|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A 1.3] Potrzebuje zlokalizowac czujniki: temperatury wod |
Autor |
Wiadomość |
Baron81pl
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt 1.3 91r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2011, 17:42 [C51A 1.3] Potrzebuje zlokalizowac czujniki: temperatury wod
|
|
|
Witam mam mały problem nie moge zlokalizowac w swoim aucie colr 3 1.3 12v gdzie jest czyjnik ciśnienia oleju i temperatury wody.Chce je wymienić bo dostałem nowe, a mam problem chyba z czujnikiem ciśnienia oleju. od kilku lat nie swieci mi sie przy przekręceniu kluczyka w stacyjce podświetlanie od oleju. licznik jest dobry z podswietleniem juz miałem z 3 liczniki. może cos być z przewodami albo z czujnikiem ale właśnie nie wiem gdzie on jest. Prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
bobik247
Forumowicz
Auto: Colt C52A 1,5 12V 92r
|
Wysłany: 03-10-2011, 22:11
|
|
|
Czujnik wody powinien być za kopułką rozdzielacza, nieco poniżej,obok termostatu, tak jest w 4G15, tam powinny być dwa czujniki: jednoprzewodowy od wskaźnika temperatury i dwuprzewodowy od temperatury dla ecu. A czujnik oleju to szczerze mówiąc nie pamiętam, ale powinien być w pobliżu filtra oleju, chyba;) |
|
|
|
 |
Baron81pl
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt 1.3 91r.
|
Wysłany: 04-10-2011, 21:50
|
|
|
dziękuje za odpowiedz bedze szukał i opowiem czy poprawiło się cos z wskażnikiem oleju |
|
|
|
 |
|
|