Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:02
ciągle działające wentylatory
Autor Wiadomość
boner2 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander I
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2011, 16:08   ciągle działające wentylatory

Witam, mam problem z wentylatorem, wentylator po nagrzaniu chodzi zawsze az do zgaszenia silnika, nieważe ile jest stopni na zewnątrz, cały czas chłodzi na najywższym biegu. wymieniłem czujnik temperatury plynu ( ten dwu pionowy) ale dalej to samo. NIe mam juz pomysłu co robic. dodam tylko ze temperatura na zegarze jest w normie czyli podnosci sie temperatura przy nagrzaniu silnika i jest mniejwiecej po srodku na zegarze,
prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Duńczyk 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I
Wysłany: 06-11-2011, 10:11   

Uszkodzony sterownik wentylatorów (pudełko wielkości portfela przymocowane przy wentylatorach). Potrafi uruchomić wentylatory jak się w niego styknie. W serwisie kosztuje ok. 600 zł. Można zastosować "używkę" - pasuje z któregoś modelu lancera.

Outek1 
Nowy Forumowicz
sir

Auto: OUTLANDER I 2.0 16V 4WD
Wysłany: 07-11-2011, 02:13   Re: ciągle działające wentylatory

boner2 napisał/a:
Witam, mam problem z wentylatorem, wentylator po nagrzaniu chodzi zawsze az do zgaszenia silnika, nieważe ile jest stopni na zewnątrz, cały czas chłodzi na najywższym biegu. wymieniłem czujnik temperatury plynu ( ten dwu pionowy) ale dalej to samo. NIe mam juz pomysłu co robic. dodam tylko ze temperatura na zegarze jest w normie czyli podnosci sie temperatura przy nagrzaniu silnika i jest mniejwiecej po srodku na zegarze,
prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Dokładnie sterownik przy wentylatorze wartość na serwisie 500zl brutto ja dałem 130zl za funkiel nówka ale kupiony poza serwisem po znajomości od gościa, który handluje czujnikami do japończyków widziałem też raz na allegro w całkiem dobrej cenie. sterownik ten to małe czarne kwadratowe pudełeczko grube na oko 3cm szerokie na 7cm, samemu można wymienić nie jest to skomplikowane, dostęp też łatwy.
____
Panie, żebyśmy tylko takie problemy mieli, to byśmy w szczęśliwości żyli! :P

boner2 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-11-2011, 13:43   

wczoraj to holerstwo wypiąłem i chcialem zobaczyc do srodka z nadzieja ze moze cos nie łączy ale zalane jakąś masą oczywisicie wiec musze kupic. czy mógłbym dostac namiar na tego czlowieka od handlu sterownikami ? Pzdr i dzieki wielkie

Outek1 
Nowy Forumowicz
sir

Auto: OUTLANDER I 2.0 16V 4WD
Wysłany: 08-11-2011, 01:35   

boner2 napisał/a:
wczoraj to holerstwo wypiąłem i chcialem zobaczyc do srodka z nadzieja ze moze cos nie łączy ale zalane jakąś masą oczywisicie wiec musze kupic. czy mógłbym dostac namiar na tego czlowieka od handlu sterownikami ? Pzdr i dzieki wielkie

oczywiscie co mam to podam wysle Ci na priv

boner2 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-11-2011, 15:06   

niestety po wymianie tego modulu nic specjalnego sie nie zmienilo w zwiazku z tym mam kilka pytan.
1czy przy zimnym silniku nie odpalanym jakies 12h po przekreceniu kluczyka w stacyjce ale nie odpalaniu silnika, te wentylatory powinny chodzi?

2 czy w termperaturze 0stoni na dworze wentylatory działają w waszych outlanderach, bo w moim caly czas

czy moze to być cos oprocz modulu? np nie łączące kable łączące modul z wentylatorami?

Odpowiedz do tematu