|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Samochód z trzema fotelami z tyłu w cenie 10-15 tysięcy |
Autor |
Wiadomość |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
|
Wysłany: 12-05-2017, 00:17
|
|
|
Tomek napisał/a: | Żona wojziego ma pozytywnego "hopla" na punkcie bezpieczeństwa dzieci w aucie. | To tym bardziej nie powinni kombinować z 3 fotelikami w rzędzie. Co w przypadku konieczności nagłej ewakuacji zrobić z dzieckiem w środkowym foteliku? |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
|
Wysłany: 12-05-2017, 02:55
|
|
|
elektryk napisał/a: | Może głupie pytanie, ale czemu chcesz montować 3 foteliki obok siebie?
Foteliki mają to do siebie że mocno zachodzą poza obrys fotela, przez co bardzo ciężko osobę dorosłą wcisnąć z miejsce pomiędzy fotelikami. Nawet jak upchniesz 3 foteliki z tyłu to dostęp do środkowego dziecka, choćby żeby go zapiąć będzie mocno utrudniony. Jakbym chciał upychać 3 dzieci to bym bardziej celował w fotel pasażera i dwa z tyłu.
Nie wiem jakie duże masz dzieci, ale powyżej pewnego progu jest dopuszczalne siedzenie trzeciego dziecka pomiędzy dwoma fotelikami. |
Elektryk, może i masz rację, tylko czy to coś zmienia jeśli idzie o wybór auta?
W zwykłym z kanapą przy dwóch fotelikach z tyłu osoba dorosła będzie miała problem się tam zmieścić, czy to między fotelikami czy z boku. Przy 3 osobnych siedziskach jest już inaczej. A zatem, nawet jakby Renia miała jeździć z tyłu a najstarszy w foteliku, ale z przodu, to i tak potrzebny samochód z trzema siedzeniami w drugim rzędzie. |
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
|
Wysłany: 12-05-2017, 16:15
|
|
|
Trojaczki Alhambra, Galaxy i Sharan I generacji strasznie gniją, w twoim budżecie tylko starsze roczniki, a to źle wróży. W tej cenie możesz popatrzeć Tourana, mój kuzyn takiego kupił, szału nie ma, ale 3 oddzielne fotele są + bagażnik całkiem duży, + nie jest to duża landara. Nie rdzewieje od patrzenia. Rodzinka wybrała wersję benzynową z silnikiem 1,6 FSI, ja polecałbym 1,6 MPI, słabszy ale prosty i dobrze znosi LPG.
Ogólnie przerąbane teraz coś dobrego znaleźć, trzeba się naszukać.
Możesz popatrzeć jeszcze Peugeota 807, Citroene C8 i fiata Ulysse, to też trojaczki, całkiem duże - kumpel ma 807 i nie głupie auto.
Moja lepsza połówka przemieszcza się Corollą Verso I, 3 foteliki to na ścisk tam wejdą
Nie wiem czy nie za małe auto na twoje potrzeby. |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
|
Wysłany: 12-05-2017, 17:36
|
|
|
a może Espace II gen, rocznikowo trochę starszy, ale to duże, wygodne i dobrze wyposażone auto. |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 12-05-2017, 23:05
|
|
|
marrok napisał/a: | W tej cenie możesz popatrzeć Tourana | No właśnie. Całkiem niegłupie auto. Nie wiem jak jest w innych minimikrobusach ale w tym touranie który moja kobiełka ujeżdżała zanim zmieniła na asx'a, trzy siedzenia w drugim rzędzie miały oddzielne regulacje przód-tył plus nachylenia oparć. Dodatkowo bardzo łatwo demontowane/przestawiane - tak że można było np. zostawić dwa, umieszczone (że tak powiem) przy osi wzdłużnej auta tudzież inne kombinacje (lewo/prawo/zmienne odstępy). Klima, webasto, milion pińcet schowków.
Żadnych problemów przez ponad 200 tys km, tylko części eksploatacyjne - w tym 2x rozrząd i raz dwumasa, przy 200k dokładnie. Ceny przyzwoitej jakości zamienników całkiem akceptowalne. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 12-05-2017, 23:51
|
|
|
dodaj pare zl i szukaj s-maxa.
albo podwoj budzet i szukaj s-maxa 2,5T |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
|
Wysłany: 13-05-2017, 00:15
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | albo podwoj budzet |
Niewykonalne.
Zresztą gdyby nie budżet to bym się rozglądnął za Hondą FRV.
marrok napisał/a: | Możesz popatrzeć jeszcze Peugeota 807, Citroene C8 i fiata Ulysse, to też trojaczki, całkiem duże - kumpel ma 807 i nie głupie auto. |
Czworaczki - tam jest jeszcze Lancia Phedra - bardzo fajne autka. Podobają mi się. Ale jak napisałem na początku obawiam się, że jako iż ich jest mało to części będą drogie.
Ale zacna propozycja . Jak najbardziej sensowna. |
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
|
Wysłany: 13-05-2017, 14:14
|
|
|
Pozwolę sobie na małą poradę bo widzę że szanowne grono stara się znaleźć jakiegoś sensownego vana a co kolegawojzi, myśli na temat mikro czy tam mini busów. Nie mówię żebyś od razu patrzył na talagę typu vivaro, primaster czy coś w tym stylu ale taki osobowy Transit connect np lub coś z tego gatunku mniejszych busików? |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 14-05-2017, 08:37
|
|
|
wojzi, ja mam wyjście z tej beznadziejnej sytuacji - łatwe, przyjemne, nieszablonowe
Kupujesz Carismę - np. anglika - Twoją tniemy na pół i wstawiamy brakujący rząd foteli razem z drzwiami - jamnik to się zwie potocznie.
Masz pierwszą na świecie sześciodrzwiową Carismę długości amerykańskich limo |
|
|
|
 |
marcink
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
|
Wysłany: 14-05-2017, 10:52
|
|
|
wojzi, długo wszystkie 3 dzieciaki będą musiały jeździć w fotelikach? Za ile lat jedno z nich zsiądzie?
Jeśli masz kupować auto na np. 2 lata, to ja bym olał markę, wygląd etc. Bierz to co pomieści ci rodzinę i ma udokumentowaną historię i łatwo będzie sprzedać za te np. 2 lata (z multiplą może być problem), nieważne, czy to będzie duże kombi, suv, czy busik. Czy to Dacia, czy Mercedes. Patrz na stan, ew. jak masz DG i jsteś VATowcem szukaj cesji leasingu i bierz np. 2-3 letnią (prawię nową) Dacię w korbotroniku.. I wtedy pokrywasz koszty nie auta, ale części różnicy z wartości rezydualnej i fakturowej + nie martwisz się sprzedażą, bo po zakończeniu wynajmu auto zostaje u leasingodawcy.. |
_________________ Mój misiek |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 14-05-2017, 11:37
|
|
|
fajnym samochodem w Twoim górnym budżecie jest też mazda 5 ( zwrócić uwagę na korozję ) |
|
|
|
 |
rene74
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 09-06-2017, 21:23
|
|
|
Hejka Panowie!
Dzięki za sugestie
Z tej strony ta "lepsza" połowa Wojziego
Budżet nam się zwiększył i dziś sfinalizowaliśmy zakup. Auto z pewnego źródła, od znajomego z pewną i znaną nam historią itp... Padło na Toyotę Corolle Verso. Bagażnik nie powala ale mamy kratkę zamontowaną więc na wysokość można załadować a w razie konieczności powiększenia ładowności pożyczyć dachowca . Trzy foteliki wchodzą, są dwa mocowania isofix na skrajnych fotelach i z tego co mi mówił kolega, od którego kupiliśmy to auto to nie ma schowków pod nogami i można bezproblemowo montować fotelik tyłem z nogą stabilizującą bez kombinowania z wypełniaczem schowka
Teraz tylko mieć nadzieje, że będzie nam służyć równie dobrze, jak poprzednim właścicielom.
Jedynie w ty roku trza zrobić konserwację podwozia bo czas na to nagli... Znacie może jakiś porządny warsztat, gdzie zrobią to jak należy? Powiedzmy cała południowa Polska wchodzi w grę - byleby było zrobione jak należy
A Misio zostaje w rodzinie - teściowa go bierze!
Pozdrawiam serdecznie wszystkich |
_________________ Renia czyli "lepsza" połowa Wojziego
Mój blog "artystyczny":
http://reniab.blogspot.com/
Blog o fotelikach samochodowych:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
|
|