|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] turbo do g1 |
Autor |
Wiadomość |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 30-08-2010, 09:26
|
|
|
nie no nie zaszkodzi ;p też planuje ale 350 na FWD bo nie chcę zakuwać, ale szpera murowana musi być... oglądnij recenzje nowego renault clio rs, 250KM na przód, w tańszej wersji jest bez szpery, trzeba sobie dopłacić (szpera, fotele kubełkowe itp) bez szpery się tym kiepsko jeździ, a to tylko 250
kto powiedział że nikt nie ma 500fwd? pewnie że są i to nawet mocniejsze ;p |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Pablo1o
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2G
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 37 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-08-2010, 16:42
|
|
|
Jest jedna Honda która ma ponad 500 Km FWD , własciciel potem ją sprzedał bo nie dało się jeździć ale oczywiście można próbować Pewnie szybko kolega zacznie szukać napędu z GSX-a |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 23-09-2010, 07:12
|
|
|
no dokładnie, przy 500+ to ciężko się jeździ obojętnie czy FWD czy RWD czy AWD, chociażby w zimie ;p znaczy jeździ się super tylko żeby jeździć płynnie i w miarę ekonomicznie to trzeba by pedał gazu ręką naciskać nie nogą ;p Ja mam fajny pomysł odnośnie mojego projektu 350FWD, wymyśliłem sobie że skoro będzie EBC i jest laptop na pokładzie na stałe, czemu by nie zrobić dwóch map doładowania/paliwa/zapłonu? Jedna mapa prawda na max ile tam się uda wystroić czyli załóżmy te 350-360 a druga mapa powiedzmy 180-200 z dużym momentem od dołu 2 pieczenie na jednym ogniu moim zdaniem, na tłokach 8,3 czy 8,5 to przy takim strojeniu na 180-200KM autko będzie miało niezłą dynamikę (nisko duży moment) w porównaniu do fabrycznej 4G63T gdzie tłoki masz 7,5 a spalanie na takiej mapie będzie też odpowiednio mniejsze, zużycie turbiny i innych podzespołów całego silnika też Gdy tylko chce, przełączam mapę na tą drugą 350 i jazda na max, kiedy tylko chce Przy MBC tak się nie da, bo każda zmiana doładowania ręcznie kończyła by się koniecznością powtórnego strojenia. |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 13-10-2011, 22:22
|
|
|
Chłopy - że się tak podepnę pod temat - czy ktoś z posiadaczy turbo może odnieść się do tematu jak kolektor wydechowy z eclipsa turbo (obojętnie której generacji) ma się do kolektora wydechowego w Outlanderze turbo 4g63t 2006 r.? Mój w outku powiedział cześć i szukam czegoś co by podpasować... |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
|
|