Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:42 |
[Cari 1.8 GDI] Zerkniecie to? |
Autor |
Wiadomość |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 02-09-2008, 21:30 [Cari 1.8 GDI] Zerkniecie to?
|
|
|
Witam ponownie wszystkich,
Tym razem mam prośbę o ocenę tego ogłoszenia:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6256742
Wydaje się trochę cena zbyt wysoka (chociaż to '99), ale chyba warto obejrzeć. Popatrzcie proszę czy ze zdjęć jest się do czego przyczepić |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 02-09-2008, 21:37
|
|
|
Mocno wytarta kierownica, lewa zarowka(przod) spalona, silnik od wiekow nie myty i dobrze . Rok stawialbym na 98, a pierwsza rejestr. 99 : ), ponadto ladna wersja EXE . Lewy migacz siedzi dosc dziwnie, tylnia klapa wporzo . |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2008, 22:25
|
|
|
albo ślepy jestem albo nie wiem gdzie patrzeć... Gdzie ta kierownica wielofunkcyjna...? |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 02-09-2008, 22:40
|
|
|
damiano napisał/a: | albo ślepy jestem albo nie wiem gdzie patrzeć... Gdzie ta kierownica wielofunkcyjna...? |
Jak to gdzie? Przecież możesz kręcić w lewo, w prawo, podnieść ją albo opuścić. Ma wiele funkcji. |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-09-2008, 22:41
|
|
|
Sorki że spytam bo cienki w te klocki jestem...co to znaczy kierownica wielofunkcyjna? Jak rozpoznać?
[ Dodano: 02-09-2008, 22:42 ]
No dobra, ale tak na poważnie to warto jechać obejrzeć? Ile ewentualnie można stargować i na czym? |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2008, 22:46
|
|
|
Moomin napisał/a: | damiano napisał/a: | albo ślepy jestem albo nie wiem gdzie patrzeć... Gdzie ta kierownica wielofunkcyjna...? |
Jak to gdzie? Przecież możesz kręcić w lewo, w prawo, podnieść ją albo opuścić. Ma wiele funkcji. |
hehe...racja
ig_or napisał/a: | Sorki że spytam bo cienki w te klocki jestem...co to znaczy kierownica wielofunkcyjna? Jak rozpoznać? |
na kierownicy wielofunkcyjnej powinny znajdować się jakieś dodatkowe przyciski do obsługi różnych dodatkowych "urządzeń" np. radia samochodowego - taki prosty przykład
Jechać obejrzeć raczej można zawsze, ale kupić nie trzeba Na zdjęciach nie zobaczysz wszystkiego tak dokładnie jak na żywo tym bardziej, że nie ma zdjęć wnętrza samochodu tzn. foteli przednich i tylnej kanapy. Zostało Ci wskazane kilka "punktów", na które zwróć uwagę jeśli zdecydujesz się pojechać ją obejrzeć.
Może jeszcze ktoś z forum coś dojrzy na fotkach to Ci podpowie na co jeszcze patrzeć... |
|
|
|
 |
maly124
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 02-09-2008, 23:09
|
|
|
hey koledzy na moje oko to wcale się ona nie rużni od tej co muj koleś 2 tygodnie temu kupił i jest z 97 roku i dał 12 tysi |
_________________ [url=http://triodanceturek.wrzuta.pl/audio/0TQEzrh
 |
|
|
|
 |
willson1981 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2008, 01:58
|
|
|
Najpierw zastanów się czy chcesz Carisme. Po pierwsze to z tego roku są straszne wadliwe, wystarczy spojrzeć na forum. Kup coś powyżej 2001r, będziesz zadowolony. Fakt że droższe, ale warto. Jeśli kupisz z roku poniżej 2000 to zwróć szczególną uwagę na silnik. Warto także przed zakupem przejechać się do ASO na szczegółową diagnostykę.....zapłacisz 200zł ale będziesz miał pewność że silnik zdrowy, no i przy okazjo sprawdzą podwozie. Generalnie sam mam taki samochód, ale niestety mam z nim dużo roboty dlatego przestrzegam z góry. |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-09-2008, 06:08
|
|
|
Heh...no to mam nadzieję że teraz reszta kolegów przekona mnie jednak do Cari bo powyższy post jest trochę zniechęcający, poneważ byłem pewien że jeżeli chodzi o Cari to jest zupełnie inaczej |
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 03-09-2008, 06:55
|
|
|
willson1981 - chyba nie wstał jak trzeba ; ) Bo 4 lapkami podpisuje się iż to bujda na resorach co napisał:) Myślę, że cała reszta też się podpisze heh;] |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 03-09-2008, 09:04
|
|
|
Z całą pewnością bujda na resorach. Nie wiem czy znajdziesz auto innej marki które mimo takiego wieku jest tak niezawodne. A przypadki aut fatalnych zdarzają się w każdej marce. Generalnie jak z każdym pojazdem używanym jest tak, że trzeba dokładnie sprawdzić jego kondycję. I jeśli ta Cari była serwisowana na bieżąco i eksploatowana w normalny sposób to z pewnością posłuży jeszcze wiele lat. |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 03-09-2008, 10:54
|
|
|
Po pierwsze nasze prawie 10 letnie Carismy nie posiadaja zadnych ognisk rdzy.
Jezeli znajdziesz takowe to znaczy, iz samochód miał jakies przygody |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-09-2008, 12:01
|
|
|
Wiedziałem że takie będą odpowiedzi
Wracając do tego autka to pare tygodni temu był sprowadzony dla tych ludzi na zamówienie, ale chcieli go żeby na gaz przerobić, a nie doczytali że to GDI i siem nie da i dlatego sprzedają. Kilka dni temu przeszedł przegląd, a jutro ma mieć wymieniany rozrząd (mam nadzieje że ta wymiana już w cenie). Ubezpieczony też jest bo już zarejestrowany i po opłatach (nie mają jeszcze twardego dowodu).
Tak więc wygląda obiecujaco i nieomieszkam dzisiaj sie przekonać naocznie czy wart tej ceny.
[ Dodano: 03-09-2008, 13:29 ]
No i klops....koleś opchną tego Miśka komuś od siebie z pracy.... |
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2008, 18:31
|
|
|
nie ma samochodu idealnego...nawet w najnowocześniejszej furze coś może strzelić Ja moją Carismę też sprowadzałem i póki co to wymieniłem płyny, filtry i rozrząd a teraz leję i jeżdżę Jasna sprawa, że w samochodach używanych coś trzeba czasami zrobić, ale to zalezy w jakim stanie samochód kupujesz. Od prawie 10 miesięcy posiadania Cari jestem zadowolony z jej bezawaryjności
ig_or napisał/a: | [ Dodano: 03-09-2008, 13:29 ]
No i klops....koleś opchną tego Miśka komuś od siebie z pracy.... |
szkoda...ale jesli jesteś zdecydowany na Cari to szukaj dalej. Powodzenia! |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2008, 20:32
|
|
|
Wygłoszę opinię która wielu osobą ( nie tylko z tego forum ), może się nie spodobać. Uważam że jeżeli kupujesz auto którym będziesz dojeżdżał do pracy i od czasu do czasu pomykał na weekendowe wypady to warto zainwestować i kupić "japońca" w dobrym lub lepszym stanie. Jeżeli jednak auta uzywasz w celu zarobkowym np. taksówka, przedstawiciel itp. nie warto kupować auta z Azji. Powodem są drogie części i problemy z mechanikami którzy nie zawsze umieją naprawiać autko.
Takie jest moje zdania na temat autek. |
|
|
|
 |
|