|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pompa hamulcowa |
Autor |
Wiadomość |
Tomasz1023 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2006, 18:08 Pompa hamulcowa
|
|
|
Witam! znowu ja i inny problem:)
Wyciagnąłem pompe hamulcowa w celu wymiany gumek bo chyba przepuszczały(pedał wpada w podłoge przy dłuzszym naciskaniu, autko ma nowe klocki, tarcze i szczeki, serwo nie przepuszcza, odpowietrzony a Hamulca NIE MA) i mam pytanie jak ja rozebrac tzn: nie da sie sciagnac zbiorniczka, a nie chce nic urwac i nie da sie wyciagnac tłoczka wtórnego, ten pierwszy wyszedła ten drugi siedzi i nie chce wyjsc!!!!
|
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 25-11-2006, 18:37
|
|
|
Da się - wystarczy odkręcić śrubkę blokującą..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Tomasz1023 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2006, 20:06
|
|
|
Mam taką pompe
I nie mam srubki ??????????????? A gdzie ona jest? |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 26-11-2006, 14:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 25-11-2006, 21:13
|
|
|
Hmm kilka pomp rozbierałem i albo miały śrubk blokującą, albo tłoczek wychodził - czasami trzeba mu trochę pomóć - najprostszy sposób - dmuchnąć sprężonym powietrzem w dziurkę po przewodzie...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Tomasz1023 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2006, 12:32
|
|
|
jest srubka ale w tym tłoczku ,ale ona jest po to zeby uszczelke wymienic!Natomiast jak mam wyciagnac ten trugi tłoczek z cylindra??????jutro zrobie tak jak mówisz z tym spręzonym powietrzem.
[ Dodano: 27-11-2006, 18:20 ]
Witam. Pompe rozebrałem ,uszczelniacze wymieniłem , zalałem płynem i jest cos dziwnego bo jak pompuje to płyn nie leci z jednej sekcji(z sekcji tłoczka wturnego) a z reszty lecii!Tak ma byc, czy cos źle złozyłem??? |
|
|
|
 |
|
|