Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak dźwięku z radia - Infinity z Montero
Autor Wiadomość
slamacek 
Forumowicz

Auto: Montero Ltd 3.5V6 2002
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2017, 11:17   

I stał się świąteczny cud - system audio ożył sam z siebie :lol:

A tak naprawdę - zacząłem się zastanawiać nad brakiem karty z kodami odblokowującymi radio i alarm. No i znalazłem w sieci biuletyn, w którym napisano wyraźnie, że w modelach Montero z 2002 roku takowych nie stosowano. Tylko nie wspomnieli w nim, co z tym fantem robić dalej, np. po wymianie akumulatora lub innym padnięciu prądu... No i znalazłem amerykańskiego dziadka na jutubie, który opowiadając swoje perypetie znalazł genialnie proste rozwiązanie: jeśli to oryginalne wyposażenie samochodu to wystarczy ustawić kluczyk w pozycji ACC. Wówczas komputer samochodu porównuje dane zapisanego sprzętu i jeśli wszystko się zgadza, odblokowuje radio i wzmacniacz (i pewnie masę innych dupereli :)

Rzeczywiście proste i działa

Teraz szukam rozwiązania na podpięcie ajfona do tegoż systemu audio

klema 
Forumowicz

Auto: 3.8 V6 , 2005
Wysłany: 29-01-2018, 09:51   

Jak juz mowielm , zmien te paskudne radio :mrgreen:
btw przyjedz to Ci podepne tego Iphona pod to brzydactwo

slamacek 
Forumowicz

Auto: Montero Ltd 3.5V6 2002
Wysłany: 29-01-2018, 10:13   

Super :)

A na razie i tak jest dobrze. Będzie cieplej - usiądę i coś więcej z tym dźwiękiem zrobię. Dobrze wiesz, że kilka innych i ważniejszych rzeczy niecierpliwie czeka na zrobienie ;)

Kuba Kraków 
Mitsumaniak

Auto: Pajero
Wysłany: 29-01-2018, 11:55   

podepnę się pod temat- takowa sytuacja i jak sobie z nią poradzić,

w P3 mam wyświetlacz z nawigacji która była fabrycznie, poniżej była konsola do obsługi radia i zmieniarka. te dwie rzeczy zostały wymontowane- w ich miejsce jest wstawione radio 2 dino-we i wszystko było ok- monitor górny był zgaszony, włączał się tylko gdy coś zmieniałem przy nawiewach.
teraz po paru kolejnych przeróbkach - jedna z nich spowodowała konieczność odłączenia obu akumulatorów wyświetlacz cały czas świeci na niebiesko, i ma do wyboru języki - i tu pytanie jak to ustawić skoro nie mam już konsoli do obsługi :) ktoś mądry cosik pomoże ?

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 29-01-2018, 19:41   

Ja w tym celu trzymałem stare (oryginalne) radio, a w schowku miałem wyprowadzony przewód do podłączania. Po odpięciu aku podpinałem radio na moment, ustawiałem z radia wyświetlacz, i odpinałem, do kolejnego odłączenia aku.

Kuba Kraków 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-02-2018, 13:50   

oki to ja tego nie przewidziałem i jest co jest :) można jakoś z tego wybrnąć ?

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 02-02-2018, 09:37   

Znaleźć kogoś z radiem i na moment przepiąć?... Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Kuba Kraków 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-02-2018, 16:08   

oki dzięki za info

fiutaggio 
Nowy Forumowicz

Auto: montero 3,5 sohc
Wysłany: 22-04-2019, 19:38   przejsciowki dedykowane

witam panowie mam tez problem z tym zestawem ale na wstepie zaznacze ze nie mam hajsu na dodatkowy wzmacniacz wiec racej prosze o rade co moze byc powodem problemu

niedawno wymienilem wszystkie glosniki w swoim montero 2000 limited z wbudowanym wzmacniaczem infinity
teraz przyszedl moment na radio
na chwile obecna probowalem 3 sztuki jvc,pionner na kazdym taki sam efekt dzwiek nie idzie na glosniki
radia odpalaja lapia czestotliwosci itp i pokazuja ze graja ale dzwiek nie idzie dalej

posiadam 2 przejsciowki dedykowane do tego modelu patrzcie foto
jedna na iso zeby podalaczyc zasilanie itp
a druga na cinch-din zeby sygnal szedl do zasilacza

na oryginalnym radio oczywiscie wszystko ladnie gra
mam dwie teorie czemu to nie dziala

pierwsza system sprawdza czy radio jest oryginalne z wklepanym kodem nie dostaje odpowiedzi "nie odpala wzmacniacza" - jesli to jest powod jak to obejsc

druga moze radia powoduja jakis konflikt z racj tego ze wszystkie maja wbudowany wzmacniacz na mosfecie

nie wiem czy moje rozumowanie ma sens jesli ktos z was to ogarnia to bym prosil o korekte

kable jak wspomnialem sa dedykowane pasuja itp probowalem puscic sygnal na kabel din z cinchy oraz z kabli sygnalowych radia ktore ida do iso nic to nie dalo

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 22-04-2019, 19:45   

Może do kiepskiej masy podpiąłeś ten czarny kabelek z oczkiem z przejściówki iso.

piotr277 
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Wysłany: 24-04-2019, 08:51   

Wzmacniacz który jest w bagażniku oprócz sygnału audio (chinche na przejściówce) potrzebuje zasilania. Może jakoś nie dociera tam zasilanie? Wzmacniacz powinien być zasilany kiedy włączasz stacyjkę ACC.

fiutaggio 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-04-2019, 16:17   

spoko dzieki panowie sprawdze te dwie rzeczy i dam znac

klem4 
Nowy Forumowicz

Auto: Montero 3,8
Wysłany: 29-04-2019, 15:37   

w kablu idacym do wzmacniacza jest ten przewod zasilajacy , w tej przejsciowce z chinczami masz niebieski kabel ktorym musisz podac sygnal na wzmacniacz

fiutaggio 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-05-2019, 22:14   

klem4 napisał/a:
w kablu idacym do wzmacniacza jest ten przewod zasilajacy , w tej przejsciowce z chinczami masz niebieski kabel ktorym musisz podac sygnal na wzmacniacz

właśnie tak już wcześniej coś mi ten kabelek nie pasował, na rozpisce od radia mam dwie opcje czy będzie to audio interrupt
czy może
remote turn on ??

klem4 
Nowy Forumowicz

Auto: Montero 3,8
Wysłany: 08-05-2019, 11:06   

Masz tam 4 chincze , bialy i czerwony . Do tego masz jeden niebieski ? do niebieskiego dalej niebieski z radia a chincze podpinasz na wyjscie z radia

Odpowiedz do tematu