|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyjęcie tylnych bocznych szyb |
Autor |
Wiadomość |
leigimas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 15:24 Wyjęcie tylnych bocznych szyb
|
|
|
Witam
tak jak w temacie wie ktoś w jaki sposób można wyjąć tylne boczne szyby z lancera bo chciałbym je przyciemnić? |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 17:29
|
|
|
chodzi Ci o te w drzwiach?
zdejmujesz boczek opuszczasz szybę w dół odkręcasz 2 śruby trzymające szybę oraz prowadnice boczne i wyciągasz boczną szybę i ten trójkącik |
|
|
|
 |
leigimas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 17:34
|
|
|
zdjąłem boczek opuscilem szybe odkrecilem te srobki i za nic szyba nie chce wyjsc, dochodzi do pewnego momentu i sie blokuje bo gorna czesc dzwi przeszkadza i "blokuje" szybie wyjscie. |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 17:43
|
|
|
a prowadnice odkręciłeś??
bo bez okręcenia prowadnic (jedna jest przy przedniej ramce drzwi, druga jest między trójkątną szybą a boczną ) |
|
|
|
 |
leigimas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 17:46
|
|
|
no nie odkrecilem tej prowadnicy ale co mi to da ze ja odkrece, bo prowadnica w niczym mi nie przeszkadza, tylko ta szyba ma za malo miejsca tak jakby miała byc za dluga i przez to nie chce wyjsc? zreszta do niej jest trudny dostep i pozniej ciezko bedzie ja przykrecic chyba. |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 17:55
|
|
|
leigimas, da Ci tyle, że będziesz mógł przekręcić szybę i wyjąć ją w innym położeniu a z przykręceniem nie powinieneś mieć problemów to tylko 2 śruby na prowadnicę a beż prowadnic będzie Ci dużo łatwiej, bo będziesz mógł ułożyć szybę pod kątem i ją wyciągnąć |
|
|
|
 |
leigimas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 17:58
|
|
|
no dzieki kolego, szkoda tylko ze juz skrecilem drzwi bo od razu poszedł bym zobaczyc;D
no nic jutro to zrobie i wezme sie za przyciemnianie, te boczne to ciul gorzej bedzie z tymi dwoma trójkącikami w szybach;/ |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 18:02
|
|
|
jutro zobaczę u siebie bo jeszcze gdzieś mam drzwi od C62A tak jak większość części od tego modelu to dam Ci jutro dokładnie znać |
|
|
|
 |
leigimas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 18:07
|
|
|
a jakie masz jeszce czesci kolego?;D |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 18:19
|
|
|
oprócz bloków silników mam praktycznie wszystko od głowic, osprzętu, po klimę, fotele, automatyczne pasy, blacha, zawias
edit:
zapraszam na PW co by nie robić tu OT |
Ostatnio zmieniony przez Deo 27-09-2011, 18:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
leigimas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2011, 18:23
|
|
|
a posiadasz moze tylna lotke na klape do lancera, jakie masz fotele i zderzaki oraz blachy jakiego koloru i czy sa zdrowe? a co do zawieszenie to cos sportowego i bliżej ziemi może?;)
[ Dodano: 28-09-2011, 16:19 ]
za nic w świecie tylne szybki nie chcą opuścić mojego Lancera |
|
|
|
 |
|
|