"Kłopoty" Hondy |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2006, 14:33 "Kłopoty" Hondy
|
|
|
Kiedy Mitsu będzie miało takie kłopoty?
źródło: SAMAR http://www.samar.pl/__/__...ler%C3%B3w.html
Z powodu bardzo dużego popytu Honda ma kłopoty z dostarczeniem na rynek wystarczającej ilości samochodów.
„Sytuacja Hondy jest w tym roku dość trudna - powiedział Takayoshi Yamaguchi, prezes Honda Poland. „Paradoksalnie, nie chodzi tu o spadek sprzedaży, ale o popyt na nowe modele naszej marki. W całej Europie przerósł on oczekiwania firmy. W związku z tym nasza brytyjska fabryka nie jest w stanie dostarczyć nam tylu samochodów, ile moglibyśmy sprzedać”.
„Na niektóre wersje Civica trzeba czekać co najmniej trzy miesiące. Z kolei kiedy chcemy zamówić Accorda z silnikiem Diesla lub w wersji kombi, czekamy nawet pół roku - wyjaśnił Jakub Wyszomirski z salonu Honda Wyszomirski z Siedlec |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-11-2006, 16:26
|
|
|
Nie mozna powiedziec, ale Hondzie ostatnio udaja sie samochody. Accord-jak dla mnie jeden z ladniejszych samochodow swojej klasy, civic (mi sie podoba, choc troche za kosmiczny jest) bije rekordy sprzedazy. Reszta tez sobie radzi...
Szczypta niezawodnosci, do tego ladny,podobajacy sie design, to widac recepta na sukcesss
Miejmy nadzieje, ze z nastepnym lancerem i z Mitsu tak samo bedzie
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2006, 16:30
|
|
|
Myślę, że swoje też zrobiła homologacja rzutem na taśmę hondy accord kombi na ciężarówkę w 2004 roku. Bardzo dużo firm kupiło wtedy takie accordy i nagle zaroiło się od nich na ulicach.
Accord kombi jest w moim odczuciu koszmarnie brzydki. Ale sedan jest już mniam mniam |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 12-11-2006, 17:10
|
|
|
...choc Accord kombi w porownaniu do Sang Younga Rodiusa, to prawie jak Ferrari jest |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 12-11-2006, 17:39
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Accord kombi jest w moim odczuciu koszmarnie brzydki |
a mnie sie strasznie widzi do tego jakis ciemnawy kolorek - np czarny z przyciemnionymi szybkami, do tego aluski i mmmmniam , co tu wiecej chciec |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 12-11-2006, 18:00
|
|
|
Ja tez nic do Accorda kombi nie mam i tez mi sie podoba. Moze nie jest jakos wybitnie piekny, ale ten samochod w cale nie musi sie wszystkim podobac (od tego sa alfy,passaty,... itp ). Przez to jest bardziej indywidualny
Z reszta wyobrazacie sobie Accorda kombi z jakims okraglym bagaznikiem?? hehe ja nie bardzo
Ale to jest tylko moje zdanie
Pozdrawiam |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2006, 18:14
|
|
|
Rzuty z boku są całkiem, całkiem... Mnie wygląd z tyłu bardzo przypomina jakąs tavrię kombi skrzyżowaną z karawanem
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 12-11-2006, 18:31
|
|
|
Mój dobry znajomy na takiego srebrnego Accorda Kombi.... I co ja mam mu powiedzieć |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 12-11-2006, 23:23
|
|
|
JCH napisał/a: | Mój dobry znajomy na takiego srebrnego Accorda Kombi.... I co ja mam mu powiedzieć | Że opinie są jak -> patrz moje motto i żeby sie nie przejmował tymi negatywnymi bo to jemu się ma ten samochód podobać a nie krytykantom.
BTW - Krytyk filmowy (brzmi podobnie jak forumowy ale to nie to samo) jest jak impotent - sam nie potrafi ale lubi oceniac innych. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2006, 08:54 Re: "Kłopoty" Hondy
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Kiedy Mitsu będzie miało takie kłopoty? |
Kiedy zacznie się liczyć z potrzebami klientów, zamiast konsekwentnie realizowć linię (partii?)
Brak kontynuacji w ofercie kompaktowego minivana (albo czegoś doń podobnego) za rozsądne pieniądze. Brak w ofercie auta choćby aspirującego do klasy średniej... Brak jakiegokolwiek hatcha kompaktowego. Kompaktowe kombi o bagazniku 340 litrowym i sylwetce jaka jest kazdy widzi. Z czym do ludzi...
Zaś co do Accorda Kombi, mi się podoba. No, ostatni 'europejski' Galant to nie jest, ale z drugiej strony gdyby Mitsu tu chciało sprzedawać tę pokrakę robiona na hameryke to...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 13-11-2006, 09:23
|
|
|
Mam znajomego (175 cm wzrostu), który ma Accorda kombi i często jak chce wziąć coś z bagażnika to musi wejść prawie cały do tego bagażnika aby sięgnąć.
Sedanik też mi się bardzo podoba, pomimo, że jak to pisał gdzieś Krzyzak – jest trochę taki … ociosany z klocka |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 16-11-2006, 23:34
|
|
|
Jakby Accord miał zaokrąglony tył to by się nazywał "francuzki":) - a po za tym honda ma bardzo dobre i samochody i silniki i całą resztę - nowy Civic - może trochę kosmiczny ale spójżcie na Civica Coupe w USA - może i w Polsce będzie - bo ładny jest - nie wspominam o silniku bo w hondzie chyba się żadna porażka nie zdarzyła - z tym że są wysokoobrotowe (VTec) - ale to chyba dobrze. A co do Accorda to jeden z ładniejszych w swojej klasie (obok Mazda 6 - sprawa w sądzie dalej się ciągnie kto od kogo ściągnął i Alfa). |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
|