Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:02 |
ciągle działające wentylatory |
Autor |
Wiadomość |
boner2
Nowy Forumowicz
Auto: outlander I
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-11-2011, 16:08 ciągle działające wentylatory
|
|
|
Witam, mam problem z wentylatorem, wentylator po nagrzaniu chodzi zawsze az do zgaszenia silnika, nieważe ile jest stopni na zewnątrz, cały czas chłodzi na najywższym biegu. wymieniłem czujnik temperatury plynu ( ten dwu pionowy) ale dalej to samo. NIe mam juz pomysłu co robic. dodam tylko ze temperatura na zegarze jest w normie czyli podnosci sie temperatura przy nagrzaniu silnika i jest mniejwiecej po srodku na zegarze,
prosze o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Duńczyk
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I
|
Wysłany: 06-11-2011, 10:11
|
|
|
Uszkodzony sterownik wentylatorów (pudełko wielkości portfela przymocowane przy wentylatorach). Potrafi uruchomić wentylatory jak się w niego styknie. W serwisie kosztuje ok. 600 zł. Można zastosować "używkę" - pasuje z któregoś modelu lancera. |
|
|
|
 |
Outek1
Nowy Forumowicz sir

Auto: OUTLANDER I 2.0 16V 4WD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lip 2011 Posty: 18 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 07-11-2011, 02:13 Re: ciągle działające wentylatory
|
|
|
boner2 napisał/a: | Witam, mam problem z wentylatorem, wentylator po nagrzaniu chodzi zawsze az do zgaszenia silnika, nieważe ile jest stopni na zewnątrz, cały czas chłodzi na najywższym biegu. wymieniłem czujnik temperatury plynu ( ten dwu pionowy) ale dalej to samo. NIe mam juz pomysłu co robic. dodam tylko ze temperatura na zegarze jest w normie czyli podnosci sie temperatura przy nagrzaniu silnika i jest mniejwiecej po srodku na zegarze,
prosze o pomoc.
Pozdrawiam |
Dokładnie sterownik przy wentylatorze wartość na serwisie 500zl brutto ja dałem 130zl za funkiel nówka ale kupiony poza serwisem po znajomości od gościa, który handluje czujnikami do japończyków widziałem też raz na allegro w całkiem dobrej cenie. sterownik ten to małe czarne kwadratowe pudełeczko grube na oko 3cm szerokie na 7cm, samemu można wymienić nie jest to skomplikowane, dostęp też łatwy.
____
Panie, żebyśmy tylko takie problemy mieli, to byśmy w szczęśliwości żyli! |
_________________ Potius sero, Quam nunquam! |
|
|
|
 |
boner2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-11-2011, 13:43
|
|
|
wczoraj to holerstwo wypiąłem i chcialem zobaczyc do srodka z nadzieja ze moze cos nie łączy ale zalane jakąś masą oczywisicie wiec musze kupic. czy mógłbym dostac namiar na tego czlowieka od handlu sterownikami ? Pzdr i dzieki wielkie |
|
|
|
 |
Outek1
Nowy Forumowicz sir

Auto: OUTLANDER I 2.0 16V 4WD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lip 2011 Posty: 18 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 08-11-2011, 01:35
|
|
|
boner2 napisał/a: | wczoraj to holerstwo wypiąłem i chcialem zobaczyc do srodka z nadzieja ze moze cos nie łączy ale zalane jakąś masą oczywisicie wiec musze kupic. czy mógłbym dostac namiar na tego czlowieka od handlu sterownikami ? Pzdr i dzieki wielkie |
oczywiscie co mam to podam wysle Ci na priv |
_________________ Potius sero, Quam nunquam! |
|
|
|
 |
boner2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-11-2011, 15:06
|
|
|
niestety po wymianie tego modulu nic specjalnego sie nie zmienilo w zwiazku z tym mam kilka pytan.
1czy przy zimnym silniku nie odpalanym jakies 12h po przekreceniu kluczyka w stacyjce ale nie odpalaniu silnika, te wentylatory powinny chodzi?
2 czy w termperaturze 0stoni na dworze wentylatory działają w waszych outlanderach, bo w moim caly czas
czy moze to być cos oprocz modulu? np nie łączące kable łączące modul z wentylatorami? |
|
|
|
 |
|