Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzynia biegów
Autor Wiadomość
mitchx 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 1991 2.0 E33A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-07-2011, 18:57   Skrzynia biegów

Witam,
mam problem ze skrzynią (manualną) w Galancie (1991 rok, 2.0, wersja amerykańska)
z tego co się dowiedziałem w ASO, w tym aucie skrzynie posiadaja taki numer:

F5M22-1-RPKK

szukając używanej natknąłem się na nową skrzynie o numerze

F5M22-1-FRKC

Teraz pytanie czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na pytanie czy w/w skrzynia będzie pasować do mojego auta? Znalazlem jakąś dokumentacje skrzyń biegów,
tutaj fragment:

czy z tego wynika, że ta skrzynia nie pasuje do tego samochodu?

Zamieszczam jeszcze link do całego 150 stronicowego dokumentu, jeżeli to może w czymś pomóc

http://www.galantvr4.org/..._MT_W-E_22A.pdf

Proszę o odpowiedź, z góry wielkie dzięki, a może ktoś z forumowiczów ma taką skrzynie na sprzedaż?

Pozdrawiam

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-07-2011, 20:49   

Skrzynia jest od 1.8 TD, powinna pasować do silnika, ale... no właśnie i tu się zaczynają schody, ponieważ, może nie pasować zamach, rozrusznik no i Twoje auto (jak wiadać na załączonym zdjęciu) będzie strasznie powolne, ponieważ ta skrzynia ma o wiele większe przełożenie główne, jeździć będzie, ale do setki dołóż ze 3 sekundy najmniej ;) o ile mówimy o 4G63 DOHC, bo jeżeli masz OHC, to z 5...
Dopatrzyłem się, że ta skrzynia jest z Lancera, więc może być problem z mocowaniami...
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Odpowiedz do tematu