|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Samochód z trzema fotelami z tyłu w cenie 10-15 tysięcy |
Autor |
Wiadomość |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-05-2017, 01:15 Samochód z trzema fotelami z tyłu w cenie 10-15 tysięcy
|
|
|
Hej,
Czy jakaś mądra głowa mogłaby doradzić odnośnie zakupu samochodu? Szukam auta, do którego w porządny sposób - bez zahaczania zagłówkami o szyby - wejdą trzy foteliki dziecięce: dwa 15-36 kg i jedna kołyska (za jakiś czas RWF 9-18 kg).
Jakiego auta szukam:
1. Trzy dzielone fotele z tyłu ze środkowym sensownych rozmiarów - Mazda 5 odpada, bo tam podłokietnik z siedziskiem jest a nie fotel
2. Jeśli 7 foteli to koniecznie układ 2-3-2 (więc Chrysler Voyager niestety odpada)
3. Cena: 10 - 15 tysięcy złotych
4. Klimatyzacja
5. Isofix - najchętniej na każdym z foteli, a nie tylko bocznych
6. Duży bagażnik
7. Klimatyzacja
8. W miarę bezproblemowe i o dostępnych cenach części
9. Rocznik najchętniej nie starszy niż 2005, ale jak coś sensownego starszego to mogę się przekonać.
10. Moc powyżej 100 koni
11. Ładniejsze i lepiej wykończone od Multipli - ta odpada w przebiegach
Jeśli idzie o silnik to wolałbym benzynę i to raczej bez gazu (robię 5-10 tys rocznie), ale dobrym dieslem nie pogardzę.
Póki co myślałem nad Renault Scenic II, Renault Espace IV, Peugeot 307 SW, ewentualnie któryś z czwórki eurovanów (ale tu mnie odstrasza fakt, że ich ogólnie mało więc części też pewnie tanie nie będą).
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki - również dlaczego warto akurat taki model, z takim silnikiem i na co warto zwrócić uwagę przy zakupie.
Dzięki za pomoc
_________________ |
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 03-05-2017, 14:55
|
|
|
Touran może?
Ewentualnie avensis verso, ale to raczej nie ten przedział cenowy... |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-05-2017, 00:24
|
|
|
Tomek napisał/a: | wojzi napisał/a: | 11. Ładniejsze i lepiej wykończone i od Multipli |
może być ciężko, z takimi wymaganiami |
Wiem.
joujoujou napisał/a: | Touran może?
Ewentualnie avensis verso, ale to raczej nie ten przedział cenowy... |
Myślałem o Corolli Verso też. Nie ten przedział cenowy ale mogę przedział wiekowy poszerzyć . |
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 04-05-2017, 14:53
|
|
|
wojzi napisał/a: | Myślałem o Corolli Verso też. Nie ten przedział cenowy ale mogę przedział wiekowy poszerzyć | W sumie, dlaczego nie?
Tym bardziej że wolisz benzynę, czyli stanowczo 1ZZ (1.8), bo IMO 3ZZ zdecydowanie za słaby. A klekoty z tego okresu okryte są niesławą (uszczelka pod głowicą).
Szkoda tylko że versoloty 2 generacji robione były w Turcji. |
_________________ Pozdr,
jou
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
Auto: focus
|
Wysłany: 04-05-2017, 19:27
|
|
|
joujoujou napisał/a: | wojzi napisał/a: | Myślałem o Corolli Verso też. Nie ten przedział cenowy ale mogę przedział wiekowy poszerzyć | W sumie, dlaczego nie?
Tym bardziej że wolisz benzynę, czyli stanowczo 1ZZ (1.8), bo IMO 3ZZ zdecydowanie za słaby. A klekoty z tego okresu okryte są niesławą (uszczelka pod głowicą).
Szkoda tylko że versoloty 2 generacji robione były w Turcji. |
blad d-caty sa okryte zła słwa a dokladniej 2.2 d cat 150 km wersja 177 tez miala problemy, jednak nie tak czesto jak wersja 150 km, 2.0 d4d były ok |
|
|
|
 |
joujoujou

|
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
Auto: focus
|
Wysłany: 05-05-2017, 18:54
|
|
|
joujoujou napisał/a: | No przecież 2.2 były w versolotach. Bardzo często zresztą. |
były owszem, 2.0 tez były, z tym ze 2.2 ma az 3 wersje 136 km (chyba) to byl silnik matka
d-cat 150(gowno) i d-cat 177 (tez gowno ale na mniejsza skale) mialem w avensisie tego 177konnego... brak slow |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-05-2017, 00:37
|
|
|
Verso ok, ale w sensownej odległości widziałem może 3 w benzynie z czego jeden poniżej 100 koni więc jednak malutko jak będzie wóz musiał całą rodzinę woził.
Nic spokojnie dalej drążę temat.
Jakbyście mieli jeszcze jakieś podpowiedzi to chętnie słucham. |
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 10-05-2017, 19:11
|
|
|
Łatwo znaleźć z pewnością nie będzie, ale skoro nie masz ciśnienia, cóż, prędzej czy później coś sensownego w pobliżu wypłynie.
Cierpliwości. |
_________________ Pozdr,
jou
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
|
Wysłany: 10-05-2017, 22:31
|
|
|
A zafira, carnival, galaxy, grandis?? |
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-05-2017, 01:54
|
|
|
tresorex napisał/a: | A zafira, carnival, galaxy, grandis?? |
Grandis nie ma 3 dzielonych siedzeń, podobnież Zafira A, choć ponoć w tej 3 foteliki wchodzą. Carnival ma w drugim rzędzie 2 siedzenia, a dzieci w ostatnim woził nie będę bo tam siedzenia prawie na tylnej klapie.
Natomiast Galaxy to fajny pomysł, tak jak Alhambra i Sharan.
Choć podejrzewam, że pewnie będzie jednak jakiś Francuz. Albo się złamię i będzie Multipla. Brzydka jak noc listopadowa, ale funkcjonalna i miejsca dużo
joujoujou napisał/a: | Łatwo znaleźć z pewnością nie będzie, ale skoro nie masz ciśnienia, cóż, prędzej czy później coś sensownego w pobliżu wypłynie.
Cierpliwości. |
Wielkiego może nie, ale chciałbym jednak coś do końca maja. Najgorsze to, że samochody lubię, ale się na nich nie znam więc obawiam się, że mogę wpaść na minę.
A tak przy okazji właśnie, co sądzicie o tych egzemplarzach:
[list]
1. https://www.otomoto.pl/of...t-ID6ySQ4b.html
2. https://www.otomoto.pl/of...l-ID6yGr3Z.html
3. https://www.otomoto.pl/of...html#3f01dee509
4. https://www.otomoto.pl/of...html#64acb1d459
5. https://www.otomoto.pl/of...y-ID6yMUBr.html
6. https://www.otomoto.pl/of...y-ID6yTdfB.html
7. http://allegro.pl/mazda-p...28.html#thumb/1
8. https://www.otomoto.pl/of...a-ID6yLSFR.html
9. http://allegro.pl/show_it...5840685#thumb/5
[list]
Pierwszy wygląda, że miał myty silnik więc nie wiadomo co tam mogło być, z drugiej strony znajomy kiedyś sprowadzał co jakiś czas samochód jeździł i sprzedawał i on też mył silniki mimo, że nie ciekły bo kupujący lubili.
Trzeci z kolei zdaje mi się rdzewieje.
Pozostałe nie udało mi się specjalnie niczego wychwycić.
Czy, któryś z nich skreślilibyście z góry już po samych zdjęciach? |
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 11-05-2017, 15:02
|
|
|
Amerykaniec Panie tylko. Przecież chłopaki zaraz dostaną 140 cm? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 11-05-2017, 19:01
|
|
|
Wszystkie... |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
|
Wysłany: 11-05-2017, 21:24
|
|
|
Może głupie pytanie, ale czemu chcesz montować 3 foteliki obok siebie?
Foteliki mają to do siebie że mocno zachodzą poza obrys fotela, przez co bardzo ciężko osobę dorosłą wcisnąć z miejsce pomiędzy fotelikami. Nawet jak upchniesz 3 foteliki z tyłu to dostęp do środkowego dziecka, choćby żeby go zapiąć będzie mocno utrudniony. Jakbym chciał upychać 3 dzieci to bym bardziej celował w fotel pasażera i dwa z tyłu.
Nie wiem jakie duże masz dzieci, ale powyżej pewnego progu jest dopuszczalne siedzenie trzeciego dziecka pomiędzy dwoma fotelikami. |
|
|
|
 |
|
|