"Mitsubishi Colt" vs "VW Polo" |
Autor |
Wiadomość |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 29-04-2007, 21:30
|
|
|
Mnie ubawilo wlansie Nowoczesne Polo (tak samo jak nowoczesny golf) Kanciaste do potegi wnetrze, zawieszenie konstrukcyjnie z lat 80 przemawiajace na kozysc... Lepsza buda? niby gdzie? colt jest w ocynku (no chyba ze sie myle) i rdza to sie pojawia po uszkodzeniu powloki ocynku co nastepuje po dzwonie (swoja droga mozna zobaczyc wiele gnijacych szrotwagenow na drodze) spalanie colta tez nie wiem dlaczego jest dla mnie abstrakcja bo zadko kiedy wychodze ponad 8l w miescie.... cuz mamy Pro WV prase:) wkoncu duza sila nabywcza jest "subkultura" dresow a oni wlasnie WV kupuja (chodz polo jeszcze nie "docenili" ) |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2007, 22:26
|
|
|
czarnuch23 napisał/a: | wkoncu duza sila nabywcza jest "subkultura" dresow a oni wlasnie WV kupuja (chodz polo jeszcze nie "docenili" ) |
tak czytam i czytam ten temat i wiekszosc z was zupelnie nie wie o czym pisze zenua |
|
|
|
 |
czarnuch23

|
Wysłany: 29-04-2007, 22:56
|
|
|
arutrro byc moze masz racje i nie wiem co pisze ale jakos tak uprzedony do WV jestem i tak jak wybaczylem mamusce ze kupila Fiata tak golfa czy innego WV nie wybaczyl bym... poprostu uprzedzony jestem do tych samochodow (po tym co slysze od uzytkownikow i co sam odczolem jezdzac WV za kolkiem - coprawda tylko Golfa III i polo mialem okazje testowac) to jada one na jakiejs chorej opinii wyrobionej nie wiem jak... bo ani one nie sa niezawodne ani wygodne ani zaawansowane technologicznie a jesli chodzi o trakcje i parametry silnika to moj stary colciak jest dla niech niedoscignionym idealem.....(pczywiscie mowie o pewnym roczniku) Bo nie mozana porownywac Golfa V z coltem CA4A
Swoja droga za pieniadze ktore trzeba dac za golfa V wolal bym kupic cos wiekszego ciut starszego (2-3 lata) ale za to z japonskim rodowodem (Accord, Galant)
To jest moje zdanie.... poparte moimi wlasnymi doswiadczeniami... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 29-04-2007, 23:06
|
|
|
Stereotypy wciąż rządzą w tym kraju. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 09:30
|
|
|
czarnuch23 napisał/a: | Swoja droga za pieniadze ktore trzeba dac za golfa V wolal bym kupic cos wiekszego ciut starszego (2-3 lata) ale za to z japonskim rodowodem (Accord, Galant) |
no widzisz, a ja od 96 roku jezdzilem japoncami az od roku 2004 powoli przesiadalem sie na niemcy i powiem ci ze slabo siebie teraz wyobrazam w japonskiej technologii.
tak jak hubert pisze, "stereotypy wciaz rzadza w tym kraju" i malo maja wspolnego z rzeczywistoscia. |
|
|
|
 |
czarnuch23

|
Wysłany: 30-04-2007, 10:39
|
|
|
Kiedys ktos powiedzial ze o gustach sie nie rozmawia...
a Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma swoja:)
Osobiscie z niemcow chcialybm miec tylko audi RS (niewazne czy 4 czy 6) reszta moze nie istnieć
A co do stereotypow to chyba jednak stereotyp drogich japoncow dominuje (czesci wcale nie sa drozsze od WV) |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-04-2007, 12:17
|
|
|
czarnuch23 napisał/a: | stereotyp drogich japoncow dominuje (czesci wcale nie sa drozsze od WV) | Też dobry przykład stereotypu "ogólnie drogich japońców", ale chyba jeśli chodzi o części to porównywalnej jakości do np. Mitsubishi czy Mazdy (wciąż mało popularne) będą droższe niż do VW. |
|
|
|
 |
czarnuch23

|
Wysłany: 30-04-2007, 17:10
|
|
|
Ale sluchajac kolegow i obserwojac ich doswiadczenia moze cena ori czesci do mitsu jest wieksza ale zywotnosc danej czesci tez podobno lepiej wypada. Kwestia gustu kto co lubi:) mi sie WV nigdy nie podobly, niepodobaja i prawdopodobnie tak zostanie:P |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 17:47
|
|
|
Nigdy nie mów nigdy. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 18:28
|
|
|
czarnuch23 napisał/a: | mi sie WV nigdy nie podobly, niepodobaja i prawdopodobnie tak zostanie:P |
czarnuch23 napisał/a: | Kiedys ktos powiedzial ze o gustach sie nie rozmawia...
a Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma swoja:) |
co za zgodnosc |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-04-2007, 18:40
|
|
|
czarnuch23 napisał/a: | Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma swoja |
1. Prawa autorskie obowiazuja - na Zlocie wisisz mi piwo
2. Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma wlasna - tak to sie mowi
arturro zasadniczo sie z Toba zgadzam ale jak sam wiesz - pomimo faktu, ze poruszalem sie juz kilkunastoma roznymi markami to moj Misiek wciaz jest the best. Ty miales pecha - trafiles na pseudomitsu produkowane w Holandii na jednej tasmie z Volvo przez upalonych imigrantow. To sie nie moglo dobrze skonczyc |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 19:52
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | arturro zasadniczo sie z Toba zgadzam ale .... |
hubert ja z toba tez ale galantem jezdzilem 4 lata, carisma 8 lat, a3 2 lata, a6 2 lata, golfem miesiac (nie wspominajac firmowych aut) i jako-takie zdanie mam wiec troche mnie dziwia wypowiedzi osob ktore cos tam slyszaly lub cos tam przeczytaly.
ja tam nigdy nie pisalem na tym forum ze audi to ach, a golf to och bo to nie to forum ale tez nie pisalem ze koreanskie auto to shit bo tak wszyscy mowia, wychodze z zalozenia ze jak czegos nie wiem to sie nie udzielam.
ot i to mialem na mysli.
ja z perspektywy czasu wiem co jest imo lepsze, ale zachowam to dla siebie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-04-2007, 21:33
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | 1. Prawa autorskie obowiazuja - na Zlocie wisisz mi piwo |
Hubert - po raz kolejny pisze, ze ten tekst jest z Fallout'a - gry, ktora powstala dawniej niz miales ten tekst w podpisie. I w oryginale brzmiala:
opinions are like assholes - everyone has own, and every stinks |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-04-2007, 21:45
|
|
|
Krzyzak, uwierz mi - gralem w Fallout Tactics ale uwierz mi tez ze tego powiedzonka uzywalem ma dlugo przed tym zanim uslyszalem o Fallout
[ Dodano: 30-04-2007, 21:45 ]
Poza tym pare osob piwo mi wisi - jak nie bedziesz wypominal to sie zalapiesz |
Just think...
. |
|
|
|
 |
dzinia [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2007, 14:02
|