Witajcie MitsuManiaki |
Autor |
Wiadomość |
ben_y
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2011, 21:19 Witajcie MitsuManiaki
|
|
|
Witajcie. Jak kazdy chcialbym zostac szczesliwym posiadaczem MSS. Nie ukrywam, ze bardzo sie spodobal mojej zonie, a to jednak ona jest 'etatowym' kierowca;) Powiekszyla sie nam rodzinka, wiec trzeba i autko zmienic:) Mam swiadomosc ze trudno jest znalesc dobre autko.
Poszukujemy autka D-ID lub PB taki 1.3 motor. Jestem 'laikiem' wiec prosze Was o uwagi/wskazowki dotyczace tych kilku ofert znalezionych dzis w sieci:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20713852.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20688802.html
A moze jest ktos z tamtych okolic?
Dzieki wielkie za wszelkie uwagi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 20-09-2011, 19:21
|
|
|
powiem tak: oba auta są moim zdaniem podejrzanie tanie. ja mam 2004 ale w tej chwili za mniej niż 18 k PLN bym go nie sprzedał. 2003 rok za niecałe 12 tys. to podejrzanie niedużo. za dobre auto niestety trzeba zapłacić.
oba autka to bogate wersje i nic za wiele nie rzuciło mi się w oczy poza tym że w pierwszym trzeba przyjrzeć się hamulcom z tyłu. Ciekawy jestem czy oba to faktycznie wersje 116 konne. takich za wiele nie było chyba a tu dwa obok siebie.... no i te przebiegi takie akurat w sam raz
jak masz niedaleko to jedź pooglądać, może ktoś lokalnych mitsumaniaków mógłby cię wspomóc |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 20-09-2011, 22:07
|
|
|
Może to o niczym nie świadczy, ale ten drugi (2004) na wszystkich zdjęciach koła ma prosto, a na fotce z wewnątrz kierownica jest wyraźnie skręcona.
Jak widzę, jesteś ze Szczecina, więc masz raczej blisko za naszą zachodnią granicę, oba MSSy są z Niemiec, jeśli masz czas, może warto pojechać do sąsiadów i kupić bezpośrednio, na pewno mniej kilometrów zrobisz, niż jechać aż do Swarzędza
Na mobile DIDy zaczynają się od 9000zł, więc albo handlarz ma farta do tanich aut albo sprzedaje po kosztach albo... |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 21-09-2011, 09:01
|
|
|
lucxxx napisał/a: | powiem tak: oba auta są moim zdaniem podejrzanie tanie. | Cena świadczy o jakości w tym przypadku.
lucxxx napisał/a: | ja mam 2004 ale w tej chwili za mniej niż 18 k PLN bym go nie sprzedał. | I prawidłowo. Niedługo dojdzie do tego że będziemy swoje dopieszczone auta oddawać za flaszkę, "bo przecież tam handlarz ma taniej". Jak stan jest bardzo dobry to nikt za półdarmo nie odda.
RaVciO napisał/a: | Jak widzę, jesteś ze Szczecina, więc masz raczej blisko za naszą zachodnią granicę, oba MSSy są z Niemiec, jeśli masz czas, może warto pojechać do sąsiadów i kupić bezpośrednio, na pewno mniej kilometrów zrobisz, niż jechać aż do Swarzędza | Jak pojedzie kupić bezpośrednio to się okaże że wszystkie mają przebiegi ok. 250 tyś. No chyba że pojedzie do komisu do Turka to wtedy znajdzie mniej więcej to samo co tu tylko ogołocone z alufelg i zapyziałe (czytaj: jeszcze nie przygotowane do sprzedaży). W Niemczech dobry i nie kombinowany samochód jest droższy niż w Polsce i już wielokrotnie się o tym przekonałem. |
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 21-09-2011, 18:07
|
|
|
cns80 napisał/a: |
Jak pojedzie kupić bezpośrednio to się okaże że wszystkie mają przebiegi ok. 250 tyś. No chyba że pojedzie do komisu do Turka to wtedy znajdzie mniej więcej to samo co tu tylko ogołocone z alufelg i zapyziałe (czytaj: jeszcze nie przygotowane do sprzedaży). W Niemczech dobry i nie kombinowany samochód jest droższy niż w Polsce i już wielokrotnie się o tym przekonałem. |
Przynajmniej będzie wiedział co kupuje, a i tak bardziej opłaca się pojechać 100km do Niemiec niż 250 km w Polskę |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
ben_y
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-10-2011, 20:54
|
|
|
Witajcie. Moje poszukiwania trwaja nadal Mialem tego swiadomosc.
Znalazlem jednak taka oto oferte
http://allegro.pl/mitsubi...1850188123.html
Czy mozecie napisac swoje opinie na temat tego autka.
Pozdrawiam |
_________________ .... |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 08-10-2011, 10:31
|
|
|
ben_y, wcale nie taka bogata wersja jak pisze sprzedający - nawigacja to bajer i z niej u nas nie skorzystasz - brak map.
Brak relingów, halogenów opis mało wiarygodny.
Na + książki jeśli oryginalne.Przebieg "standardowy".
Optycznie - przednia maska do zabezpieczenia i malowania- ma odpryski na dolnej krawędzi nad grille i ruda tam już solidnie bierze. Tylna klapa pogięta po lewej stronie na dole.Jak dla mnie zdjęcia nie pozwalają na ocenę stanu zderzaków.Na ostatnim zdjęciu widać że tylny też jest wgięty. i chyba cały pas dolny też.
Uchwyty na boczkach drzwi umiarkowanie pozdzierane - może te 200kkm realne.
Środek wyczyszczony solidnie i ciężko się przyczepić.
Nieoryginalna wykładzina bagażnika.
Nie wiem jak stoją 1,3 ale ja bym 7000 za niego chyba nie dał. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 105 Skąd: Rzeszów (St-ce)
|
Wysłany: 09-10-2011, 13:00
|
|
|
Uzupełniając to co zauważył drtymf:
- tłumik końcowy do wymiany (mój wyglądał podobnie była co prawda naspawana łatka al to przetrzymało ledwo zimę i nie obyło się bez wymiany ASMET w IC to koszt około 200zł - możesz spokojnie brać ten nowszy bo pasuje ;P),
Na co warto zwracać uwagę przy samym zakupie
- zwracaj uwagę na fotel kierowcy - siedzisko - jednak ciężko znaleść coś w dobrym stanie ale oby był możliwie mało zjechany - warto zobaczyć od spodu jak to wygląda,
- skrzynia - jak wchodzą biegi - jeżeli są jakieś problemy to mogą być tulejki - zestaw naprawczy w zależności od wersji ale w okolicach 80 / 100 na allegro,
To co mnie się podoba - czego brak w moim:
- w sumie nawigacja bez użyteczna w Polsce bo brak map to fakt - ale fajniejsze jest rozmieszczenie na wyświetlaczu - w wersjach bez nawi trzeba przełączać - a tu wszytkie parametry odrazu są widoczne,
- no i oryginalne radio z CD - ja mam kaseciaka. |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-10-2011, 21:15
|
|
|
sqza, co do wyswielacza masz racje teorotycznie wszystko ładnie na miejscu bez przełączania.Tylko zastanawia mnie jak jest z widocznoscią napisòw w pełnym słońcu.Znaki wyglądają na sporo mniejsze i mniej kontrastowe chyba.Ale w sumie to sam myślałem żeby taka navi gdzieś na szrocie wykopać i założyć u siebie.
Ale inny wyświetlacz to jedyna zaleta tej navi. |
 |
|
|
|
 |
ben_y
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
|
Wysłany: 10-10-2011, 22:17
|
|
|
Co do http://otomoto.pl/mitsubi...-C21009618.html:
- wgniecione tylne prawe drzwi,
- wgnieciony tylny zderzak,
- tylna klapa też kombinowana - naklejki pewnie maskują pene detale ;P,
Jakiś specjalnych zalet brak - standard wersji GLX.
Jezeli chodzi o drugą propozycję: http://allegro.pl/ladny-s...1866872104.html:
- błąd w opisie nie 2 a 4 airbag-i (kierownica, pasażer, boczne w fotelach - system SRS),
- coś z tyłu się działo - brak napisu SPACE STAR - szczelina przy zderzaku,
- wydaje mi się, że nie jest to oryginalne radio - ale mogę się mylić,
Na plus:
+ odpinany hak (ja mam normalny ;P)
+ komora silnika w bardzo dobrym stanie
+ oryginalne kołpaki - ale to może nie jakaś rewelacja ale ten srebrny takowych nie posiada.
Generalnie gdybym miał wybierać to wybral bym tego niebieskiego - w sumie bardzo podobny do mojego - tylko mój czerwony ;P
Tak czy owak w takich pieniądzach chyba będzie ciężko coś lepszego znaleść - ja długo szukałem i znalazłem nie bez wad ale jeździ i jest naprawdę spoko. |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-10-2011, 13:57
|
|
|
Co do drugiego to jeszcze dodałbym że chyba widzę poodbijane miejsca na masce przedniej zaraz nad znaczkiem. Chociaż mogą to być po prostu owady. |
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 11-10-2011, 14:26
|
|
|
Pierwszy ma w tytule napis OKAZJA więc już dalej możesz nie czytać
Tylna klapa chyba jest wgnieciona po obu stronach plastikowej zabudowy rejestracji.
Cytat: | Samochód sprowadzałem osobiście 5 miesięcy temu. |
a wcześniej
Cytat: | Zrobiłem nim ponad 20tys |
To chyba na taksówce jeździł
Jeśli chodzi o drugiego to pięknie zamontowana rejestracja na zamku
No i ciekawi mnie czy dałoby się znaleźć do niego jeszcze tańsze opony |
|
 |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
|
Wysłany: 11-10-2011, 19:29
|
|
|
cns80 napisał/a: | Jeśli chodzi o drugiego to pięknie zamontowana rejestracja na zamku
No i ciekawi mnie czy dałoby się znaleźć do niego jeszcze tańsze opony |
Jeżeli chodzi o zamontowanie rejestracji - to faktycznie ciężko jest z tego typu ramkami które mam ten drugi - to taki sam typ jak obecnie dostępne MITSUMANIAKOWE - i mnie też delikatnie nachodzi na zamek ale to nie przeszkadza w normalnym otwieraniu.
Co do opon to na firmie się jakoś specjalnie nie znam - jednak nie wyglądają na takie które przejechałyby z 200000km a raczej na dość nowe przynajmniej jeżeli chodzi o bieżnik. W mojej ocenie tragedii niema - ale oczywiście każdy ma swoje priorytety i zwraca uwagę na różne szczegóły.
Ja wiem po sobie, że przy ograniczonych funduszach można przymknąć oko na pewne defekty (ja mam np niesprawne 2 szyby - i już tak się rok zabiram do tego i jeszcze tego nie zrobiłem - ale dzięki Klimie nie przeszkadza to w niczym). |
|
|
|
 |
|