A jednak byly oryginalne podwójne reflektory do Cari!!! |
Autor |
Wiadomość |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 17:54 A jednak byly oryginalne podwójne reflektory do Cari!!!
|
|
|
Podczas poszukiwań natrafiłem na coś takiego... http://www3.mitsubishi-mo...ma_zubehoer.pdf Jutro mam zamiar dać temat do ASO moze będą w stanie coś takiego ściągnąć.... (choc pozostaje kwestia kosztów)
Pozdr
K
No i niestety ten nr katalogowy nie wchodzi - prawdopodobnie nie ma tego juz w sprzedaży... pozostaje v-maxx ze swoimi 800 Euro albo przeróbka własna ale to nie to samo. Zreszta ciekawe jak zrobic oprawki we własnym zakresie ale nie jakieś badziewie- ktoś robi cos podobnego w Polsce na zamówienie pod wymiar? |
Ostatnio zmieniony przez KrisKros 14-12-2006, 15:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 12-12-2006, 18:53
|
|
|
Rozumiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, ale...przed zamowieniem przemysl czy te nowe "reflektorki" aby napewno nie beda wygladaly zle na Carismie
Jak dla mnie dyskusyjna sprawa czy one sa ladne(na zdieciach)....choc trzeba by zobaczyc w realu zeby komentowac
Pozdrawiam |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 21:12
|
|
|
Witam.
Interesujacy katalog. Jednak to, co najbardziej mi sie w nim podoba, to te sliczne, piecioramienne felgi (niestety niedostepne w wersji 15").
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
10wojtek10 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 21:17
|
|
|
KrisKros
Taka carisma w kolorze zielonym jeździ po Bytomiu. Do tych lampek (mijania to soczewki) ma zamontowane dodatkowo xenony.
Ale......
Jakość oświetlania drogi w tym samochodzie pozostawia duuużo do życzenia. Dodanie xenonu tylko odrobinę poprawia tą sytuację.
Postaram się namierzyć właściciela i zrobić jakieś zdjęcia |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 12-12-2006, 21:37
|
|
|
KrisKros, jakbyś zechciał użyć szukajki, to była tego typu już dyskusja o lampach soczewkowych w carismie, i jasnym stałoby się, ze zwrot "a jednak" nie jest potrzebny, bo jest oczywisty, dodatkowo było tam pare fotek, a jak sie lepiej zagoogla, to można znaleźc dodatkowych pare fotek carismy na soczewkach w googlach, i na stronach klubów mitsubishi w niemczech. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:12
|
|
|
No oczywiście , że są do zdobycia ale za jaką cenę ??? Grilik do mojej Cari cena ponad 1k PLN |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:16 "a jednak " nie było
|
|
|
Chooper napisał/a: | KrisKros, jakbyś zechciał użyć szukajki, to była tego typu już dyskusja o lampach soczewkowych w carismie, i jasnym stałoby się, ze zwrot "a jednak" nie jest potrzebny, bo jest oczywisty, dodatkowo było tam pare fotek, a jak sie lepiej zagoogla, to można znaleźc dodatkowych pare fotek carismy na soczewkach w googlach, i na stronach klubów mitsubishi w niemczech. |
To że taki temat był to nie ulega wątpliwości jeśli dobrze pamiętam były tam dwa typy soczewek - te dla I wersji cari i te produkowane bodaj przez Vmaxx http://www.vmaxx.de/de/public/?fz=23; dla wersji po 2000. Szukajka jest u mnie podstawą zanim cokolwiek napisze stad tak mało moich postów.... Nie pisze tylko i wyłącznie dla siebie!! "a jednak" dotyczyło obecności takich akcesoriów w katalogu oryginalnych części mitsubishi bo o tym mowy nigdzie wcześniej nie było i chyba to takie oczywiste nie było, a forum chyba ma służyć temu, że taką informację chcę przekazać być może innym zainteresowanym...
... co skrupulatnie robie
Pozdrawiam
[ Dodano: 12-12-2006, 22:19 ]
10wojtek10 napisał/a: | KrisKros
Taka carisma w kolorze zielonym jeździ po Bytomiu. Do tych lampek (mijania to soczewki) ma zamontowane dodatkowo xenony.
Ale......
Jakość oświetlania drogi w tym samochodzie pozostawia duuużo do życzenia. Dodanie xenonu tylko odrobinę poprawia tą sytuację.
Postaram się namierzyć właściciela i zrobić jakieś zdjęcia |
Dzięki kolego
fajnie było by zobaczyć jak to wygląda w realu... trochę mnie załamałeś tym brakiem poprawy oświetlenia... Xenony to jest u mnie ostateczność bo jakoś nie lubię być z prawem na bakier no i pozostaje kwestia szacunku do innych kierowców. Każdy che widzieć a nie być oślepianym.... |
|
|
|
 |
slon [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:41
|
|
|
jakieś 3-4 miesiące temu takie oprawki na światła ktoś sprzedawał na allegro o lampach nic nie pisał pewnie też gdzieś wystawił . kiedyś widziałem gdzieś w Wiedniu ze 3 tak przerobione ale czy to tak ładnie wygląda może inaczej , jak pozostałe ale każdy ma swój gust |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:50
|
|
|
slon napisał/a: | jakieś 3-4 miesiące temu takie oprawki na światła ktoś sprzedawał na allegro o lampach nic nie pisał pewnie też gdzieś wystawił |
były tylko oprawki, które wystawia okazjoinalnie o ponad roku. Lamp nie ma i nigdy nie było... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:54
|
|
|
Chooper napisał/a: | slon napisał/a: | jakieś 3-4 miesiące temu takie oprawki na światła ktoś sprzedawał na allegro o lampach nic nie pisał pewnie też gdzieś wystawił |
były tylko oprawki, które wystawia okazjoinalnie o ponad roku. Lamp nie ma i nigdy nie było... |
Jakbyś miał link do tej aukcji to proszę daj go tutaj...
Jeśli bym je miał to pozostają nowe soczewki helli i coś sie wymyśli we własnym zakresie... |
|
|
|
 |
|