|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
udało mi się pozbyć Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
joachim69
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sty 2011 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-07-2011, 10:56
|
|
|
jaceksu79 napisał/a: | Po co kupować nowy samochód i psuć go programem? Nie lepiej już przy zakupie sugerować się osiągami? Tak trochę nie rozumiem tego... | no jakby to był box od rali artu to oczywiście masz rację ,ale to jest normalny soft napisany pod ten silnik z delikatnie ruszoną sprężarką itd , co do osiągów to w tej chwili nie ma nic mocniejszego w ofercie Bmw,dlatego od razu nastawiałem się na program
[
[ Dodano: 27-07-2011, 11:09 ]
borsak1 napisał/a: | @-WALDOR- na reszcie ktoś mu dokopał. Na prawdę nie każdego stać na X5 to ze ciebie stać świetnie oby tak dalej, ale nie krytykój całego Mitsubishi z powodu twojego niezadowolenia z samochodu bo być może twój nowy nabytek okaże się jeszcze gorszy. Swoją drogą największą wadą BAWAREK jest to że są ładne tylko prze ROK.
[ Dodano: 19-07-2011, 13:53 ]
No patrząc na awaryjnośc twojego x5 jest gorzej niż z Outlanderem:
http://www.auto-swiat.pl/...ale-nie-bez-wad
http://autokult.pl/2011/0...lemy-bmw-x5-e53
to tylko 2 pozycje z wielu wiec nie chwal dnia przed zachodem słońca ! | pokazujesz model e53 a ten obecny to e70 Fl także dwa różnie światy kolego , wolę żeby był ładny tylko przez rok niż paskudny w momencie wyprodukowania |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 27-07-2011, 12:51
|
|
|
jaceksu79 napisał/a: | Po co kupować nowy samochód i psuć go programem | Wiesz, Jacek, czasami wgrywany program jest lepszy od ori Mam na myśli oczywiście programy indywidualnie dobierane i modyfikowane na hamowni pod dany egzemplarz, a nie wgrywane gotowce. Sam wiesz, że jednakowe programy producenckie nie mogą być tak robione. Przyspieszenia i elastyczność Outka-traktora są zupełnie inne, bezpieczeństwo i przyjemność jazdy tym samym większe. A zużycie paliwa u mnie praktycznie bez zmian - nawet jestem w stanie zejść niżej niż przed tuningiem. Tylko sprzęgło i dwumasa nie lubią w Outku tuningu |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 27-07-2011, 13:35
|
|
|
joachim69 napisał/a: | no jakby to był box od rali artu to oczywiście masz rację ,ale to jest normalny soft napisany pod ten silnik z delikatnie ruszoną sprężarką itd , co do osiągów to w tej chwili nie ma nic mocniejszego w ofercie Bmw,dlatego od razu nastawiałem się na program | Dziwne podejscie..... W BMW masz 6 roznych miejsc gdzie kody bledu sie zapisuja i ZAWSZE GWARANTUJE ci ze jak cos ci rypnie w trakcie obowiazywania gwarancji, to ASO bedzie wiedziec czy kiedykolwiek byly zmieniane parametry sterownika. To nie archaiczne ECU jak w Mitsu.... Zawsze zostaje slad. Mialem juz 3 beemki nowe i wiem to z info kumpla ktory jest szefem serwisu 1 z warszawskich ASO. Zycze ci bezawaryjnej jazdy, ale zapamietaj co napisalem... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
joachim69
Forumowicz

|
Wysłany: 27-07-2011, 13:46
|
|
|
Mitsu wiem o tym ,to też nie jest moje pierwsze Bmw , teraz troszkę procedury się pozmieniały i jest niby większy strach ale w przypadku BSI Ultimate podchodzą życzliwiej do klienta i to jest tak że ich komp serwisowy losowo łączy się z centralą w celu weryfikacji co do samych ASO to ja warszawę omijam szerokim łukiem a w innych serwisach bmw obsługa nie polega na odbijaniu piłeczki z importerem jak to jest w przypadku MMC
jest ryzyko jest zabawa jak to mówią
moja krowa na pastwisku
 |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 27-07-2011, 14:45
|
|
|
joachim69 napisał/a: | Mitsu wiem o tym ,to też nie jest moje pierwsze Bmw , teraz troszkę procedury się pozmieniały i jest niby większy strach ale w przypadku BSI Ultimate podchodzą życzliwiej do klienta i to jest tak że ich komp serwisowy losowo łączy się z centralą w celu weryfikacji co do samych ASO to ja warszawę omijam szerokim łukiem a w innych serwisach bmw obsługa nie polega na odbijaniu piłeczki z importerem jak to jest w przypadku MMC
jest ryzyko jest zabawa jak to mówią
moja krowa na pastwisku
[url=http://img20.imagesh...iez.jpg]Obrazek[/URL] | O skrzynie raczej bym sie nie martwil bo ta nowa 8-biegowa ZF ma zapasu do 750 Nm, raczej jakby cos z TURBO zaczelo byc nie HALO, to zaczeli by grzebac i to dosyc gruntownie..... tak czy inaczej, zycze samej bezawaryjnej jazdy.
P.S. W Inszkapie na Al. 1000-lecia nie masz co sie obawiac |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
joachim69
Forumowicz

|
Wysłany: 27-07-2011, 15:00
|
|
|
wiesz ta skrzynia to w sumie taka stara nowa bo Ona jest tylko rozwinięciem tamtego poprzedniego ZFa ale mam nadzieję że nie będzie mi dane sprawdzać |
|
 |
|
|