|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obroty skaczą check engine nietypowe!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Mon1984
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 2000rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2011, 17:34 Obroty skaczą check engine nietypowe!!!!
|
|
|
Witam otóż mam carisme 1.8 GDI 2000r i coraz czesciej podczas jazdy w pewnym momencie pedal gazu przestaje dzialac a gdy stane obroty szaleja i w pewnym momencie staja przy 2000-3000 tys!!!co ciekawe w autoryzowanym serwisie powiedzieli ze to wina przepustnicy ale ja wyslalem ja gdzie indziej(do prawdziwych specjalistow) i oni powiedzieli ze jest w 100% sprawna tak jak i czujnik hallotronowy!!! nie wiem za co sie teraz brac i proszę was o pomoc |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
|
|
|
 |
wiertnik
Forumowicz
Auto: pinin shogun GDI 1,8
|
Wysłany: 18-12-2011, 15:15 Re: Obroty skaczą check engine nietypowe!!!!
|
|
|
Mon1984 napisał/a: | Witam otóż mam carisme 1.8 GDI 2000r i coraz czesciej podczas jazdy w pewnym momencie pedal gazu przestaje dzialac a gdy stane obroty szaleja i w pewnym momencie staja przy 2000-3000 tys!!!co ciekawe w autoryzowanym serwisie powiedzieli ze to wina przepustnicy ale ja wyslalem ja gdzie indziej(do prawdziwych specjalistow) i oni powiedzieli ze jest w 100% sprawna tak jak i czujnik hallotronowy!!! nie wiem za co sie teraz brac i proszę was o pomoc |
Witam
Mam ten sam problem ze swoim pininem GDI.Włącza się lampka kontroli silnika,samochód nie reaguje na pedał gazu.Komputer pokazał,że usterka jest w czujniku położenia pedału gazu.Wymieniłem i nic to nie dało.Podpiąłem sterownik gdzie wiązka idzie od pedału gazu i też nic.Teraz kolei na przepustnicę.Jeśli szybciej coś znajdziesz to daj znac.Jeśli ja coś ustalę to oczywiście powiadomię |
|
|
|
 |
|
|