|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przewody pompy paliwa - gdzie je znajde? |
Autor |
Wiadomość |
abbadona [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 14:22 Przewody pompy paliwa - gdzie je znajde?
|
|
|
Witam,
Gdzie moge zlokalizować przewody od pompy paliwa? Pod tylnym siedzeniem pod zaślepką nieby jest jakas wtyczja z czterema przewodami ale to chyba od pływaka i rezerwy. Czy się mylę? Chciałbym wiedzieć , któreędy biegną te przewody do pompy ile ich jest i jakie mają kolory oraz czy pompa sterowana jest jakimś przekażnikiem, a jeśli tak to dzie go mogę znaleźć.
Pytania moje wynikają z tego, że chcę zrobić sobie odcięcie paliwa, a co za tym idzie muszę zrobić wcinkę w przewodzie do pompy na przekaźnik.
Jeśli ktoś zna odpowiedzi na moje pytania to bardzo prosze o jakieś informacje.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-11-2006, 14:54
|
|
|
abbadona napisał/a: | Pod tylnym siedzeniem pod zaślepką nieby jest jakas wtyczja z czterema przewodami ale to chyba od pływaka i rezerwy. Czy się mylę? |
Dobrze kombinujesz i się nie mylisz. Pompa jest w baku. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
abbadona [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 16:38
|
|
|
To znaczy, że dwa z tych przewodów co wchodzą do baku z pod tylnego siedzenia to zasilanie pompy (znaczy plus i masa), a dwa pozostałe to do kontrolki rezerwy i wskażnika poziomu paliwa?
Tylko teraz, tóre z nich to te co mnie interesują i gdzie można je znależć wcześniej przed bakiem? Bo to miejsce pod zaślepką jest troche marne do montowania przekażnika. Jest tam mało miejsca i troche krótkie kable do wtyczki. Którendy dalej idą te przewody, gdzieś w okolicy progu może albo środkiem pod tapicerką? Wie ktoś?
[ Dodano: 18-11-2006, 10:34 ]
więc jest tak jak myślalem te przewody z pod siedzenia są od pływaka i kontroliki paliwa i nie maja wpływu na pracę pompy po odłączeniu wtyczki samochów odpalil a jedynie wskażnik zacząl opadać. Znalazlem za to inna kostke przy prawym progu obok siedzenia tylnego po której rozpięciu odpalić się już nie da. Problem jest tylko taki, że są tam cztery przewody i nie wim który jest od pompy. Może macie jakieś pomysły jak sprawdzić , który jest od pompy? Czy oriętuje się ktoś może jaki prąd pobiera pompoa, albo chociaż jakiej mocy jest standardowo lub jakiej wartości bezpiecznik jest od pompy (bo ja u siebie nie moglkem znaleźć:( ).
Jeszcze jedno. Czy nie orientuje się ktoś, gdzie znajduje się złącze diagnostyczne ECU w colcie CJ0? Chciałem zczytać sobie blędy ecu kożystając z opisu ze strony krzyzaka, ale niestety nie znalazlem u siebie takiego złącza koło bezpieczników z dwoma pinami.
[ Dodano: 28-11-2006, 18:45 ]
Znalażłem te przewody od pompy.Znajdują się wzdłuż prawego progu. Przytylnym siedzeniu jest wtyczka z której idą 4 kable (pompa, pływak, termistor i masa-przewód pompy przed wtyczką ma kolor czarno pomarańczowy i napięcie na tym kablu pojawia się dopiero po uruchomieniu zapłonu znaczy gdy rozrusznik juz kreci).
Może się to komuś kiedyś przyda
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|