Zamknięty przez: Hubeeert 09-05-2011, 15:17 |
Chamstwo na drodze - Dominos |
Autor |
Wiadomość |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2011, 09:22 Chamstwo na drodze - Dominos
|
|
|
Witam,
Pytanko, czy mamy jakieś narzędzia, aby piętnować (cenzura) na drodze wśród Mitsumaniaków (Dominos)? Dzisiejsze zachowanie (cenzura) o nicku dominos przeraża!
Godziny poranne al.Unii w kierunku Drewnowskiej, przy Konstantynowskiej, na światłach wydzielony pas do skrętu w prawo. Pod wiaduktem oczywiście standardowo zatwardzenie.
(cenzura) w Outlanderze z wielką naklejką na tylnej szybie Dominos , włącza kierunkowskaz, markuje skręt w prawo a potem rura...i na chama przejeżdża na wprost wyprzedzając przy okazji z prawej strony innych kulturalnie czekających na swoją kolej.
Cwaniaków nie brakuje, tylko dlaczego cierpi na tym mitsumaniakowa społeczność?
EDIT by Forest_Taft:
8.1. Forum jest przyjazne dla użytkownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych
Nie piszemy wycieczek personalnych pod adresem innych użytkowników Forum. |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
Ostatnio zmieniony przez 06-05-2011, 10:38, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 06-05-2011, 09:37
|
|
|
Po pierwsze, edytuj epitety pod adresem Dominosa! Po drugie jeśli zobaczył, że pod wiaduktem jest zatkane, to pojechał prosto do Drewnowskiej (tak to zrozumiałem) czy to takie dziwne??? |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 06-05-2011, 09:55
|
|
|
Tyle tylko, że tam, w tych godzinach jest zawsze zakorkowane. Tylko żadnemu cwaniakowi nie chce się głową ruszyć. Dla mnie to po prostu chamstwo i tyle. |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2011, 10:33
|
|
|
skaut, Zostałeś poproszony przez Pamara o wyedytowanie epitetów w kirunku innego forumowicza/klubowicza.
Nie zrobiłeś tego, więc dostajesz ostrzeżenie za złamanie regulaminu forum:
8.1. Forum jest przyjazne dla użytkownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych
Więcej zasad możesz znaleźć tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=15923 |
|
|
|
 |
sloniu
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 06-05-2011, 20:07
|
|
|
Haha, rozbawiło mnie to.
Skaut miał odwagę napisać, że ktoś z klubu zachowuje się jak cwaniak i dostał za to ostrzeżenie...
No tak, panowie w TIRach źli, w Golfach źli .... ale jak w naszym Klubie, to wszystko OK.
A ja nie chcę żeby mnie kojarzono z "cwaniakami w Mitsu". |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 06-05-2011, 22:55
|
|
|
sloniu napisał/a: |
Haha, rozbawiło mnie to.
Skaut miał odwagę napisać, że ktoś z klubu zachowuje się jak cwaniak i dostał za to ostrzeżenie...
No tak, panowie w TIRach źli, w Golfach źli .... ale jak w naszym Klubie, to wszystko OK.
A ja nie chcę żeby mnie kojarzono z "cwaniakami w Mitsu". |
Nie chodzi tu o to że napisał na kogoś z klubu,lecz złamał żelazne zasady tego forum
Pozdro:) |
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2011, 09:38
|
|
|
sloniu napisał/a: | ale jak w naszym Klubie, to wszystko OK. |
Niestety ale bardzo się mylisz. Post pozostał (nie zamknąłem tematu, nie wylądował w śmietniku) bo Mitsumaniaki popierają bezpieczną Jazdę. Ale EPITETY były w nim nie potrzebne - Powód ostrzeżenia: pkt 8.1 Zasad Forum - czyli bez względu na sytuację nie wolno obrażać innych.
A widzę że kolega Słoniu ich nie zna skoro tak pisze. |
|
|
|
 |
sloniu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-05-2011, 13:14
|
|
|
Epitety są złe z założenia.
Fakt, że mógł to opisać pomijając niektóre słowa, ale intencje były słuszne
Życzę miłego grillowania i bezpiecznego dojazdu |
|
|
|
 |
iza
Mitsumaniak IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
|
Wysłany: 08-05-2011, 00:42
|
|
|
SŁONIU DOMINOS to super kumpel i szkoda ze tak sie poznajecie nie od najlepszej strony |

|
|
|
|
 |
sloniu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 11:46
|
|
|
Może miał "chwilę słabości", każdemu się zdarza
W to, że może być super kumplem nie wątpię. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
sloniu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 19:01
|
|
|
akbi, zlituj się ...
W tamtym miejscu, to akurat nieprzepisowe i niekulturalne zachowanie |
|
|
|
 |
DominoS [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2011, 22:08
|
|
|
Witam - to ja się wypowiem jako sam zainteresowany.
po pierwsze na wstępie bardzo chciałęm przeprosić za zachowanie na drodze - mogło być faktycznie przez niektórych zrozumiane jako chamskie - sam takiego czegoś nie lubię.
pozwolę sobie ze swojej strony powiedzieć jak to wyglądało:
miałem skręcić z al Unii do włókniarki pod wiadukt - akurat lecieliśmy z drugim mitsumaniakiem - Chooperem wiec może potwierdzić wersję wydarzeń - zauważyłem fatalny korek. stałem pierwszy na pasie do skrętu w prawo i widziałęm ze z tego pasa nie zjadę bo nawet nie opuściłbym skrzyzowania, zmieniłem decyzję aby jechać prosto - faktycznie dałem w pedał w takim jedynie celu aby szybko udrożnić przejazd i szybko zjechac ze skrzyzowania więc pociągnąłem na wprost aleją unii. nie miałem na celu omijanie i cfaniakowanie tylko zmiana decyzji na drodze. wg mojej opinii nikt na skrzyzowaniu nie został zmuszony do jakichkolwiek działań przez mój manewr - ani nie chamował ani nie musiał nigdzie odbijać - skrzyzowanie było puste a że pod maską kilka kucy jest uznałęm to za bezpieczny manewr który nikomu nie przeszkodzi i tak się stało - reszta ruszyła daleko za mną i nikomu się żadna krzywda nie stała. notabene przeprosiłem za zachowanie juz na skrzyzowaniu światłami awaryjnymi.
Tutaj raz jeszcze przepraszam osobiście kolegę skauta jeśli poczuł się przez mój manewr w jakimś stopniu zagrożony. mogę jedynie powiedzieć, że osobiście uważam opisywanie takiej sytuacji - jak powtarzam w mojej ocenie kompletnie niegroźnej i nie mającej na celu cfaniakowania - epitetami za mało kulturalne - zawsze mozna wyjaśnić to na PW ale to jedynie moja ocena.
po raz trzeci przepraszam, troche kolege rozumiem i postaram się aby drugi raz się to nie powtórzyło aczkolwiek na drodze są różne sytuacje. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
|
Wysłany: 09-05-2011, 03:38
|
|
|
Witam,
Ja wypowiem sie jako postronny. Nie znam miejsca wydarzenia ani osób zainteresowanych.
Dla mnie jedna osoba dostaje ostrzeżenie za złamanie zasad, a druga mimo też ewidentnie złamania zasady "Stop Wariatom Drogowym" jest czysta?
pewnie dlatego, że:
iza napisał/a: | DOMINOS to super kumpel |
Nie za bardzo wytłumaczenie DominoS jest logiczne. Skoro stał pierwszy do skrętu w prawo, to dlaczego nie skręcił? Inni przed nim skręcili? Udało się zjechać ze skrzyżowania?
DominoS napisał/a: | uznałęm to za bezpieczny manewr |
Skoro jest to bezpieczny manewr (wyprzedzanie z prawej strony, z pasa do skrętu w prawo, na skrzyzowaniu) to jestem ciekaw co jest niebezpieczne.
DominoS napisał/a: | skrzyzowanie było puste |
Wiem, że to trochę wyrwane z kontekstu, ale skoro innym udało się skręcić i opuścić skrzyżowanie to do mnie wytłumaczenie nie przemawia.
DominoS napisał/a: | Tutaj raz jeszcze przepraszam osobiście kolegę skauta jeśli poczuł się przez mój manewr w jakimś stopniu zagrożony. mogę jedynie powiedzieć, że osobiście uważam opisywanie takiej sytuacji - jak powtarzam w mojej ocenie kompletnie niegroźnej i nie mającej na celu cfaniakowania - epitetami za mało kulturalne - zawsze mozna wyjaśnić to na PW ale to jedynie moja ocena. |
Pisanie - nie kulturalne.
Zachowanie na drodze - jak najbardziej.
DominoS napisał/a: | po raz trzeci przepraszam, troche kolege rozumiem i postaram się aby drugi raz się to nie powtórzyło aczkolwiek na drodze są różne sytuacje. |
IMO czytaj: zawsze tak jeżdżę. |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 09-05-2011, 04:56
|
|
|
apikus napisał/a: | a druga mimo też ewidentnie złamania zasady "Stop Wariatom Drogowym" jest czysta? |
a gdzie tu masz łamanie tej zasady ? |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
|