Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymina lusterka
Autor Wiadomość
Haniball 
Forumowicz

Auto: 1.8 DID MIVEC 4WD, 150 KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2011, 12:08   Wymina lusterka

Witam, jako jakiś pacan przy wyprzedzaniu z przeciwka( wjechał na mój pas ruchu) zniszczył mi lewe lusterko. Mam pytanie czy dużo jest trudności w odkręceniu lusterka i podpięciu wiązki, tzn. czy trzeba rozbierać całe lewe przednie drzwi ASX? Nie chce mi się dymać 120km do ASO, może jak nie jest to wybitnie trudne to zlecę mechanikowi na miejscu.

Krzychuuu 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Invite
Wysłany: 08-12-2011, 12:34   

Miałem otarcie na lusterku. Dałem ASXa do lakiernika, całe drzwi rozebrał żeby odpiąć te lusterko i pomalować.

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 08-12-2011, 14:22   

U mnie w Outku tez do drzwi się dobierali jak mieli wymienić lusterko.

Haniball 
Forumowicz

Wysłany: 08-12-2011, 16:54   

Krzychuuu napisał/a:
Miałem otarcie na lusterku. Dałem ASXa do lakiernika, całe drzwi rozebrał żeby odpiąć te lusterko i pomalować.

Kurcze, nie rozumiem przecież część lusterka w kolorze nadwozia jest zdejmowana( zatrzaski) bez potrzeby demontażu całego lusterka.

Czy ktoś wie jak jest mocowana maskownica drzwi na wcisk/zaciski czy na jakiś japoński patent?
P.S. Ciekawostka - Cena lusterka bez kierunku w ASO to koszt rzędu 1 200,00PLN+ robocizna

Krzychuuu 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Invite
Wysłany: 08-12-2011, 18:04   

Haniball napisał/a:
Kurcze, nie rozumiem przecież część lusterka w kolorze nadwozia jest zdejmowana( zatrzaski) bez potrzeby demontażu całego lusterka.

Otarcie było na górnej polakierowanej części i tej dolnej czarnej z plastiku. Koszt naprawy: 50 zł.

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 08-12-2011, 18:59   

Ceny generalnie są chore, w sumie za jakiś czas najlepszy biznes to będzie kupić nowego ASXa i puścić na części - po rozłożeniu z auta za 100K zrobią się części za milion chyba :D

Haniball 
Forumowicz

Wysłany: 13-01-2012, 21:47   

No i lusterko wymienione a raczej sama osłona lusterka. Kurcze wymiana lusterka w ASX to jest bajka, w porównaniu z wymianą lusterka w VW. Duży plus dla Mitsubishi.

Wolfix 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6
Wysłany: 24-02-2012, 15:01   Drzwi manual

Odp. na pyt. Hanibala
Czy ktoś wie jak jest mocowana maskownica drzwi na wcisk/zaciski czy na jakiś japoński patent?

Może się przyda Manual

Haniball 
Forumowicz

Wysłany: 28-02-2012, 08:15   

To się chwali !

widmo 
Mitsumaniak
widmo

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 12-05-2016, 17:27   

Witam Wszystkich. Od jakiegoś czasu występuje u mnie problem z domykaniem i otwieraniem się lusterka. Czasem załapie i kilka cykli działa bez zarzutu a czasem muszę pomóc manualnie aby zaskoczyło. Słychać, że silniczek pracuje. Proszę o poradę czy da się to jakoś zreanimować czy raczej czas rozglądać się na nowym (ceny w ASO ok 1600!!!) ew. używanym lusterkiem (tu ryzyko nabycia bubla). Problem dotyczy lusterka z kierunkowskazem od strony kierowcy. Fabrycznie ustawiona opcja zamykania i otwierania równocześnie z ryglowaniem i otwieraniem samochodu. Będę wdzięczny za pomoc.
Ps. Regulacje kąta samego zwierciadła działają poprawnie.

Odpowiedz do tematu