BOX na dach |
Autor |
Wiadomość |
kazan
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.9 DiD Comfort
|
Wysłany: 10-08-2011, 14:02 BOX na dach
|
|
|
Bagażnik w SS jest dość mały. Dlatego zapadła decyzja o zakupie box'a na dach samochodu. Stąd moje pytanie do jakiej długości box można zamontować na aucie by komponowało się to jako tako? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-08-2011, 18:33
|
|
|
Raczej z tych szerokich i krótkich.
Nie podpowiem Ci jaka ma być długość ale raz miałem pożyczony taki dłuższy i po otwarciu tylna klapa opiera się o box a wtedy przy podejściu do bagażnika można się niespodziewanie pyknąć w czółko |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kazan
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.9 DiD Comfort
|
Wysłany: 10-08-2011, 22:52
|
|
|
JCH napisał/a: | Raczej z tych szerokich i krótkich.
Nie podpowiem Ci jaka ma być długość ale raz miałem pożyczony taki dłuższy i po otwarciu tylna klapa opiera się o box a wtedy przy podejściu do bagażnika można się niespodziewanie pyknąć w czółko |
Dzięki za odpowiedź.
Może jeszcze ktoś zajmie głos w dyskusji. |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 11-08-2011, 10:34
|
|
|
Nigdy nie jeździłem z boxem na dachu, ale wydaje mi się, że najlepiej będzie się komponował box tej samej długości co dach. |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
Poli77
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
|
Wysłany: 12-08-2011, 08:59
|
|
|
Witam,
wg mnie wszystko zależy co chcesz wozić. Jeśli tylko zwykłe pakunki wakacyjne to faktycznie weź szeroki i krótszy. Jeśli narty lub dodatkowo rower to bierz z tych cieńszych i dłuższych. Box, który miałem pozwalał w pewnym zakresie jeszcze manewrować na belkach, tak że udwało się dopasować do różnych autek, żeby bagażnik otwierał się bezproblemowo (na MSS jeszcze nie montowałem - nie mam relingów i muszę dokupić kolejny zestaw uchwytów). Najlepiej załóż belki i podjedź testowo dopasować sobie jakiś box + dorzuć nietypowy załadunek jeśli potrzebujesz (wózek, narty, itd.), z samą linijką może być mało, praktyka jest najlepsza
Pozdrawiam |
_________________ Poli
Mitsubishi Lancer Wagon CS9 2.0 |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2011, 12:43
|
|
|
a ja zakupiłem ten bagaznik:
http://www.bagazniki.net....pid-p-2470.html
przejechał już 2 x Chorwację, 1x Hiszpanię i 3x narty w Czechach.poj 400l wystarczy zebym zapakował 4 osobową rodzinę.swietnie wyprofilowany,jechałem 160km/h i nie odleciałem;-)..polecam..zakładam go w 5 minut.dla mnie co najważniejsze prezentuje się również zgrabnie i nie wygląda jakbym wiózł jakąś paletę na dachu;-)
znalazłem jakieś zdjęcie mojego SS z tym bagażnikiem
box na SSsie |
|
|
|
 |
emjot
Mitsumaniak

Auto: Space Star '02 Family 1.6 LPG
|
Wysłany: 29-08-2011, 00:11
|
|
|
Ja niemal bezpośrednio po zakupie MSS przeżyłem wyjazd z manatkami do Szwecji. Na dachu 2x boxy 140 x 60 cm szerokości. Wejdą spokojnie dłuższe, myślę że 180 cm nie będą nawet wystawać poza dach. Te moje za jakieś psie pieniądze kupiłem do Fiata Uno, więc za wyględne nie są... |
|
|
|
 |
|