|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
halogeny przeciwmgielne |
Autor |
Wiadomość |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2009, 16:46 halogeny przeciwmgielne
|
|
|
Postanowiłem zamontować halogeny przeciwmgielne w swoim space wagonie. Może ktoś już to przerabiał i podpowie , czy można wykorzystać istniejące już kostki i tylko wpiąć się , czy też robić całą instalację od podstaw? |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 561 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 07-11-2009, 17:03
|
|
|
dager napisał/a: | czy można wykorzystać istniejące już kostki i tylko wpiąć się | Jak są takie kostki i są one od halogenów, to pewnie można się wpiąć.
Byłoby super gdybyś znalazł jeszcze kostkę do włącznika , u mnie włacznik jest po lewej stronie kol.kierownicy gdzieś tak na wysokości kolan |
_________________  |
|
|
|
 |
Harry79
Mitsumaniak Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 142 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 07-11-2009, 19:25
|
|
|
Powiem tak. Nie widziałem wagona z Halogenami. Kostek do podłączenia nie ma.
Ja zakładałem coś takiego i zrobiłem tak:
Kupiłem halogeny (wesem czy coś takiego do fiata seicento), zrobiłem instalację z bezpiecznikami i przekaźnikiem. Zakupiłem na szrocie włącznik taki jak są po obu stronach kierownicy. W zderzaku wyciołem otwory i zamontowałem lampy. Zgodnie z wydanym przez Ministra Infrastruktury Rozporządzeniem w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. z 2003 r. nr 32) w samochodzie osobowym można zamontować dwa przednie reflektory przeciwmgłowe. Mogą one mieć barwę białą bądź żółtą. Muszą zostać umieszczone nie dalej niż 400 mm od obrysu bocznego auta, nie wyżej niż światła mijania oraz nie niżej niż 250 mm od dolnej krawędzi samochodu. Kolejny wymóg to możliwość włączania i wyłączania halogenów niezależnie od świateł mijania czy drogowych. Jeśli zamontowane przez nas reflektory nie będą spełniać któregoś z tych warunków, samochód nie przejdzie badania technicznego. Powodzenia
Fotki są tutaj
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=34715
Reflektory które zastosowałem tutaj - dostępne w każdym motoryzacyjnym
http://sklep.wesem.pl/4/6...okatne_typu_HM3 |
_________________ Harry79
Space Wagon 2,4GDI Cool 2000
http://www.youtube.com/watch?v=jvFCCYtdVtY
 |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 14-04-2010, 01:02
|
|
|
podepnę się pod temat halogenów,Wagon 99r ma wyprowadzone oryginalne kostki na halogeny i przykładowo kupuję sobie na allegro oryginał halogen z demontażu,jak wygląda instalacja tego żeby świeciło A tak od strony już nie technicznej jak świecą Wam te oryginalne halogeniki warte są grzechu |
|
|
|
 |
bladerunner
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 83 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 08-08-2011, 21:33
|
|
|
Podpinam się do tematu z aktualnym problemem?
szukam prawego halogena do MSR/MSW po tym, jak żona zbiła go na parkingu. Macie jakieś patenty albo źródła tanich części. Mam model z 97 roku. Znalazłem pasującą używkę na allegro za 180zł z przesyłką i chciałbym poznać możliwe alternatywy. |
|
|
|
 |
|
|