Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjęcie tylnych bocznych szyb
Autor Wiadomość
leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 15:24   Wyjęcie tylnych bocznych szyb

Witam
tak jak w temacie wie ktoś w jaki sposób można wyjąć tylne boczne szyby z lancera bo chciałbym je przyciemnić?

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 17:29   

chodzi Ci o te w drzwiach?

zdejmujesz boczek opuszczasz szybę w dół odkręcasz 2 śruby trzymające szybę oraz prowadnice boczne i wyciągasz boczną szybę i ten trójkącik :)

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 17:34   

zdjąłem boczek opuscilem szybe odkrecilem te srobki i za nic szyba nie chce wyjsc, dochodzi do pewnego momentu i sie blokuje bo gorna czesc dzwi przeszkadza i "blokuje" szybie wyjscie.

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 17:43   

a prowadnice odkręciłeś??
bo bez okręcenia prowadnic (jedna jest przy przedniej ramce drzwi, druga jest między trójkątną szybą a boczną :) )

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 17:46   

no nie odkrecilem tej prowadnicy ale co mi to da ze ja odkrece, bo prowadnica w niczym mi nie przeszkadza, tylko ta szyba ma za malo miejsca tak jakby miała byc za dluga i przez to nie chce wyjsc? zreszta do niej jest trudny dostep i pozniej ciezko bedzie ja przykrecic chyba.

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 17:55   

leigimas, da Ci tyle, że będziesz mógł przekręcić szybę i wyjąć ją w innym położeniu :) a z przykręceniem nie powinieneś mieć problemów to tylko 2 śruby na prowadnicę :) a beż prowadnic będzie Ci dużo łatwiej, bo będziesz mógł ułożyć szybę pod kątem i ją wyciągnąć :)

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 17:58   

no dzieki kolego, szkoda tylko ze juz skrecilem drzwi bo od razu poszedł bym zobaczyc;D
no nic jutro to zrobie i wezme sie za przyciemnianie, te boczne to ciul gorzej bedzie z tymi dwoma trójkącikami w szybach;/

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 18:02   

jutro zobaczę u siebie bo jeszcze gdzieś mam drzwi od C62A tak jak większość części od tego modelu :) to dam Ci jutro dokładnie znać :)

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 18:07   

a jakie masz jeszce czesci kolego?;D

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 18:19   

oprócz bloków silników mam praktycznie wszystko od głowic, osprzętu, po klimę, fotele, automatyczne pasy, blacha, zawias :)

edit:

zapraszam na PW co by nie robić tu OT :)
Ostatnio zmieniony przez Deo 27-09-2011, 18:28, w całości zmieniany 1 raz  

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2011, 18:23   

a posiadasz moze tylna lotke na klape do lancera, jakie masz fotele i zderzaki oraz blachy jakiego koloru i czy sa zdrowe? a co do zawieszenie to cos sportowego i bliżej ziemi może?;)

[ Dodano: 28-09-2011, 16:19 ]
za nic w świecie tylne szybki nie chcą opuścić mojego Lancera ;)

Odpowiedz do tematu