Przesunięty przez: mkm 16-08-2009, 17:10 |
pytanie o LANCER'a |
Autor |
Wiadomość |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 18:08
|
|
|
Do zalozyciela postu: Sam niedawno nabylem takie autko(ciut starsze) i po 1000km przejechanych moja satysfakcja nadal mnie nie opuszcza:) Autko po pierwsze ma bardzo ladny design zarowno w srodku jak i na zewnatrz, po drugie swietnie sie prowadzi, po trzecie osiagi jak na 1.3 calkiem niezle i na sam koniec spalanie ok.7-8 litrow po miescie (ale czasem lubie sobie posluchac jak pracuje sportowy filtr na wyzszych obrotach;))
Szczerze mowiac nie ma sie czego doczepic w tym samochodzie, wszystko na swoim miejscu, a do tego w ladnym opakowaniu
Do marcina_k15: Dobra mysl, rowniez poczytalbym sobie cos wiecej o moim autku!
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
marcin_k15
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 1997r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-11-2006, 21:33
|
|
|
Do Gobe: Ja swoim zrobiłem ponad 10tys km a mam go od lipca tego roku. Uważam, że autko jest super zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i silnik- mały ale dynamiczny. Ja mam swojego w gazie. jeżdżąc tak 90-100km/h spala mi w tej chwili około 8 literków w cyklu mieszanym. Takie pytanko - posiadasz może jakieś dokładniejsze informację o tym modelu albo jakieś ciekawe linki do stron?? |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 23:57
|
|
|
Panowie to w końcu ma kolizyjny czy bez kolizyjny rorząd???
Silnik 4G13 12v 55KW |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-11-2006, 07:53
|
|
|
W/g mnie model produkowany od 1996 roku z tym silnikiem miał rozrząd bezkolizyjny.
Tak mnie zapewniano w serwisie ASO. Nie wiem na jakiej podstawie KaWu pisze, że jest inaczej. Może ma jakąś inną wiedzę niż serwisanci. Ale w końcu chyba oni wiedzą co mówią. |
Ostatnio zmieniony przez sla 22-11-2006, 09:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 09:17
|
|
|
Cytat: | Takie pytanko - posiadasz może jakieś dokładniejsze informację o tym modelu albo jakieś ciekawe linki do stron?? |
Na chwile obecna posiadam jedynie mala baze danych z czesciami do Lancera. Zbudowalem ja szukajac plastykowych nadkoli:) Jezeli jednak znajde cos ciekawego na pewno nie omieszkam napisac o tym na forum:).
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 11:14
|
|
|
Dzięki SLA myślę, że jak tak mówili w ASO to wiedzą o co chodzi:)
Czy to nie jest ten sam silnik co w Space Starze? tylko trochę mocniejszy? |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 22-11-2006, 11:27
|
|
|
Nie, w SS był mocniejszy 82KM i 16V tutaj masz 75KM i 12V |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 14:09
|
|
|
Dokładnie 16 zaworków tam było, a ja mam 12 i też śmiga:) i to bezkolizyjnie
[ Dodano: 22-11-2006, 14:13 ]
SLA, oczywiście zaworki są regulowane hydraulicznie? na jakim oleju jeździłeś tyl Lancerem???
Pozdr aus Danzig |
|
|
|
 |
marcin_k15
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 1997r
|
Wysłany: 22-11-2006, 15:41
|
|
|
gobe napisał/a: | Na chwile obecna posiadam jedynie mala baze danych z czesciami do Lancera. Zbudowalem ja szukajac plastykowych nadkoli:) |
Ja również poszukuję obu nadkoli przednich do Lancera. W sklepach nie mają i każą mi szukać na szrocie na którym jeszcze nie byłem. Mam już solidnie zniszczone te nadkola, popękane ale jakoś się jeszcze trzymają. Orientujesz się może w cenie?? nowych? albo używanych? i w ogóle czy zmieniałeś coś w silniku albo w wyglądzie auta? |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 22-11-2006, 20:14
|
|
|
Bastek napisał/a: | na jakim oleju jeździłeś tyl Lancerem???
|
O ile pamiętam to na Castrol, ale przez 5 lat użytkowania nie musiałem dolać ani kropelki. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 20:40
|
|
|
Castrol czyli ok zawsze uzywam Castrola tylko jaka lepkość jest najlepsza dla tego miska |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 09:41
|
|
|
marcin_k15 napisał/a: |
Ja również poszukuję obu nadkoli przednich do Lancera. W sklepach nie mają i każą mi szukać na szrocie na którym jeszcze nie byłem. Mam już solidnie zniszczone te nadkola, popękane ale jakoś się jeszcze trzymają. Orientujesz się może w cenie?? nowych? albo używanych? i w ogóle czy zmieniałeś coś w silniku albo w wyglądzie auta? |
Ja co ciekawe nie mam ich wcale:) Po prostu przy zakupie auta ich nie zaznalem:) Cena nowych, zamienników waha się od 40-70zl. Wiem, ze tu babka ma je na pewno ---> MITSUCZESCI 509 908 702.
Co do silnika to po zakupie wymienilem podstawy: rozrząd, olej, filtry, a do tego kompletny wydech(bo byl mocny podrzdzewialy) i uszczelniacz przy kole zamachowym-ciekl mi olej.
Co do wyglądu to z chęcia zalożylbym jakies fajne alufelgi 14-15cali i spoilerek od EVO, bo jest po prostu pieknie wyprofilowany-nadaje autu charakter:) BTW.Moze ktos sie orientuje gdzie cos takiego mozna dostac? |
|
|
|
 |
|