Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:42
[Cari 1.8 GDI] Zerkniecie to?
Autor Wiadomość
ig_or 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-09-2008, 21:30   [Cari 1.8 GDI] Zerkniecie to?

Witam ponownie wszystkich,
Tym razem mam prośbę o ocenę tego ogłoszenia:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6256742

Wydaje się trochę cena zbyt wysoka (chociaż to '99), ale chyba warto obejrzeć. Popatrzcie proszę czy ze zdjęć jest się do czego przyczepić :)

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 02-09-2008, 21:37   

Mocno wytarta kierownica, lewa zarowka(przod) spalona, silnik od wiekow nie myty i dobrze :) . Rok stawialbym na 98, a pierwsza rejestr. 99 : ), ponadto ladna wersja EXE . Lewy migacz siedzi dosc dziwnie, tylnia klapa wporzo ;) .

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2008, 22:25   

albo ślepy jestem albo nie wiem gdzie patrzeć... Gdzie ta kierownica wielofunkcyjna...? :?:

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 02-09-2008, 22:40   

damiano napisał/a:
albo ślepy jestem albo nie wiem gdzie patrzeć... Gdzie ta kierownica wielofunkcyjna...? :?:

Jak to gdzie? Przecież możesz kręcić w lewo, w prawo, podnieść ją albo opuścić. Ma wiele funkcji. :)

ig_or 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-09-2008, 22:41   

Sorki że spytam bo cienki w te klocki jestem...co to znaczy kierownica wielofunkcyjna? Jak rozpoznać? :|

[ Dodano: 02-09-2008, 22:42 ]
No dobra, ale tak na poważnie to warto jechać obejrzeć? Ile ewentualnie można stargować i na czym?

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2008, 22:46   

Moomin napisał/a:
damiano napisał/a:

Jak to gdzie? Przecież możesz kręcić w lewo, w prawo, podnieść ją albo opuścić. Ma wiele funkcji. :)

hehe...racja :P

ig_or napisał/a:
Sorki że spytam bo cienki w te klocki jestem...co to znaczy kierownica wielofunkcyjna? Jak rozpoznać? :|

na kierownicy wielofunkcyjnej powinny znajdować się jakieś dodatkowe przyciski do obsługi różnych dodatkowych "urządzeń" np. radia samochodowego - taki prosty przykład :wink:

Jechać obejrzeć raczej można zawsze, ale kupić nie trzeba :wink: Na zdjęciach nie zobaczysz wszystkiego tak dokładnie jak na żywo tym bardziej, że nie ma zdjęć wnętrza samochodu tzn. foteli przednich i tylnej kanapy. Zostało Ci wskazane kilka "punktów", na które zwróć uwagę jeśli zdecydujesz się pojechać ją obejrzeć.
Może jeszcze ktoś z forum coś dojrzy na fotkach to Ci podpowie na co jeszcze patrzeć...

maly124 
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI
Wysłany: 02-09-2008, 23:09   

hey koledzy na moje oko to wcale się ona nie rużni od tej co muj koleś 2 tygodnie temu kupił i jest z 97 roku i dał 12 tysi

willson1981
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2008, 01:58   

Najpierw zastanów się czy chcesz Carisme. Po pierwsze to z tego roku są straszne wadliwe, wystarczy spojrzeć na forum. Kup coś powyżej 2001r, będziesz zadowolony. Fakt że droższe, ale warto. Jeśli kupisz z roku poniżej 2000 to zwróć szczególną uwagę na silnik. Warto także przed zakupem przejechać się do ASO na szczegółową diagnostykę.....zapłacisz 200zł ale będziesz miał pewność że silnik zdrowy, no i przy okazjo sprawdzą podwozie. Generalnie sam mam taki samochód, ale niestety mam z nim dużo roboty dlatego przestrzegam z góry.

ig_or 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-09-2008, 06:08   

Heh...no to mam nadzieję że teraz reszta kolegów przekona mnie jednak do Cari bo powyższy post jest trochę zniechęcający, poneważ byłem pewien że jeżeli chodzi o Cari to jest zupełnie inaczej :shock:

" To, że czegoś nie rozumiesz, to nie znaczy, że tego czegoś nie da się wytłumaczyć"
ig_or - 3Miasto

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 03-09-2008, 06:55   

willson1981 - chyba nie wstał jak trzeba ; ) Bo 4 lapkami podpisuje się iż to bujda na resorach co napisał:) Myślę, że cała reszta też się podpisze heh;]

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

drd1812 
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Wysłany: 03-09-2008, 09:04   

Z całą pewnością bujda na resorach. Nie wiem czy znajdziesz auto innej marki które mimo takiego wieku jest tak niezawodne. A przypadki aut fatalnych zdarzają się w każdej marce. Generalnie jak z każdym pojazdem używanym jest tak, że trzeba dokładnie sprawdzić jego kondycję. I jeśli ta Cari była serwisowana na bieżąco i eksploatowana w normalny sposób to z pewnością posłuży jeszcze wiele lat.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 03-09-2008, 10:54   

Po pierwsze nasze prawie 10 letnie Carismy nie posiadaja zadnych ognisk rdzy.
Jezeli znajdziesz takowe to znaczy, iz samochód miał jakies przygody :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

ig_or 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-09-2008, 12:01   

Wiedziałem że takie będą odpowiedzi :-)

Wracając do tego autka to pare tygodni temu był sprowadzony dla tych ludzi na zamówienie, ale chcieli go żeby na gaz przerobić, a nie doczytali że to GDI i siem nie da i dlatego sprzedają. Kilka dni temu przeszedł przegląd, a jutro ma mieć wymieniany rozrząd (mam nadzieje że ta wymiana już w cenie). Ubezpieczony też jest bo już zarejestrowany i po opłatach (nie mają jeszcze twardego dowodu).

Tak więc wygląda obiecujaco i nieomieszkam dzisiaj sie przekonać naocznie czy wart tej ceny.

[ Dodano: 03-09-2008, 13:29 ]
No i klops....koleś opchną tego Miśka komuś od siebie z pracy.... :cry:

" To, że czegoś nie rozumiesz, to nie znaczy, że tego czegoś nie da się wytłumaczyć"
ig_or - 3Miasto

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2008, 18:31   

nie ma samochodu idealnego...nawet w najnowocześniejszej furze coś może strzelić :P Ja moją Carismę też sprowadzałem i póki co to wymieniłem płyny, filtry i rozrząd a teraz leję i jeżdżę :wink: Jasna sprawa, że w samochodach używanych coś trzeba czasami zrobić, ale to zalezy w jakim stanie samochód kupujesz. Od prawie 10 miesięcy posiadania Cari jestem zadowolony z jej bezawaryjności :lol:
ig_or napisał/a:
[ Dodano: 03-09-2008, 13:29 ]
No i klops....koleś opchną tego Miśka komuś od siebie z pracy.... :cry:

szkoda...ale jesli jesteś zdecydowany na Cari to szukaj dalej. Powodzenia! :wink:

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2008, 20:32   

Wygłoszę opinię która wielu osobą ( nie tylko z tego forum ), może się nie spodobać. Uważam że jeżeli kupujesz auto którym będziesz dojeżdżał do pracy i od czasu do czasu pomykał na weekendowe wypady to warto zainwestować i kupić "japońca" w dobrym lub lepszym stanie. Jeżeli jednak auta uzywasz w celu zarobkowym np. taksówka, przedstawiciel itp. nie warto kupować auta z Azji. Powodem są drogie części i problemy z mechanikami którzy nie zawsze umieją naprawiać autko.

Takie jest moje zdania na temat autek.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi