|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Światła przednie |
Autor |
Wiadomość |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 16:05
|
|
|
Alek co od zaciskania to nie chodziło mi o zaciskanie wsuwki na przewodzie doprowadzajacym ale o zaciśnięciu tej czesci co wsuwa sie na blaszke przy żarówce.
Połączenie między wsuwką a przewodem wydaje sie być w porządku.
Na razie i tak jeżdzę do kolejnej soboty. A wtedy bede musiał jeszcze raz tam zajrzeć i zobaczyć co sie tam dzieje. Całe szczęście, że to lampa po prawej stronie a wiec znacznie wiecej miejsca na ogladanie i manipulowanie przy niej Niestety po ciemku to nie robota, wiec czekam do soboty. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-11-2006, 19:03
|
|
|
Ja dociskałem w Colcie. Na wtyczkach też porobił się straszny glut (taki biały), miejscami poprzypalany, wtyczki gdzieniegdzie stopione. Wyczyszczenie wtyczek z kompletnym rozmontowaniem, nasmarowaniem wazeliną itd. zajęło mi kilka godzin (4 żarówki) oraz 2 złamane wkrętaki (takie miniaturowe).
Ale potem spora zmiana - napięcie z 11.8 zmieniło się na 12.4 (na akumulatorze jest 12.6), podczas ładowania nie sprawdzałem. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 19:44
|
|
|
A ja proponuję wymianę kostek. Owszem, fajnie jest podłubać, posprawdzać miernikiem, ale jeden konektor z wsuwkami do żarówek H4 to wydatek 5PLN! Dwa dni temu właśnie kupowałem komplet... |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 23:44
|
|
|
gregorbu gdzie kupowałeś te kostki? W zwykłym sklepie motoryzacyjnym czy w serwisie? Z tego co mówisz to faktycznie koszt niewielki a w dodaku nowe wsuwki w kostce tez lepiej wpływaja na światła |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 23:47
|
|
|
dlugiad napisał/a: | gregorbu gdzie kupowałeś te kostki? W zwykłym sklepie motoryzacyjnym czy w serwisie? Z tego co mówisz to faktycznie koszt niewielki a w dodaku nowe wsuwki w kostce tez lepiej wpływaja na światła | W zwykłym sklepie motoryzacyjnym. Są to standardowe kostki do żarówek H4, więc nie ma potrzeby zakupu w serwisie i płacenia nie wiadomo ile. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 02:14
|
|
|
dlugiad napisał/a: | Alek co od zaciskania to nie chodziło mi o zaciskanie wsuwki na przewodzie doprowadzajacym ale o zaciśnięciu tej czesci co wsuwa sie na blaszke przy żarówce.
Połączenie między wsuwką a przewodem wydaje sie być w porządku. | Pisałem o technologii połączenia przewodów z nową kostką. |
|
|
|
 |
|
|