|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
eclipse 1g i brak mocy |
Autor |
Wiadomość |
1111 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 21:33 eclipse 1g i brak mocy
|
|
|
Czy ktoś z forumowiczów mial podobny problem? Brak mocy w eclipsie 1g, z silnikiem 1.8(i niby 130KM fabrycznych)... jak na mój gust moje auto ma delikatnie mowiąc "muła". 4.3tys obrotów na 5tym biegu i przy tym 160km/h max jakie wyciągnąłem. przy starcie też nie czuć aż takiego przyspieszenia (a o spaleniu laczka można praktycznie pomarzyć...przy takiej mocy jaką eclipse powinna się charakteryzować to nie powinien być raczej problem). Generalnie nie chodzi mi o to, żeby piszczeć przy kazdym starcie i latać po 200km/h na każdej prostej, ale spodziewałem się czegoś więcej po takim autku...
czy przyczyną może być po prostu wyeksploatowany silnik? czy auto może wymaga regulacji/wymiany jakichś podzespołów? czy ktoś przerabiał podobny temat? |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 21:39
|
|
|
No moze nie az jest az tak zle ze silnik tak wyekploatowany .... a filtr paliwa , powietrza dawno temu wymieniane byly ? a spalanie duze jest czy w normie ? bo jezeli duze to moze sonda lambda padla |
|
|
|
 |
1111 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 21:47
|
|
|
hmm...filtry powietrza/paliwa były wymieniane chyba nie dawniej niż rok temu (ja nie wymieniałem, ale poprzedni właściciel zapewniał mnie, że to zrobił...może ściemniał )co do spalania, to ciężko oszacować, bo nigdy nie zalewałem go do pełna (marzenie hehe), ale generalnie nie jest tragicznie...raczej spala poniżej 10...bo domyślam się, że duże spalanie w tym przypadku to byłoby powiedzmy z 15+ L |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
|
|
|
 |
1111 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 22:02
|
|
|
hmm...w moim nie mam LPG, praca silnika wydaje się regularna-obroty trzyma, nie prycha, nie szarpie, nie gaśnie na jałowym...tylko ta moc...ahhh
no nic, popytam jutro mechanika, może coś podpowie, posłucha, oglądnie |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 22-11-2006, 22:28
|
|
|
1111 napisał/a: | Brak mocy w eclipsie 1g, z silnikiem 1.8(i niby 130KM fabrycznych) |
Nie chciałbym być niegrzeczy, ale ktoś Ci poprostu ciemnotę wcisnął......
Eclipse 1G 1.8 to samochód który szybko.......wygląda i musisz się z tym pogodzić..... fabrykę opuścił mając całe [b]92 KM[/b - i ciesz się że nie masz wersji na Kalifornię, gdzie ma poniżej 90 KM....... stąd słabe osiągi, a przy dużej masie i deptaniu masz spore spalanie...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
1111 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 22:51
|
|
|
oo hehe...i przyczyna już znana. taka moc, przy takiej masie...to rzeczywiście rzutuje na osiągach...no cóż, faktycznie dałem się wrobić...no ale co, człowiek się uczy na błędach, co nie? |
|
|
|
 |
|
|