Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Komputer w Cari DI-D
Autor Wiadomość
JackD
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2011, 23:06   

dewu123 napisał/a:
Tylko ja nie mam dla nie go rozwiązania :( ostatnio co jakiś czas (rzadko), zaskakuje ale dalej nie liczy cały czas :( .

może spróbuj podmienic radio, do prawidłowego działania potrzebne jest sprawne oryginalne radio, model nie ma znaczenia. Może być kaseta, albo CD. POzdrawia Jacek

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2011, 11:44   

JackD napisał/a:
może spróbuj podmienic radio, do prawidłowego działania potrzebne jest sprawne oryginalne radio, model nie ma znaczenia. Może być kaseta, albo CD. POzdrawia Jacek

Co rozumiesz pod pojęciem prawidłowe działanie ? Bez radia nie działa jedynie RDS na wyświetlaczu, czyli dolna linia. W modelach do 2000r nie działa często jeszcze temperatura zewnętrzna, trzeba zmienić wtedy wyświetlacz na nowszy model.

Jednakże podpięcie na chwilę radia może coś pomóc. Mi np. po wymianie wyświetlacza na początku znikł pomiar temperatury, podpiąłem na chwilę oryginalne radio i po tym zabiegu wszystko działało. Wymieniłem z powrotem na nieoryginalne radio i już wszystko jest wporządku.

dewu jak chcesz sprawdzić to mam oryginalne radio gdzieś w garażu, także mogę Ci pożyczyć. Jak to nic nie da, to mam też na stanie wyświetlacz, możesz podmienić i zobaczysz jak będzie chodził.

dewu123 
Mitsumaniak
02523/KMM Maniak

Auto: Carisma DID+ 1,9 130KM
Wysłany: 19-12-2011, 12:26   

Radio mam oryginalne CD, ale podmiana wyświetlacza to dobry pomysł. Dogadamy się na priv. Dzięki

witus86 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DI-D 2003r.
Wysłany: 19-12-2011, 21:09   

U mnie nawet czasami zdarza się że temperatura przestaje działać i zawiesza się na jednym wskazaniu. Ja sam wole się za to nie zabierać i nie grzebać przy elektronice żeby czegoś nie zepsuć bardziej!

Odpowiedz do tematu