stuki w zawieszeniu albo kolach? |
Autor |
Wiadomość |
jachacyp
Nowy Forumowicz

Auto: carisma97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2011, 08:09
|
|
|
Dięki za podpowiedzi-ale skłaniam się dołożyska McPersona-Zaciski sprawdzone,łączniki,końcówki i swożnie wymienione,nawet gumy na stabilizatorze-a dalej stuka.Więc pozostaje jedynie to.ale jak to sprawdzić-czy kupić i odrazu wymienić ???Chyba,że jeszcze coś pozostało??? |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 17-10-2011, 11:48
|
|
|
jachacyp napisał/a: | ale skłaniam się dołożyska McPersona |
jachacyp napisał/a: | ale jak to sprawdzić- |
po otwarciu maski i kręceniu kierownicą powinieneś lub ktoś wyczuć luzy-ruszanie sie elementu trzymając rękom lub patrząc bystrym okiem
Możesz kupić nowe ale jest zintegrowane z poduszką albo rozejrzeć sie po szrocie za mało zjechanym autem i kupić pozdro |
_________________ Pomogłem?-nie krępuj się wciśnij pomógł
Najładniejsza Cari zlotu 2011
Najładniejsza Cari zlotu 2012
Najładniejsza Cari zlotu 2013
Najładniejszy Colt zlotu 2014 |
|
|
|
 |
jachacyp
Nowy Forumowicz

Auto: carisma97
|
Wysłany: 06-05-2012, 21:28
|
|
|
W końcu znalazłem.To nie Mc Person,nie wahacz,nie sworzeń ,nie gumy ale drążek kierowniczy od strony kolumny-znaleziony przypadkowo ale w końcu
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Maratonczyk42
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16 V
|
Wysłany: 30-07-2012, 22:56
|
|
|
Hugo napisał/a: | jachacyp napisał/a: | Może ktoś wie co to może być | Luzy na zaciskach hamulcowych. Kopnij w koło a się przekonasz. |
Dokładnie, luzy na zaciskach, a dokładnie klocki hamulcowe mają delikatny luz. Wystarczy zdjąć koło i będzie wszystko jasne |
|
|
|
 |
zawoj
Mitsumaniak

Auto: Carisma GL 1.6 '96 90KM
|
Wysłany: 10-09-2012, 22:52
|
|
|
A ja mam problem ze stukaniem z przodu głównie po prawej stronie-dziś po dłuższym szukaniu doszedłem, że to nie końcówki ani drążki, nawet nie sworzeń,łączniki stabilizatora mam już nowiutkie, a pojedyncze stuknięcie pojawia się przy bujaniu auta góra-dół, gdy idzie w dół-stuknięcie słychać i czuć w mocowaniu amorka. Teraz mam pytanie-co tam się wyrobiło?Łożysko czy jakaś guma? I czy trzeba kupować mocowanie składające się z 3 elementów (dolna blacha,łożysko i górna poduszka) czy wystarczy ta poduszka ze zintegrowanym łożyskiem? |
|
 |
|