Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:17
Carisma 1,8 GDI Prośba o poradę
Autor Wiadomość
miiirek 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-10-2011, 19:08   Carisma 1,8 GDI Prośba o poradę

Witam,
Zachęcony opiniami na forach internetowych na temat Carismy GDI, chciałbym kupić taki samochód. Niedawno znalazłem takie ogłosznie. Proszę o poradę dotyczącą tego auta:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C20922809.html

Z góry dziękuję za pomoc!
Mirek

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 12-10-2011, 21:16   

Witam.
Ja osobiście niczego się nie dopatrzyłem.
Jeśli nie masz daleko, warto podjechać bliżej i ocenić. Kolor jest taki, że jakiekolwiek różnice w odcieniu powinny od razu się rzucić w oczy w słońcu :)

miiirek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-10-2011, 22:20   

Dzięki :-)
Mam bardzo blisko. To auto sprowadzil sąsiad moich rodziców. W dodatku widziałem go w dniu przywiezienia ("przyjechania", bo autko przyjechało na kołach) z Niemiec. Poza małą ryską na tylnym błotniku, która została zapolerowana, nic się nie dopatrzyłem. Wewnątrz też wygląda bardzo dobrze. Jedyne do czego miałem zastrzeżenia po jeździe próbnej to dziwny stukot w momencie puszczania sprzęgła na lekko skręconych kołach (głównie przy niższych biegach i mocnym depnieciu na gaz - coś jakby poślizg i mocniejsze uderzenie). Poza tym kilka razy silnik zgasł na wolnych obrotach. Sprzedawca obiecał usunąć "usterki". Ponoć winę za zbyt niskie obroty ponosi przepustnica, a szarpnięcia są efektem wybitej poduszki skrzyni biegów.... Jutro znów jazda testowa... :-)

[ Dodano: 12-10-2011, 22:20 ]
Dzięki :-)
Mam bardzo blisko. To auto sprowadzil sąsiad moich rodziców. W dodatku widziałem go w dniu przywiezienia ("przyjechania", bo autko przyjechało na kołach) z Niemiec. Poza małą ryską na tylnym błotniku, która została zapolerowana, nic się nie dopatrzyłem. Wewnątrz też wygląda bardzo dobrze. Jedyne do czego miałem zastrzeżenia po jeździe próbnej to dziwny stukot w momencie puszczania sprzęgła na lekko skręconych kołach (głównie przy niższych biegach i mocnym depnieciu na gaz - coś jakby poślizg i mocniejsze uderzenie). Poza tym kilka razy silnik zgasł na wolnych obrotach. Sprzedawca obiecał usunąć "usterki". Ponoć winę za zbyt niskie obroty ponosi przepustnica, a szarpnięcia są efektem wybitej poduszki skrzyni biegów.... Jutro znów jazda testowa... :-)

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 12-10-2011, 22:57   

miiirek napisał/a:
Poza tym kilka razy silnik zgasł na wolnych obrotach.

Może to być tylko zabrudzona przepustnica. Ale może tez byc "walnięta" przepustnica, co już do tanich spraw nie nalezy. Moze też padać pompa WC. Ogólnie tematów o obrotach jest na forum trochę. Ogólnie zapytaj może kogoś na podforum regionalnym, czy ktoś nie ma EvoScana i nie sprawdziłby Ci tej Cari.
Może to być drobnostka, ale może to być też kosztowna naprawa.

miiirek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-10-2011, 13:11   

A co sądzicie o takim autku?

http://otomoto.pl/mitsubi...-C20890659.html

Maxkr 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 2004
Wysłany: 14-10-2011, 07:09   

Cześć,

sprawdz opcje ESP, niedawno również kupowełem Carisme, i miała mieć ESP, a jest TCL (system wspomogania ruszania) :)
Rownież miałem problem z gaśnięciem na wolnych obrotach, na szczęscie u mnie pomogło wyczyszczenie przepustnic :wink:

miiirek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-10-2011, 08:38   

Wczoraj jeździłem jeszcze raz i jest super. Obroty nie spadają, a włączałem klimę na wolnych obrotach, kręciłem do wysokich obrotów i szybko puszczałem na luz. Wygląda na to, że rzeczywiście wina leżała po stronie zabrudzonej przepustnicy.
W sumie nawet nie patrzyłem, czy ma ESP. Do tej pory jeździłem Sierrą (21 lat), bez wspomagania, z korbkami w drzwiach, bez ABS-u i innych dodatków :-) Już to wyposażenie, które ma Carisma Elegance jest dla mnie "kosmiczne" :)
Jutro kupuję :-)

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 14-10-2011, 14:52   

miiirek napisał/a:
Wygląda na to, że rzeczywiście wina leżała po stronie zabrudzonej przepustnicy.

Najczęściej tak jest. Jednak wiesz, zawsze lepiej sprawdzić gorsze ewentualności.

miiirek napisał/a:
W sumie nawet nie patrzyłem, czy ma ESP.

Z tego co wiem, to w Carismach nie było ESP, bywały TCL. Ale już nie pamiętam, czy był to dodatek, czy też w konkretnej wersji pojazdu.

miiirek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-10-2011, 21:13   

Chyba rzeczywiście sprzedającemu chodziło o TCL. Czytałem trochę o tym systemie na forum, a z ESP się nie spotkałem.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi