|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prośba o ocenę ogłoszenia Mitsubishi Lancer VIII 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 15-08-2019, 20:19
|
|
|
Mazin89 napisał/a: | Musiałbym sprawdzić. Wydaje mi się, że wyświetla. |
Ja właśnie specjalnie dzisiaj sprawdzałem i u mnie nie było.
Mazin89 napisał/a: | Akurat wczoraj jeździłem na rezerwie dość długo. Żółty robi się gdy wyskakuje komunikat "Refuel" i pojawia się ikona dystrybutora paliwa. Po kilkunastu sekundach lub dłuższym przytrzymaniu przycisku "info" wyświetlacz wraca do poprzedniego ekranu, czyli pomarańczowy, tyle, że świeci się wykrzyknik właśnie u góry i wskaźnik poziomu paliwa miga. |
I wszystko jasne Ja się staram rezerwę omijać jak mogę, bo boję się, że jakiś syf jest w baku i go zaciągnie
Mazin89 napisał/a: | Ogólnie auta w komisie zauważyłem, że bardzo często są "na rezerwie". |
Znajomy ma komis, to czasami bierze jakieś auto z placu i nim jeździ załatwiać swoje sprawy (przy okazji testuje auto ) aż się zapali rezerwa, a potem już stoi aż się sprzeda Czasami nawet przelewał benzynę z auta do auta, bo to drugie było wygodniejsze i lepiej mu się jeździło ekhmn... testowało |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 15-08-2019, 20:31
|
|
|
HUGIO napisał/a: | Ja właśnie specjalnie dzisiaj sprawdzałem i u mnie nie było. |
To pewnie u mnie jest tak samo.
HUGIO napisał/a: | Ja się staram rezerwę omijać jak mogę, bo boję się, że jakiś syf jest w baku i go zaciągnie |
Też staram się omijać rezerwę. Ale długa trasa (ceny benzyny na autostradzie są kosmiczne. Do tego PB98) + nieduży zbiornik + słuszne spalanie (11 - 12 litrów) sprawia, że zaznajomiłem się z tą ikonką. Od jakiegoś czasu na takie trasy zabieram kanister 10 litrowy i dolewam. Spokojnie dojeżdżam do obwodnicy Trójmiasta gdzie ceny już są normalne.
HUGIO napisał/a: | Znajomy ma komis, to czasami bierze jakieś auto z placu i nim jeździ załatwiać swoje sprawy (przy okazji testuje auto ) |
Jakoś mnie to nie dziwi
A co do sprzedaży na rezerwie. Z punktu widzenia człowieka żyjącego z handlu autami jest to całkowicie zrozumiałe. Po co ma prezentować komuś pełny zbiornik, czyli np 200 zł. Każdy patrzy aby zysk był maksymalny. |
|
|
|
 |
|
|