Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zestaw do komputera w aucie, czy to mozliwe?
Autor Wiadomość
Rado
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 15:52   zestaw do komputera w aucie, czy to mozliwe?

Niecaly rok temu kupilem sobie calkiem fajny zestaw logitecha 2.1 do kompa o dosyc duzej mocy (satelitki po 40W i subwoofer 120W w RMS oczywiscie) szczegoly tutaj: http://www.logitech.pl/local/produkt/14445
Ostatnio wpadlem na wspanialy pomysl aby ten zestaw wrzucic do mojego autka (colt CJ0 '96) i tutaj glownym problemem bedzie zasilanie. Radio mam calkiem fajne - panasonic cq-c3303n, ktore posiada wyjscie na wzmacniacz wiec z transmisja danych nie ma problemu. Jesli chodzi o rozstawienie glosnikow to raczej subwoofer w bagazniku, satelitki jakos na tylnej polce dziury zrobic czy cos takiego. Chce miec mozliwosc w miare szybkiego wyjecia zestawu na wypadek domowej imprezy :) jezeli chodzi o zasilanie to zakladam ze bede musial zakupic takie urzadzenie (lub podobne):
http://moto.allegro.pl/it...a_300_600w.html
wystarczy dokupic przewody z koncowkami i ladnie wszystko zamontowac w aucie.

Co o tym sadzicie? bedzie dzialac czy lepiej sprzedac ten zestaw i za ta kase kupic wzmacniacz samochodowy i glosniki?? a moze juz ktos cos takiego robil i moglby mi cos poradzic?

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2006, 17:20   

Lena napisał/a:
i tutaj glownym problemem bedzie zasilanie

Niekoniecznie - we wzmacniaczu z zestawu na 90% jest transformator który robi z 220V ~14V, potem jest mostek prostowniczy i taki większy kondensator.
Możesz wziąć zasilanie z auta i podpiąć + i - pod ten kondensator.

Lena napisał/a:
Co o tym sadzicie? bedzie dzialac czy lepiej sprzedac ten zestaw i za ta kase kupic wzmacniacz samochodowy i glosniki??

Będzie działać ale jak będzie grać nie wiem, myślę że dużo lepszym rozwiązaniem będzie wzmacniacz samochodowy i takie też głośniki

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 19:00   

tez o tym myslalem zeby rozebrac i wyprowadzic jakies kable i ominac zasilacz logitecha ale sprzet jest jeszcze na gwarancji ktora niewatpliwie strace, a raczej nie chce tego, wiec jeszcze ok 1 rok i kilka miesiecy musze zaczekac zamin go rozbiore

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 21:00   

Ja juz robilem taki eksperyment. Wziolem subwofer podpiolem i... :? no wlasnie ledwo gralo. Ja robilem to bez wzmaka, pod samo radio.

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 23:12   

w sensie bezposrednio radio-glosnik w subwooferze? nie no tak to jest bez sensu bo to logiczne ze radio ma za mala moc... ale tak jak opisalem? mysle ze to moze miec sens, jak sprobuje to na pewno opisze

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2006, 12:38   

większość zestawów grających do komputerów ma przetwornik z 230AC na 12DC - dlatego bez problemów powinno się dać podłączyć zasilanie

ktoś już podłączał zestaw 5.1 w aucie i raczej grało kiepsko (sam też miałem taki pomysł, ale niezrealizowałem)

Odpowiedz do tematu