|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero III] Prośba o poradę |
Autor |
Wiadomość |
omega1959
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2011, 16:16 [Pajero III] Prośba o poradę
|
|
|
Pisząc natym forum pierwszy raz pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków. Od ponad roku śledzę z uwagą pytania zadawane przez użytkowników samochodów z "3 diamentami" oraz odpowiedzi i porady. Nie ukrywam, że jestem pod wrażeniem profesjonalizmu osób udzielających odpowiedzi. Noszę się z zamiarem kupna Pajero 3,2. Znalazłem ogłoszenie o sprzedaży Pajero 3,2 z 2002 roku z przebiegiem 220 000 km. Samochód pochodzi z polskiego salonu i jak deklaruje sprzedający był serwisowany na bieżąco w ASO. Godzi się również na oględziny w stacji diagnostycznej. Mam pytanie i prośbę o poradę: w związku z w/w przebiegiem jakie podzespoły będą podlegały ewentualnej wymianie, z jakimi orientacyjnymi kosztami powinienem się liczyć?
omega1959 |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 11-06-2011, 15:01
|
|
|
Powiem Ci tak- ja przy tym przebiegu jestem po wymianie skrzyni biegów, łańcucha rozrządu (strzelił), sprężarki klimatyzacji i paru innych pomniejszych rzeczy. Możesz mieć podobnie- a może i 400k dojeździsz- pytanie w jakim stanie jest samochód i jak o niego dbano.
Do sprawdzenia/wymiany na pewno będą ślizgi i napinacz rozrządu. Pewnie śruby mimośrodowe (te od ustawiania geometrii) też są zapieczone, paski itp- do obejrzenia.
Listę czynności przeglądowych masz na www: http://www.mitsubishi.pl/lista_przegladow |
|
 |
|
|