Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] Proszę o ocenę autka z Niemiec...
Autor Wiadomość
colins 
Nowy Forumowicz
colins

Auto: Szukam...
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2011, 23:55   [MSS 1.3] Proszę o ocenę autka z Niemiec...

Witam. Koledzy moglibyście ocenić to auto z LINKU ? Czy to normalna cena za SS z tego roku? Jeśli auto przejdzie Waszą weryfikację pozytywnie, to być może pojadę je obejrzeć.

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 10-11-2011, 08:27   

Na plusy według opisu : gwarancja, pierwszy właściciel, niepalący, nowy pasek rozrządu,dodatkowy komplet zimówek na alufelgach. Optycznie bardzo się przyczepić nie ma do czego.

2500EUR to myślę dobra cena jak za ten wóz. Fajna wersja , sporo dodatków no i raczej nie wypucowany szrot jak u nas w komisach ale to oczywiście sprawdzić trzeba na miejscu.

colins 
Nowy Forumowicz
colins

Wysłany: 10-11-2011, 10:27   

Dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że jednak trochę wypucowany ten egzemplarz, bo nie sprzedawany z rąk prywatnych, ale przez komis i jak zajrzy się w dane sprzedawcy, to wyświetla się dziwnie brzmiące nazwisko czyli pewnie jakiś turas. :( Jedynie pod maską nie umyte, ale to akurat chyba plus, bo ewentualne wycieki możnaby zauważyć, a tu jak widać jest raczej sucho (przynajmniej z góry). Od siebie mam ok.150 km drogi autostradą więc półtora godzinki i byłbym na miejscu więc może jutro się wybiorę. A możecie mi jeszcze napisać jak z korozją w tych autach? Bo ostatnio oglądałem Focusa z 2000 r. i była tragedia. Jednocześnie miałem wcześniej Picasso z 2002 r., a tam ani grama rdzy nie było. Jak to więc jest w tym japończyku?

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 10-11-2011, 12:03   

Elementy jeśli nie były uszkodzone to trzymają się dzielnie przed rudą i raczej nie powinieneś jej nigdzie widzieć.
Zwróć uwagę na tylną klapę, przednią klapę i mocowania górne przednich amortyzatorów - tu najczęściej się coś pojawia, na zdjęciach widać na nich trochę nalotu rdzawego ale to akurat normalne, ważne żeby nie były mocno skorodowane bo trzeba będzie naprawiać.

Egzemplarz wypucowany ale jakkolwiek daleko jestem od zachwalania za wszelką cenę aut zza granicy na niekorzyść tych w kraju to jednak wydaje mi się że statystycznie w Niemczech można kupić samochód w lepszym stanie - szczególnie mechanicznym nawet od turka.
No i jeśli ma aktualny przegląd( a widziałem to chyba w ofercie) to raczej świadczy to o tym że przynajmniej w zakresie rzeczy na nim sprawdzanych(zawieszenie, hamulce, wycieki itp) można w miarę spokojnie spać.Niemcy na diagnostyce fuszerki nie odwalają jak u nas i tam samochód który przeszedł przegląd przynajmniej w tych podstawowych kwestiach jest w miarę pewny.

colins 
Nowy Forumowicz
colins

Wysłany: 10-11-2011, 16:33   

Chyba jednak uda mi się pojechać go obejrzeć. Proszę jeszcze o porady na co ewentualnie zwrócić uwagę lub może ktoś zauważy coś niepokojącego w tym konkretnym egzemplarzu z ogłoszenia.

jewiurz 
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Wysłany: 11-11-2011, 08:19   

Wydaje mi się ze brakuje listewki na prawym przednim błotniku co oznacza, że ktoś tam grzebał - zwróć uwagę na ten prawy przód przy oglądaniu

colins 
Nowy Forumowicz
colins

Wysłany: 11-11-2011, 12:02   

O widzisz. Masz rację, listewki brak. Odpuściłem sobie jednak tego Space Stara, bo po podliczeniu wszelkich kosztów wyszło mi, że musiałbym wydać ze 13 tys.zł co nadwyrężyłoby nieco mój napięty budżet. :mrgreen: A przy takiej kwocie to już chyba mogę rozglądać się za autem od pierwszego właściciela z Polski. Ten egzemplarz z ogłoszenia na 100% od Turasa (bądź jakiegoś Ruska), bo zadzwoniłem tam i nawet udało mi się dogadać po polsku. :) Oczywiście jak to bywa sprzedawca zachwalał pojazd, mówił, że rozrząd zrobiony, wymieniony tłumik, wszystko tak jak w ogłoszeniu i mogę liczyć na rabat 100 ojro. Jednak moje wewnętrzne przeczucie i wrodzone lenistwo :mrgreen: nie pozwoliło mi na wyjazd po to auto. Jednak to 200 km, a ja nie mam pośpiechu i mogę pozwolić sobie na, że tak powiem, przebieranie w ofertach.
W każdym razie nadal będę brał MSS pod uwagę więc gdybyście mieli na sprzedaż jakiś zadbany egzemplarz z silnikiem 1.3, to jestem zainteresowany.
Tak przy okazji mam pytanie. :idea:
Przeglądając różne ogłoszenia zauważyłem, że silniki 1.3 stosowane w tych samochodach różnią się nieco. I niektóre mają przepustnicę z kolektorem dolotowym w kształcie takiego jakiegoś walca, a inne w kształcie kilku rur :mrgreen: (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi). Różnią się też innymi szczegółami (np. inne metalowe osłony kolektora wydechowego w zależności od silnika). Czy możecie mi wyjaśnić o co w tym chodzi i ewentualnie, który z tych motorów jest lepszy? :?:
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu