Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś jakby nalot z kamienia wapiennego na przedniej szybie
Autor Wiadomość
elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2011, 22:11   Coś jakby nalot z kamienia wapiennego na przedniej szybie

Od kilku miesięcy przez kilka sekund po przetarciu wycieraczki mam na szybie jakby taki nalot w kształcie kropelek. Po sekundach woda (z deszczu) rozlewa się spokojnie po szybie i wzorek znika. To jest coś podobnego do nalotu jaki zostawia woda kranowa na kabinie prysznicowej. Nie jest to tłuste, stosowałem już kilka rodzajów odtłuszczaczy w tym alkohol izopropylowy. Czy usunąć te ślady, bo czasem w deszczu utrudniają widoczność.

Wuzlasu 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v
Wysłany: 16-08-2011, 15:57   

Auto nie było szpachlowane/lakierowane?
Zazwyczaj taki nalot bierze się właśnie z pyłu z warsztatów blacharskich.

Czym to zmywają? Nie mam najmniejszego, ew. dobra myjnia ręczna - coś poradzą, coś z markowych środków...

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 20-08-2011, 13:45   

Wuzlasu napisał/a:
Auto nie było szpachlowane/lakierowane?
Zazwyczaj taki nalot bierze się właśnie z pyłu z warsztatów blacharskich.
Mój samochód był u blacharza/lakierni ostatnio jakieś 5 lat temu, po tym czasie szyba przednia była wymieniana na nową. Ten efekt objawił się dopiero po roku od wymiany szyby.

Odpowiedz do tematu