|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy ktoś wymieniał świece w Lancerze 1,6? |
Autor |
Wiadomość |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 21-01-2012, 13:08
|
|
|
cefaloid napisał/a: | podtaczaniem nasadki (za darmo mi tego nie zrobią) |
Chyba pomyliły Ci się nasadki "standardowe" z takimi specjalnymi do świec. Tam nic nie trzeba podtaczać i są węższe od tych kluczy marketowych. Uważam, że jak ktoś ma już swój zestaw kluczy to niech lepiej kupi sobie nasadkę do świec za 6-7zł niż wydaje tyle samo (albo i często więcej) na "specjalny" klucz do świec. Kupowanie zestawu pokrętło, przedłużka i nasadka faktycznie jest jak "kupowanie czołgu w celu jazdy po bułki" |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
cefaloid
Forumowicz
Auto: 1.6
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 388 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-01-2012, 10:40
|
|
|
edit: zbędna dyskusja
[ Dodano: 22-01-2012, 10:49 ]
idas napisał/a: | cefaloid napisał/a: | podtaczaniem nasadki (za darmo mi tego nie zrobią) |
Chyba pomyliły Ci się nasadki "standardowe" z takimi specjalnymi do świec. Tam nic nie trzeba podtaczać i są węższe od tych kluczy marketowych. Uważam, że jak ktoś ma już swój zestaw kluczy to niech lepiej kupi sobie nasadkę do świec za 6-7zł niż wydaje tyle samo (albo i często więcej) na "specjalny" klucz do świec. Kupowanie zestawu pokrętło, przedłużka i nasadka faktycznie jest jak "kupowanie czołgu w celu jazdy po bułki" |
Oczywiście, masz rację, jak ktoś ma już taki zestaw to oczywiście. A z tym podtaczaniem odniosłem się do poprzednich postów o zbyt wielkich nasadkach oraz jakimś ich podtaczaniu na tokarce. |
Ostatnio zmieniony przez mkm 22-01-2012, 23:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Radeon
Forumowicz Radeon

Auto: Lancer 4g92, Galloper 2,5 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 119 Skąd: dolny śląsk
|
Wysłany: 22-01-2012, 20:42
|
|
|
Generalnie jestem za tym, żeby rady były właśnie konstruktywne, a osoby piszące-dające rady maiły jakieś, choć minimalne pojęcie i doświadczenie w mechanice samochodowej. Właśnie te dwa klucze to się do tej roboty nie nadają!! Nie należy wprowadzać ludzi w błąd i narażać ich na koszty. Jeżeli ktoś chce bawić się w naprawianie to powinien kupować klucze i narzędzia odpowiednie i solidne. Do wykręcania świec są nasadki do tego odpowiednie dostępne w sklepie motoryzacyjnym bądź narzędziowym od kilku złotych do 10. |
_________________ Biorę udział w akcji: "Nie piszę poprawnie, ale sam reperuję swoje auto" |
|
|
|
 |
|
|