|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:32 |
[Cari 1.8 GDI] Kupno Carismy 1,8GDI po lifcie, prośba o opin |
Autor |
Wiadomość |
heriol
Nowy Forumowicz
Auto: planuje zakup 1-ego auta
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2011, 08:28 [Cari 1.8 GDI] Kupno Carismy 1,8GDI po lifcie, prośba o opin
|
|
|
Witam serdecznie .
Przymierzam się do kupna Cari 1,8GDI po lifcie najlepiej w wersji elegance (na początku miał byc Galant ale budżet się niestety skurczył... ).
Znalazłem 3 oferty, które mnie interesują lecz moim niewprawnym okiem ciężko stwierdzić czy warto jechać zobaczyć te autka.
Będę bardzo wdzięczny za każdą opinię i pomoc w ocenie.
1. http://otomoto.pl/mitsubi...-C16999428.html
2. http://moto.gratka.pl/tre...9eb9dae43da81,1
3. http://moto.gratka.pl/tre...r-12573021.html
Na temat 3 autka od sprzedawcy uzyskałem jedynie informacje, że przebieg koło 180k udokumentowany jedynie do 2003r,
obszyte były fotele (co najbardziej mnie martwi bo może świadczyć o dużym przebiegu),
no i brak jednego ramienia z loga mitsu na masce, no i ta cena, poza tym wygląda ok jak dla mnie. |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 19-04-2011, 11:54
|
|
|
Z tych trzech to na Twoim miejscu przyjrzałbym się pierwszemu. Fakt, przebieg mały, możliwe, że kręcony.
Dwójka to m.in. według mnie robiony przód(krzywy grill)
Trójka oprócz tego co sam wspomniałeś, to masakryczny tłumik.
Poza tym patrząc nawet cenowo, to przecież jeśli auto stoi w komisie, to komis też coś musi zarobić. Więc jeśli auto kosztuje ok. 9 tys., to ile komis za niego zapłacił ? |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2011, 21:32
|
|
|
1. komis...
spasowanie prawy przedni błotnik/maska nie pasuje
tylna klapa nie pasuje
środek wyplakowany, aż bije po oczach
brakuje fotek spod maski
2. samochód musiał dostać mocne uderzenie z przodu - lewy przedni błotnik nie gra z lampą i maską
grzywy grill (ułamane zaczepy)
prawy przedni błotnik nie gra ze zderzakiem i maską
tylne lewe drzwi nie grają z tylnym lewym błotnikiem, błotnik na rancie był robiony (widać)
zdjęcia ze środka bardzo niskiej jakości, trudno cokolwiek ocenić
3. przód okej, widać, że wszystko oryginalne,
trzeba się liczyć z wymianą lamp, bo już są tak brudne od środka, że praktycznie nie będą świecić
interesujące jest jednak to, że zdjęcia są słabej jakości, a jest to komis,
brakuje dobrych zdjęć boków samochodu
zdecydowanie najlepszy z tych trzech |
|
|
|
 |
hessboll2
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Dynamics
Dołączył: 25 Lut 2011 Posty: 129 Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
|
Wysłany: 02-06-2011, 22:14
|
|
|
volve napisał/a: | Z tych trzech to na Twoim miejscu przyjrzałbym się pierwszemu. Fakt, przebieg mały, możliwe, że kręcony.
Dwójka to m.in. według mnie robiony przód(krzywy grill)
Trójka oprócz tego co sam wspomniałeś, to masakryczny tłumik.
Poza tym patrząc nawet cenowo, to przecież jeśli auto stoi w komisie, to komis też coś musi zarobić. Więc jeśli auto kosztuje ok. 9 tys., to ile komis za niego zapłacił ? |
Apropo tłumika to może mocowanie padło ale to jest orginalny fabryczny wydech Remus sam taki posiadam w 3 aucie wkurzaja mnie te ala drewniane obicia kierownicy i kokpitu ta 3 za te pieniazki warto sprawdzic;) |
_________________ BORN TO BE FREE!
<Moje CacKo http://forum.mitsumaniaki...php?t=61901>
 |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 03-06-2011, 10:19
|
|
|
hessboll2 napisał/a: | sam taki posiadam w 3 aucie wkurzaja mnie te ala drewniane obicia kierownicy i kokpitu ta 3 za te pieniazki warto sprawdzic;) |
Szkoda, że nie wiedziałem o tym, gdy szukałem poduszki do tej kierownicy Nardi...byśmy się zamienili. Swoją drogą akurat miałem przez moment zwykłą kierownicę(mam cały czas do sprzedania) i osobiście wolę o wiele bardziej kierownicę Nardi... |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
|
|