Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Geometria Rzeszów - Łańcut
Autor Wiadomość
adt81 
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2011, 19:45   Geometria Rzeszów - Łańcut

Czy ktoś może polecić warsztat w Rzeszowie lub Łańcucie gdzie porządnie ustawią mi zbieżność na przód i tył ? W Łańcucie (i okolicy) znalazłem tylko jeden w którym "można" ustawić tył w Galu (i wbrew pozorom nie jest to żadna stacja diagnostyczna a jest ich chyba 3 lub 4) ale nie podoba mi się brak dokładności w ustawianiu - raz się starają a innym razem byle na "zielonym" i jest git :evil: .
Dlatego szukam innego warsztatu gdzie się bardziej przykładają i pozostaje mi już tylko Rzeszów - chcę zapłacić raz ale za porządnie wykonaną usługę.
Był: Mitsubishi Galant 2.5V6 1998r

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 24-09-2011, 10:25   

Witam,

Ja w dniu wczorajszym miełem wymianieny przedni wahacz - niestety nie udało się z wymianą samego swożnia (była ta nowsza wersja i nie pasowało :( ). Po wyjezdzie z warsztatu mam odczucie, że aby jechać prosto to kierownicę muszę mieć delikatnie skręconą w prawą stronę ???? Czy tu może chodzić o zbieżność ?? Jeżeli tak to też mi się przyda namiar na taki warszatat :)

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 24-09-2011, 11:16   

adt81, popytaj może Piotrka - rosomak1983 - on biegły jest w autach :) w tej okolicy

[ Dodano: 24-09-2011, 11:17 ]
sqza, po wymianie wahacza na 100% musisz pojechać na ustawianie zbieżności

kupujepolskieprodukty.pl

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Wysłany: 24-09-2011, 12:05   

OK - czekamy więc na namiary na dobry warsztat z ustawianiem zbieżności :twisted:

adt81 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-09-2011, 14:56   

gulgulq w Łańcucie to ja już każdy mi znany ze sprzętem do geometrii odwiedziłem i tylko jeden ma chęć żeby ustawiać tył w Galancie. Z braku czasu wybrałem się na ustawienie do tego co zwykle i po wymianie dwóch prostych była korekta z przodu z lewej strony i w końcu udało się ustawić kierownicę na prosto bo wcześniej zawsze była lekko w prawo. Pewnie to przez to że stare wahacze proste nie były takie same ( kiedyś już był jeden zmieniany za granicą jeszcze). Póki co jest dobrze ale naprawdę okaże się w zimie jak tył nie będzie tańczył na śniegu to jest ok :-) .
Ale zadzwoniłem jeszcze do Rzeszowa do jednego warsztatu i jak mi gość powiedział że za samo sprawdzenie biorą 100 zł i 20 zł za każdy punkt to podziękowałem - duże miasto i odrazu łupią klientów na każdym kroku :-) . W Łańcucie to góra 50zł za sprawdzenie - ja zapłaciłem 50zł za sprawdzenie i ustawienie przodu ale to pewnie dlatego że jestem już trochę stałym klientem :P . Przyjdzie zima i wszystko będzie widać po pierwszej przejażdżce po ubitym śniegu :-) .

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Wysłany: 25-09-2011, 09:28   

Hej adt81 gdzie dzwoniłeś do Rzeszowa ??

I w jakim warsztacie ustawiałeś w Łańcucie ?? - Ja właśnieteraz tak mam ze po wymianie wachacza aby jechac prosto musze miec kierownice lekko w prawo :shock:

adt81 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-09-2011, 17:35   

Dokładnie to Wola Mała - firma Oponex - po lewej stronie jadąc od miasta drogą na Leżajsk.

Link do stronki: Oponex - najlepiej wcześniej zadzwonić.

W Rzeszowie pytałem w Multimoto - zupełnie przypadkowo wybrana firma znaleziona w necie.

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Wysłany: 25-09-2011, 19:33   

Dzięki za info :) Jutro będę do Nich dzwonił się umówić - zobaczymy jakie koszty podadzą ;P

We środę jadę na przegląd do MULTIMOTO - i nie wiem czy u Nich robić też tą zbieżność - koszty jakie podałeś to faktycznie drooogo no ale nic zobaczymy co powiedzą w OPONEX ;)

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 26-09-2011, 07:14   

hmm..faktycznie ceny zbijają - o ile dobrze pamiętam to u siebie w mieście 50 zł płaciłem za komplet

kupujepolskieprodukty.pl

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 27-09-2011, 01:36   

adt81, jest jeszcze koło transystemu stacja diagnostyczna powinni Ci ustawic.

MULTIMOTO jest najlepszy w regione w zbieznosci. Ustawia na 100%
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

adt81 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-09-2011, 07:14   

rosomak1983 jeśli mówisz o tej co była wcześniej na miejscu obecnej budowy autostrady to już tam byłem w styczniu jak miałem problem z latającym tyłem na dziurach i za 50zł sprawdzili i ustawili przód - tyłu się u nich nie ustawia :evil: a jak się dwa tygodnie później okazało w Oponexie tył się jednak ustawia i problem zniknął. Ja już wiem że okręgowe stacje kontroli pojazdów wbijają tylko pieczątki a resztę mają głęboko w :butthead: . Co do Multimoto to może i są najlepsi ale 100zł za samo sprawdzenie to już przegięcie i też nie mam gwarancji że jak pojadę to zrobią to jak należy - ciężko z tym zawieszeniem dojść końca :( . W Łańcucie już dwa razy przy okazji wymiany drążków i wahaczy mówiłem, prosiłem żeby tył też ustawili ale za każdym razem po pomiarze mówią że jest ok i nie ma co ustawiać więc ja już nie wiem i przez to ciągle wydaje mi się że jednak coś jest nie tak - ja już nie wiem że za moją kasę trzeba tak na siłę wszystkich mechaników uświadamiać ? - przecież to nie ja mam się na tym znać tylko oni :evil:

Odpowiedz do tematu