Stop idiocie drogowemu |
Autor |
Wiadomość |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
|
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-11-2011, 12:39
|
|
|
Olivia, coś nie bangla 2gi link (Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.) |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
cabaniarz
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
|
Wysłany: 05-11-2011, 12:43
|
|
|
pamar napisał/a: | Olivia, coś nie bangla 2gi link (Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.) |
Był zbyt drastyczny i zablokowali |
_________________ Mitsubishi LANCER SPORTBACK 1.8 INTENSE 2008
02390/KMM
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
|
Wysłany: 06-11-2011, 19:47
|
|
|
Olivia, popraw link drugiego, jest niekompletny. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 07-11-2011, 00:39
|
|
|
Oj,Olivia, Olivia...
Nie wiem po jaką cholerę reklamujesz jego głupotę i podbijasz mu statystyki wyświetleń… |
|
|
|
 |
meydey000
Mitsumaniak meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 588 Skąd: TSK Skarżysko Kamienna
|
Wysłany: 07-11-2011, 01:25
|
|
|
i co to niby ma być? podniecasz się byle czym. chłopak jeździ w miarę normalnie. żal... |
_________________ jest ryzyko-jest zabawa |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 07-11-2011, 01:27
|
|
|
meydey000, a obejrzałeś jego radosną twórczość, że piszesz "w miarę normalnie"? |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 07-11-2011, 02:14
|
|
|
Jestem tego samego zdania co meydey000. Gośc jeździ w miarę normalnie. Może trochę klaksonu nadużywa, ale generalnie nie widzę powodu do spiny. |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 07-11-2011, 03:58
|
|
|
Ale jaka spina?
On jeździć po prostu nie umie, a nie jeździ normalnie…
Jak tak wg. Was wygląda „normalna jazda” to nie mam więcej pytań…
Przeanalizujcie jego filmiki.
Takiej ilości podstawowych błędów popełnianych na tak krótkich odcinkach z regularną powtarzalnością dawno nie widziałem.
Gość nie ogarnia ani auta, ani sytuacji, które go spotykają na drodze.
Wyprzedzać nie potrafi wcale. Gaz w podłogę i lecimy…
To co, że auto zaparkowane na pasie, to co, że ludzie idą, więc wyprzedzany będzie musiał zjeżdżać ku środkowi - on wyprzedza, a potem trąbi zdziwiony, że mu ktoś drogę zajeżdża…
Ręcznego nie ma opanowanego wcale, ale twardo próbuje… nic to, że na okrągło pojechałby 2xszybciej i co najważniejsze po jezdni – on musi – złapie pobocze, pomiota nim, ale „rękaw był” - przy 10km/h, ale był -taki kozak!
Stoją auta na skrzyżowaniu? Zamiast pójść ogniem i zniknąć on je wyminie, stanie zasłoni widoczność zarówno sobie jak i pierwszemu w kolejce narobi bałaganu– ale nic to – jest pierwszy. Potem na domiar złego nie pojedzie, a zacznie się wytaczać lub zajedzie drogę temu co skręca poprawnie …
Sam jedzie środkiem bo dziury mija - jak to samo widzi u innego kierowcy to zdziwiony…
Ograniczenie i przejście przy szkole – co tam… lewy i but bo trzeba „dynamicznie” łyknąc przynajmniej pięciu…
Najechanie na tył stojącego w korku auta podczas przeciskania się przez pasy to już porażka całkowita.
Ale całkowicie rozbroiło mnie jego tłumaczenie, po co używa spryskiwacza – zwłaszcza w stosunku do czystych aut… tego nie znałem… |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 07-11-2011, 08:01
|
|
|
Popieram mkm swoich błędów gość nie widzi i wyzywa innych, miszcz prostej jakich miliony ...
BTW. Szkoda bitów dla takich dzieciaków marnować na serwerach, ale przyjdą śniego to zobaczymy co dzieciak potrafi i ocenimy |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 07-11-2011, 08:26
|
|
|
Jeśli chodzi o pierwszy film to nie wiem o co biega. Gość zatrąbił na jadącego środkiem. I co z tego. Jak chcę takiego wyprzedzić, a widzę że zajeżdża mi drogę to też trąbię żeby się obudził, bo ludzie nie mają zwyczaju patrzenia w lusterka za to chętnie ignorują ruch prawostronny.
mkm, nie wiem o czym piszesz, bo drugiego filmiku nie widzę.
Owczar, do tego też nie ma większych zastrzeżeń oprócz tego że jest pierdołą i swoją kolizją spowodował kolejne utrudnienie w ruchu. Nie widziałem tu zajechania drogi, a że pojechał prawym do końca .... - wszyscy tak chwalą suwak, a nikt go nie stosuje |
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 07-11-2011, 08:34
|
|
|
cns80 napisał/a: | wszyscy tak chwalą suwak, a nikt go nie stosuje |
Oj nieprawda, wracałem z zimówki majowej w Karpaczu i za Jelenią Górą jak się dwa pasy schodzą suwaczek szedł 25 km/h równiutko i sam byłem w szoku, ze Polak potrafi
A co to autora filmików to życzę mu aby jego brak wyobraźni odbił się tylko i wyłącznie na nim |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 07-11-2011, 08:51
|
|
|
Po obejrzeniu kilku filmow mozna stwierdzic, ze gosc jest krotkowzrocznym egoista i hipokryta, ale mysle, ze nie ma co przesadzac. Na drodze sa tysiace takich co predkosci nie przekraczaja, a stwarzaja wieksze zagrozenia.
Odnosnie pierwszego filmiku, to gosc powinien zatrabic i zaczekac az tamten zjedzie, a nie pchac sie na sile, a potem pisac ze wyprzedzil na mm. Ewidentnie sam prowokuje niebezpieczne sytuacje by pokazac swoja wyimaginowana wyzszosc. Ale tak robi wiele osob z boardcam na pokladzie. Swiadomie nie przewiduja niebezpiecznych sytuacji zeby potem zrobic z siebie pokrzywdzonego.
Np gosc pruje przez miasto lewym pasem. Widac z daleka, ze na prawym sie mota gosc, a ten nic. Na koniec hamuje z piskiem.
Uwazam jednak, ze nie ma wiekszych powodow do ekscytacji. A tak swoja droga, to niektore sytuacje z filmow, to nasza codziennosc. Niezdecydowanie i rozne akrobacje na drodze to powszechnosc. |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
|
Wysłany: 07-11-2011, 14:16
|
|
|
Ten pierwszy filmik Olivii nie pokazuje skali zadufania i agresji tego goscia...
Dopiero przegladajac caly repertuar i czytajac jego wypowiedzi uprzedzilem sie do niego rownie mocno co mkm i Owczar...
Oczami wyobrazni widze goscia maks 26 lat, ktory mysli ze wszystkie rozumy pozjadal a wyobrazni zero, ograniczonego zaufania do innych i swoich umiejetnosci zero, odpowiedzialnosci za swoje czyny zero, i koniec koncow, ale chyba najwazniejsze pokory zero...
Nie znam goscia ale jak dla mnie niezla laurke na bycie zerem sobie wystawil... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
|