Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 02:01
fotel kierowcy
Autor Wiadomość
ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2006, 20:42   

A ja problemów z głowa i podsufitką nie miałem i nie będe miał - troszkę ponad 180cm nie robi mi problemów ale.... i tak nie jeżdże w oryginalnym fotelu tylko w kubełku ze względu na mój lekko chorawy kręgosłup...
Może dla Ciebie byłoby to wyjściem z sytuacji... kubełek bardzo obniża pozycje siedzenia...

Pomyśl...

Pozdrówka

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 21:15   

Cytat:
Na moje miejsca było na tyle, żeby dać go jakieś 8 cm niżej. Tylko co wtedy z denebe.

nie kumam :roll:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-09-2006, 21:18   

deenbe, Ty dość niewysoki jesteś ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 21:44   

Hubeeert napisał/a:
deenbe, Ty dość niewysoki jesteś ;-)

tylko ze ja nie mam problemu z niskim siedziskiem. ustawione mam i tak w najnizszym polozeniu i pochylone oparcie... wiec dalej nie kumam :lol:

Lena87 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 01''
Wysłany: 11-05-2011, 18:04   

Jak obniżyć fotel ? Próbuję tym drążkiem ale nie potrafię....Czy trzeba jakoś mocno naciskać podciągać go do góry? czy jest on po prostu ...zepsuty!?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 11-05-2011, 18:11   

Raczej opuścić na dół. Im bardziej pionowo do góry ten drążek tym wyżej fotel.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Lena87 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2011, 18:14   fotel kierowcy

ok, idę próbować, jednak wcześniej próbowałam i ciężko chodzi (nie chciałam urwać:P)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 11-05-2011, 18:47   

Wyciągnij ten pręt do przodu i lekko unieś się na fotelu ;-)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Lena87 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2011, 19:07   

super :) Wszystko działa:)siedzę już niżej :) dzięki wielkie, a teraz jeszcze jedno co mnie ciekawi :D

na boku siedzeń z przodu jest przesuwka w stronę kierownicy(stronę przodu auta) i pisze pod tym"memory" Co to jest? Do czego służy? :D

Mam nadzieję, że nie męczę za bardzo jak na początek.:(

Magda

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 11-05-2011, 19:14   

To jest do zapamiętywania pozycji fotela przed jego złożeniem żeby wpuścić kogoś do tyłu - nie trzeba za każdym razem ustawiac od nowa oparcia.
Lena87 napisał/a:
Mam nadzieję, że nie męczę za bardzo jak na początek.:(

E nie :D
Bywali lepsi ;-)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Lena87 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2011, 19:27   

Co możecie jeszcze w takim razie powiedzieć mi ciekawego o naszych Colt-ach a w szczególności tym roczniku 2001, szkoda mi tylko trochę, że nie ma szyb elektrycznych ale grunt, że klima działa :) czy jest sens robić niewielkie bąbelki rdzy na masce? Czy każdy colcik musi mieć rdze:(

Jutro wymieniam pasek rozrządu i mam zamiar jeździć... jeździć.... jeździć o wiele wygodniej niż moim Śp Fordem Ka (kasacja biedaczka, bo na nas spadli jak z nieba z przeciwległęgo pasa ruchu:( )

:) Mam wersję Jazz nie wiem czy to istotne jest? Na kokpicie i klapie bagażnika mam fajny motyw z nutkami - taki tam bajer:p

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-05-2011, 19:40   

Lena87 napisał/a:
Czy każdy colcik musi mieć rdze:(
Tak. Prawdopodobnie najgorszego miejsca u siebie jeszcze nie widziałaś... Poza tym fajne auto, jeszcze bezawaryjne. Jaki silnik?

Lena87 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2011, 19:42   fotel kierowcy

silnik 1,3 75 km :) suuuuuuuuuper przyśpiesza :) jeździ pięnie! Leciutko pracuje kierownica i silnik... miło posłuchać, że prawie nie słychać jak pracuje !CUDO!

PS dla mnie to ważne, nie jestem spokojnym kierowcą, który na zielonym świetle upewnia się, że może zacząć wrzucać jedynkę- mimo tego, że ktoś by pomyślał, że "baba za kierownicą" :)

Wciąż zastanawiam się czy robić tą rdze czy zostawić....auto wypastowałam i super się świeci, stan lakieru jest naprawdę ok. i ta rdza aż koli w oczy :P

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-05-2011, 22:25   

Lena87 napisał/a:
silnik 1,3 75 km suuuuuuuuuper przyśpiesza jeździ pięnie! Leciutko pracuje kierownica i silnik... miło posłuchać, że prawie nie słychać jak pracuje !CUDO!
Wiem, wiem, brat miał kiedyś takiego, ale z 1997 roku, świetne autko, bardzo lekko i przyjemnie się jeździło.
Lena87 napisał/a:
Wciąż zastanawiam się czy robić tą rdze czy zostawić....
Robić, wstaw zdjecie to podpowiem co dokładnie należałoby zrobić, aby chociaż zatrzymać postęp korozji. Co do korozji, widziałaś już swoje "cacko" od spodu (podłogę), szczególnie w tylnej części-okolice wnęki na koło zapasowe?

Lena87 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2011, 22:47   

progi są w miarę ok( w porównaniu z kaczuszką), rdza jeszcze ciut łapie nadkola(od spodu)....i malutkie miejsce pod klapą bagażnika, zaklejone jest dziwnym plastrem ... w kolorze czerwieni... :shock:

zdjęcie zrobię rano...aczkolwiek jutro rano umówiłam się do znajomego mechanika na rozdząd więc pewnie jego lakiernika też zapytam o to ale pewnie ładną kwotę sypnie...( oleje i filtry wymieniane były około 6 mc temu..)

ps koło zapasowe mam w bagażniku, ale zajrzę jutro pod spód, chociaż kto miał forda to wie...żadna rdza fordowi nie równa, dlatego taka jak jest tutaj jest żadną rdzą :mrgreen:

ps2 w sobotę malujemy.... ZACISKI I BĘBNY na czerwono :)

Odpowiedz do tematu