Chcę kupić Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
robert1512
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,9 DID 2002'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2011, 09:12 Chcę kupić Outlandera
|
|
|
Witam Forumowiczów, przymierzam się do zakupu Outlandera z 2006r 2,0 benzyna
sprowadzony z Belgi, 177000 z certyfikatem przebiegu wydanym przez Dealera w Belgi, komplet kluczy i książek serwisowych z wpisami do przebiegu 170 000
Instalacja gazowa lorenzo z funkcją smarowania zaworów(osobny zbiorniczek z olejem), z książką przeglądów ,ostatni przegląd 160 000
Cena 33 000
oto foto auta:
https://picasaweb.google.com/osrober/Outlander?authkey=Gv1sRgCIvqq--oidWzpQE&feat=directlink
z góry dziękuję za wszelkie komentarze sugestie i porady |
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 02-06-2011, 11:36
|
|
|
http://auto.vlan.be/en/se...1&cc=10.Popatrz na to ciekawe jak za takie pieniądze można tam kupić takie auto .jedyna możliwość to samochód z Dużą przeszłością wypadkową .Kupowałem tam auto to coś o tym wiem ,jedyna zaleta to dobre utrzymanie dobre drogi i bez soli .pomyśl zanim kupisz |
|
 |
robert1512
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,9 DID 2002'
|
Wysłany: 02-06-2011, 11:50
|
|
|
zatem pojadę na oględziny z lakiernikiem o kilkunastoletnim stażu
ps. najbardziej obawiam się auta popowodziowego w tamtym roku na jesieni w Belgi była powódz |
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 02-06-2011, 11:57
|
|
|
Rzeczywiście była mała powódż akurat byłem tam ,lało ale bardziej w niemczech i holandi,w belgii małe podtopienia i to było około 11 listopada |
|
 |
Beduin
Forumowicz
Auto: Outlander Intense 2.2D MiVEC
|
Wysłany: 05-06-2011, 16:26
|
|
|
lexus napisał/a: | jedyna zaleta to dobre utrzymanie dobre drogi i bez soli |
Nie do końca zgodzę się z Twoją opinią. Mieszkam w Holandii na styku z Belgią i Niemcami. W tym roku mieliśmy srogą zimę z dużą ilością śniegu co się tu rzadko zdarza. Niestety jedyny sprzęt do odśnieżania to solarki. Zdaje się, że wynalazek pt. Pług śnieżny jest tu całkowicie nie znany. Co do dziur w Belgijskich drogach to wszyscy się śmieją, że jedyny powód do oświetlania autostrad to aby można było te dziury w nocy zobaczyć.
lexus napisał/a: |
Rzeczywiście była mała powódż akurat byłem tam ,lało ale bardziej w niemczech i holandi,w belgii małe podtopienia i to było około 11 listopada |
Tą "powodzią" nie należy się zbytnio martwić - nie taki diabeł straszny jak go w TV pokazują. |
_________________ Szerokiej drogi. |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 05-06-2011, 22:31
|
|
|
Chciałbym żeby u nas były takie autostrady jak w Belgii i jeszcze oświetlone .Sam widzisz że tam zima to ewenement wypadek przy pracy ,w Brukseli nie widać było nic ani solarek ani pługów .Nawet jak posolą kilka dni to nic się nie stanie.W Polsce zanim popłużą to sypią tak że co roku muszę płot malować bo żadne farby nie dają rady.Co do tej ulewy co piszę to mimo że lało jak z cebra to prułem non stop 150/godz i ani razu nie wpadłem w dziurę czy ogromną kałuże tak u niemca,holendra czy w belgii Pomyśl co by było u nas Co do dziur w drogach to ZDARZAJĄ się wszędzie (w USA też)ale u nas są zawsze |
|
 |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 334 Skąd: okolice 3city
|
Wysłany: 06-06-2011, 18:17
|
|
|
lexus napisał/a: | Co do dziur w drogach to ZDARZAJĄ się wszędzie (w USA też)ale u nas są zawsze |
Kilka dni temu mój kolega wrócił z New Yorka i pokazał mi zdjęcia nawierzchni w samym centrum Manhattanu. Najgorsze, dziurawe drogi powiatowe w Polsce nie mają się czego wstydzić... |
|
|
|
 |
Komarecki
Forumowicz Komar
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 08-06-2011, 23:57
|
|
|
Ja w styczniu kupiłem Outlandera z Belgii z tego samego rocznika tylko z przebiegiem 100 Tyś. i zawieszenie jak nowe.
tylko cały tylny tłumik przerdzewiały właśnie od soli.
Ale mój kosztował 33500 + opłaty. |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 09-06-2011, 18:07
|
|
|
Jak byś dłużej był w Belgii to byś wiedział ze tam nie ma soli na drogach ,tzn. porównując z Polską . Tam poprostu zimy nie ma lub trwa 2 tygodnie.Chyba że samochód jeżdził nad morzem ,ale wtedy to nie tylko tłumik byłby zardzewiały .Wyobraż sobie jak by wyglądał ten sam tłumik gdyby jeżdził w Polsce .ja mam auto z 2007 i tłumik ma nawet czarną farbe ,zero rdzy.Co nie znaczy że za rok czy dwa nie będzie do wywalenia |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 09-06-2011, 18:49
|
|
|
lexus napisał/a: | Jak byś dłużej był w Belgii to byś wiedział ze tam nie ma soli na drogach ,tzn. porównując z Polską . Tam poprostu zimy nie ma lub trwa 2 tygodnie.Chyba że samochód jeżdził nad morzem ,ale wtedy to nie tylko tłumik byłby zardzewiały .Wyobraż sobie jak by wyglądał ten sam tłumik gdyby jeżdził w Polsce .ja mam auto z 2007 i tłumik ma nawet czarną farbe ,zero rdzy.Co nie znaczy że za rok czy dwa nie będzie do wywalenia | Puste gadanie...... Moj ma juz nawiniete 104 tys km wylacznie w Polsce i tlumik wyglada jak nowy. Podstawa to czeste mycie i splukiwanie syfu z nadkoli, tlumika etc szczegolnie zima. W OII znanym problemem jest odchodzaca farba z tlumika, wiec raz na pol roku domalowywalem go czarnym hammarlackiem termicznym w sprayu. Dlatego tlumik nadal wyglada jak nowy. Koszt np w Norauto - 15zl. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 09-06-2011, 20:26
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Puste gadanie | Jeżeli myślisz że sól z Poskich dróg konserwuje twoje auto to się mylisz ,blacha to nie mięso [quote="mitsu00" Podstawa to czeste mycie i splukiwanie syfu z nadkoli, tlumika etc szczegolnie zima[/quote]Tu się akurat zgadzam przed wiazdem do garażu spłukuję myjką spód i górę |
|
 |
|