Brak dźwięku z radia - Infinity z Montero |
Autor |
Wiadomość |
slamacek
Forumowicz
Auto: Montero Ltd 3.5V6 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-12-2017, 11:17
|
|
|
I stał się świąteczny cud - system audio ożył sam z siebie
A tak naprawdę - zacząłem się zastanawiać nad brakiem karty z kodami odblokowującymi radio i alarm. No i znalazłem w sieci biuletyn, w którym napisano wyraźnie, że w modelach Montero z 2002 roku takowych nie stosowano. Tylko nie wspomnieli w nim, co z tym fantem robić dalej, np. po wymianie akumulatora lub innym padnięciu prądu... No i znalazłem amerykańskiego dziadka na jutubie, który opowiadając swoje perypetie znalazł genialnie proste rozwiązanie: jeśli to oryginalne wyposażenie samochodu to wystarczy ustawić kluczyk w pozycji ACC. Wówczas komputer samochodu porównuje dane zapisanego sprzętu i jeśli wszystko się zgadza, odblokowuje radio i wzmacniacz (i pewnie masę innych dupereli
Rzeczywiście proste i działa
Teraz szukam rozwiązania na podpięcie ajfona do tegoż systemu audio |
|
|
|
 |
klema
Forumowicz

Auto: 3.8 V6 , 2005
|
Wysłany: 29-01-2018, 09:51
|
|
|
Jak juz mowielm , zmien te paskudne radio
btw przyjedz to Ci podepne tego Iphona pod to brzydactwo |
_________________ Pozdrawiam
klema6@gmail.com |
|
|
|
 |
slamacek
Forumowicz
Auto: Montero Ltd 3.5V6 2002
|
Wysłany: 29-01-2018, 10:13
|
|
|
Super
A na razie i tak jest dobrze. Będzie cieplej - usiądę i coś więcej z tym dźwiękiem zrobię. Dobrze wiesz, że kilka innych i ważniejszych rzeczy niecierpliwie czeka na zrobienie |
|
|
|
 |
Kuba Kraków
Mitsumaniak
Auto: Pajero
|
Wysłany: 29-01-2018, 11:55
|
|
|
podepnę się pod temat- takowa sytuacja i jak sobie z nią poradzić,
w P3 mam wyświetlacz z nawigacji która była fabrycznie, poniżej była konsola do obsługi radia i zmieniarka. te dwie rzeczy zostały wymontowane- w ich miejsce jest wstawione radio 2 dino-we i wszystko było ok- monitor górny był zgaszony, włączał się tylko gdy coś zmieniałem przy nawiewach.
teraz po paru kolejnych przeróbkach - jedna z nich spowodowała konieczność odłączenia obu akumulatorów wyświetlacz cały czas świeci na niebiesko, i ma do wyboru języki - i tu pytanie jak to ustawić skoro nie mam już konsoli do obsługi ktoś mądry cosik pomoże ? |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-01-2018, 19:41
|
|
|
Ja w tym celu trzymałem stare (oryginalne) radio, a w schowku miałem wyprowadzony przewód do podłączania. Po odpięciu aku podpinałem radio na moment, ustawiałem z radia wyświetlacz, i odpinałem, do kolejnego odłączenia aku. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
Kuba Kraków
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-02-2018, 13:50
|
|
|
oki to ja tego nie przewidziałem i jest co jest można jakoś z tego wybrnąć ? |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-02-2018, 09:37
|
|
|
Znaleźć kogoś z radiem i na moment przepiąć?... Nic innego nie przychodzi mi do głowy. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
Kuba Kraków
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-02-2018, 16:08
|
|
|
oki dzięki za info |
|
|
|
 |
fiutaggio
Nowy Forumowicz
Auto: montero 3,5 sohc
|
Wysłany: 22-04-2019, 19:38 przejsciowki dedykowane
|
|
|
witam panowie mam tez problem z tym zestawem ale na wstepie zaznacze ze nie mam hajsu na dodatkowy wzmacniacz wiec racej prosze o rade co moze byc powodem problemu
niedawno wymienilem wszystkie glosniki w swoim montero 2000 limited z wbudowanym wzmacniaczem infinity
teraz przyszedl moment na radio
na chwile obecna probowalem 3 sztuki jvc,pionner na kazdym taki sam efekt dzwiek nie idzie na glosniki
radia odpalaja lapia czestotliwosci itp i pokazuja ze graja ale dzwiek nie idzie dalej
posiadam 2 przejsciowki dedykowane do tego modelu patrzcie foto
jedna na iso zeby podalaczyc zasilanie itp
a druga na cinch-din zeby sygnal szedl do zasilacza
na oryginalnym radio oczywiscie wszystko ladnie gra
mam dwie teorie czemu to nie dziala
pierwsza system sprawdza czy radio jest oryginalne z wklepanym kodem nie dostaje odpowiedzi "nie odpala wzmacniacza" - jesli to jest powod jak to obejsc
druga moze radia powoduja jakis konflikt z racj tego ze wszystkie maja wbudowany wzmacniacz na mosfecie
nie wiem czy moje rozumowanie ma sens jesli ktos z was to ogarnia to bym prosil o korekte
kable jak wspomnialem sa dedykowane pasuja itp probowalem puscic sygnal na kabel din z cinchy oraz z kabli sygnalowych radia ktore ida do iso nic to nie dalo
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 22-04-2019, 19:45
|
|
|
Może do kiepskiej masy podpiąłeś ten czarny kabelek z oczkiem z przejściówki iso. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
piotr277
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Lis 2011 Posty: 172 Skąd: Warszawa-Ursynów
|
Wysłany: 24-04-2019, 08:51
|
|
|
Wzmacniacz który jest w bagażniku oprócz sygnału audio (chinche na przejściówce) potrzebuje zasilania. Może jakoś nie dociera tam zasilanie? Wzmacniacz powinien być zasilany kiedy włączasz stacyjkę ACC. |
_________________ PIII LWB (V75) 6G74
PII SWB (V23) 6G72
 |
|
|
|
 |
fiutaggio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-04-2019, 16:17
|
|
|
spoko dzieki panowie sprawdze te dwie rzeczy i dam znac |
|
|
|
 |
klem4
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3,8
|
Wysłany: 29-04-2019, 15:37
|
|
|
w kablu idacym do wzmacniacza jest ten przewod zasilajacy , w tej przejsciowce z chinczami masz niebieski kabel ktorym musisz podac sygnal na wzmacniacz |
|
|
|
 |
fiutaggio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-05-2019, 22:14
|
|
|
klem4 napisał/a: | w kablu idacym do wzmacniacza jest ten przewod zasilajacy , w tej przejsciowce z chinczami masz niebieski kabel ktorym musisz podac sygnal na wzmacniacz |
właśnie tak już wcześniej coś mi ten kabelek nie pasował, na rozpisce od radia mam dwie opcje czy będzie to audio interrupt
czy może
remote turn on ?? |
|
|
|
 |
klem4
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3,8
|
Wysłany: 08-05-2019, 11:06
|
|
|
Masz tam 4 chincze , bialy i czerwony . Do tego masz jeden niebieski ? do niebieskiego dalej niebieski z radia a chincze podpinasz na wyjscie z radia |
|
|
|
 |
|