Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:01 |
Nieszczęsne żarówki oświetlenia wnętrza |
Autor |
Wiadomość |
mitch2000
Forumowicz
Auto: Outlander I 2,0 B+G 2004 Rok
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 96 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 22-12-2011, 11:57 Nieszczęsne żarówki oświetlenia wnętrza
|
|
|
Witam,
Proszę Was o informację odnośnie żarówki do oświetlenia tylnej części wnętrza i bagażnika. Niestety w ciągu niecałych dwóch miesięcy spaliły mi się już dwie. Według informacji z instrukcji obsługi żarówka powinna mieć 8W. Mi udało się kupić 10W. Czy ta rozbieżność w mocy może wpływać na ich szybkie przepalanie? Powinienem szukać jakiegoś specjalnego typu lub firmy żarówek? Dodam tylko, że na razie nie intersują mnie diody led, które ostatnio opisał kolega Wumil w swoim poście, bo pozostałe żarówki oświetlające przednią cześć wnętrza są OK.
Dziękuję i pozdrawiam,
Kuba |
|
|
|
 |
Daniel_Sz
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
|
Wysłany: 22-12-2011, 12:32
|
|
|
RTeż mi się często przepalały. Wsadziłem teraz żarówkę o takim samym kształcie, tylko trochę większą rozmiarem (jest włożona trochę po przekątnej) - i działa już prawie rok. Widocznie diabeł tkwi w szczegółach . |
|
|
|
 |
mitch2000
Forumowicz
Auto: Outlander I 2,0 B+G 2004 Rok
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 96 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 22-12-2011, 12:35
|
|
|
Daniel_Sz napisał/a: | RTeż mi się często przepalały. Wsadziłem teraz żarówkę o takim samym kształcie, tylko trochę większą rozmiarem (jest włożona trochę po przekątnej) - i działa już prawie rok. Widocznie diabeł tkwi w szczegółach . |
A pamiętasz czy była o jakiejś większej mocy lub napięciu? |
|
|
|
 |
Daniel_Sz
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
|
Wysłany: 22-12-2011, 12:41
|
|
|
Moc miała taką jak stara - ale nie pamiętam dokładnie jaką. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 23-12-2011, 22:31
|
|
|
Ja mam od 3 lat w bagażniku 10W zamiast 8W i nie ma problemu. Kupiłem pierwszą lepszą w sklepie samochodowym. Na moje pytanie czy to niczym nie grozi że większa moc się wydziela odpowiedzieli że niby się wydziela, ale lampa nie pali się non-stop więc nie powinno być problemu. W o1 nawet jak zostawisz otwarte drzwi to po kilkudziesięciu minutach i tak światła gasną.
Zawsze możesz zamontować moduł LED o podobnym kształcie, ostatnio jeden kolega na forum się chwalił że efekt był lepszy niż zwykła żarówka. |
|
|
|
 |
|