|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czasomierz |
Autor |
Wiadomość |
RegoR [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2006, 18:36 czasomierz
|
|
|
Witajcie
to moj pierwszy post tutaj ... ale to chyba dobrze
mam problem z zegarkiem . Tym na wyświetlaczu komputra w carismie
otórz twn wspomniany już zegar sam przestawia czas na jedną godzinę do przodu i jeszcze nie udało mi się zauważy kiedy. Ustawiam go dobrze. jade patrze jest git. wsiadam na drugi dzien patrze o też dobrze . wsiadam tego samego dnia juz jest godzina do przodu... nie mam pojęcia o co chodzi. Nikt nie jezdzi i nie przestawia... jakieś ustawianie satelitarne czy coś... jest na to sposób czy te typy tak mają... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-11-2006, 11:39
|
|
|
jak rozumiem masz wyświetlacz komputera zintegrowany z radiem typu ph-2000/ph-2500/ph-3000 itd. a więc jest możliwość, że radio to ma ustawioną opcję automatycznego ustawiania czasu - sam mam taką opcję w radiu JVC, gdzie po pierwszym użyciu radia (bo to ma też cd/mp3) na podstawie danych rds automatycznie ustawiana jest godzina - być może u ciebie czas jest brany z innej strefy czasowej, gdzie nie był ostatnio cofany czas i stąd te problemy; sprawdź w opcjach radia czy posiada taką kalibrację czasu |
|
|
|
 |
RegoR [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 11:46
|
|
|
też już tak myślałem
ale przeciez jezdze w polsce i odbieram polski RDS
radio mam orginalne chyba PH-2000 takie kasetowe niestety posiadam tylko holenderską instrukcję... |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 15:01
|
|
|
Wyjmij radio i sprawdz czy besz niego tez sie zegar przestawi. Jazda bez radia nie jest fajna ale da sie |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 01-12-2006, 19:30
|
|
|
Na wyświetlaczu powinien być komunikat CT (Check time) i radio samo sobie znajdzie z RDS-u czas. Niestety część naszych stacji podaje czas błędnie w kodzie (np. Trójka) i zegar się sam przestawi. Funkcję tę możesz wyłączyć poprzez wciśnięcie 4 na radiu (tak jakbyś włączał stację pod numerem 4) podczas włączenia radia. Wtedy CT (wyświetlane u dołu prawej strony wyświetlacza) powinno zgasnąć. Ustawiasz czas przyciskami przy wyświetlaczu, zapominasz o kłopocie
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
|
|