Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
14-10-2006, 01:56
glosniki w drzwi
Autor Wiadomość
yetti768
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 22:40   glosniki w drzwi

witam,
od ok 8 godz jestem posiadaczem carismy i niestety pierwszy zawod: nie mam glosnikow w drzwiach tylko w kokpicie!!! :cry: moje pytanie jest nastepujace czy mozna wsadzic glosniki w drzwi i ile jest tam miejsca (glebokosc montazu) jakie glosniki bylyby najlepsze (tylko radio balupunkt 45Wx 4. :roll:
moze ktos z was robil juz cos takiego(przeszukalem cale forum i nic nie znalazlem) dodatkowo czy mozna zassac instrukcje demontazu tapiceri z drzwi (szyby elektr.)

czy to prawda ze wskazowka poziomu paliwa nie opada nawet po zgaszeni silnika czy to moja brycza jest nieco felerna???

z gory dziekuje

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2006, 23:48   

1. Twoje auto nie jest wyjatkowe, wszystkie Carismy z tego okresu (nie wiem jak po liftingu) maja z przodu jedynie 10-cio centymetrowe glosniki w dessce rozdzielczej pod nogami. W drzwi można wsadzic głośnik ale wymaga to wykonania/kupienia takich podkladek z mdf-u, ich obicia materialem, wyciecia dziury w drzwiach i wtedy mozesz wsadzic praktycznie wiekszosc glosnikow 16cm w drzwi. jak to zrobić opisywał Arturro albo na tym forum albo na forum Mitsubishi Klub Polska (były nawet zdjęcia, ale być może już pouciekały).
2. wszystkie instrukcje sa w dziale download, jest tam też obszerna instrukcja dotycząca carismy wiec pewnie będzie w niej jak ściągnąć boczek. Generalnie można sobie poradzić nawet bez instrukcji, bo wystarczy odkręcić te śruby które widać oglądając boczek z każdej strony, do tego zdemontować klamke vo tam jeszcze jest przykręcone, wykręcić bolec od ryglowania drzwi i boczek powinien trzymać się jedynie na jakimś kleju i spinkach.
3. Wskazówka poziomu paliwa zawsze pokazuje jego stan nawet po wyjęciu kluczyka. Za to rezerwa zapala się w większości egzemplarzy dopiero jak wskazówka oprze się na kijku ograniczającym działanie tejże wskazówki i jest to zazwyczaj grubo poniżej ostatniej kreski.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2006, 08:13   

drzwi rozbieramy tak jak pisze stanik czyli odkrecamy co sie da, jedna srobka w klamce, druga w zaglebieniu za ktore pociagamy jak zamykamy drzwi oraz po boku boczka z lewej i prawej strony.
nastepnie pociagamy od dolu, zdecydowanie, na dole tapicerka trzyma sie na zatrzaskach i mniej wiecej w polowie z lewej strony (tam gdzie jest jedna srobka).
nastepnie wysuwamy tapicerke do gory bez odkrecania rygielka, skladamy w odwrotnej kolejnosci.
glosniki w drzwiach mozesz sobie wsadzic jakie chcesz, ogolnie w carismie jest dziora w drzwiach ale aby mozna bylo przykrecic glosnik trzeba zastosowac pierscien z mdf-u lub czegokolwiek. jak rozbierzesz to zobaczysz o czym pisze.

yetti768
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2006, 20:33   

wielkie dzieki, myslalem ze bede pare dni czekal na jakas odpowiedz, a tu takie mile zaskoczenie. od dzis jestem codziennie na tej stronie. jeszcze raz dzieki

pozdrawiam

Matej
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 15:39   

Witajcie,

Ja mam jeszcze takie pytanko troche związane z tym tematem.
Czy jest jakiś sprytny (zmyślny :P ) sposób na przeciągnięcie kabli z drzwi do kabiny. Bo te gumowe łaczniki mam bardzo wypchane kablami i niemoge za bardzo zmieścic nastepnych.
Z góry dzieki

Pozdrawiam Mateusz

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 17:11   

nie wierze ze nie wcisniesz jeszcze jednego kabla.

Matej
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 17:46   

Tzn wcisnąć to napewno sie da tylko jest bardzo cieżkie podejscie. Chodziło mi o to że może jest jakaś sprytna metoda do przeciągniecia tego kabla :p ale chyba jest ta jedyna standardowa czyli jakiś cienki drucik, szurek i przeciągnąć.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 19:18   

dokladnie tak jak piszesz, ja to zawsze robie tak: biore cienki sztywny drucik, na jego koncu zawiazuje (owijam) za pomoca tasmy izolacyjne, kabel ktory chce przeciagnac i po sprawie.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 19:38   

Dla ułatwienia radzę wyciągnąć te gumowe łączniki z dzwi i przedniego słupka wtedy będzie można przeciągnąć kabel na raty ew. podgląd co się po drodze dzieje. I tak jak Arturro pisze za pomocą sztywnego druta najlepiej sprężynowy bo się nie zagina. koniec warto zabezpieczyć aby nie pokaleczyć kabli które będą po drodze.
Pierścień dystansowy powinien pasować od fiata punto ( taki założyłem)

Odpowiedz do tematu