzowaniu nie został zmuszony do jakichkolwiek działań przez mój manewr - ani nie chamował ani nie musiał nigdzie odbijać - skrzyzowanie było puste a że pod maską kilka kucy jest uznałęm to za bezpieczny manewr który nikomu nie przeszkodzi i tak się stało - reszta ruszyła daleko za mną i nikomu się żadna krzywda nie stała. notabene przeprosiłem za zachowanie juz na skrzyzowaniu światłami awaryjnymi.
Tutaj raz jeszcze przepraszam osobiście kolegę skauta jeśli poczuł się przez mój manewr w jakimś stopniu zagrożony. mogę jedynie powiedzieć, że osobiście uważam opisywanie takiej sytuacji - jak powtarzam w mojej ocenie kompletnie niegroźnej i nie mającej na celu cfaniakowania - epitetami za mało kulturalne - zawsze mozna wyjaśnić to na PW ale to jedynie moja ocena.
po raz trzeci przepraszam, troche kolege rozumiem i postaram się aby drugi raz się to nie powtórzyło aczkolwiek na drodze są różne sytuacje.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 09-05-2011, 03:38   

Witam,
Ja wypowiem sie jako postronny. Nie znam miejsca wydarzenia ani osób zainteresowanych.
Dla mnie jedna osoba dostaje ostrzeżenie za złamanie zasad, a druga mimo też ewidentnie złamania zasady "Stop Wariatom Drogowym" jest czysta?
pewnie dlatego, że:
iza napisał/a:
DOMINOS to super kumpel

Nie za bardzo wytłumaczenie DominoS jest logiczne. Skoro stał pierwszy do skrętu w prawo, to dlaczego nie skręcił? Inni przed nim skręcili? Udało się zjechać ze skrzyżowania?

DominoS napisał/a:
uznałęm to za bezpieczny manewr

Skoro jest to bezpieczny manewr (wyprzedzanie z prawej strony, z pasa do skrętu w prawo, na skrzyzowaniu) to jestem ciekaw co jest niebezpieczne.

DominoS napisał/a:
skrzyzowanie było puste

Wiem, że to trochę wyrwane z kontekstu, ale skoro innym udało się skręcić i opuścić skrzyżowanie to do mnie wytłumaczenie nie przemawia.

DominoS napisał/a:
Tutaj raz jeszcze przepraszam osobiście kolegę skauta jeśli poczuł się przez mój manewr w jakimś stopniu zagrożony. mogę jedynie powiedzieć, że osobiście uważam opisywanie takiej sytuacji - jak powtarzam w mojej ocenie kompletnie niegroźnej i nie mającej na celu cfaniakowania - epitetami za mało kulturalne - zawsze mozna wyjaśnić to na PW ale to jedynie moja ocena.

Pisanie - nie kulturalne.
Zachowanie na drodze - jak najbardziej.

DominoS napisał/a:
po raz trzeci przepraszam, troche kolege rozumiem i postaram się aby drugi raz się to nie powtórzyło aczkolwiek na drodze są różne sytuacje.

IMO czytaj: zawsze tak jeżdżę.

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 09-05-2011, 04:56   

apikus napisał/a:
a druga mimo też ewidentnie złamania zasady "Stop Wariatom Drogowym" jest czysta?

a gdzie tu masz łamanie tej zasady ? :roll:

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi