Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaciąganie ręcznego w czasie jazdy a ABS
Autor Wiadomość
yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2008, 08:40   

mam podobne objawy dźwiękowe jak koledzy, po zaciągnięciu ręcznego podczas inicjowania poślizgu z prawej strony kokpitu wydobywa się brzęczący dźwięk, trwa to ok 2-3 sek. , trochę dziwne że tak się to objawia, może faktycznie ABS wariuje dostając rozbieżne dane, ale w taki razie dlaczego nie zapala sie kontrolka ABS-u? Pszipadek!?
pzdr

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 09-01-2008, 11:44   

Logicznym by było podpięcie pod ABS sygnału nie tylko z pedału hamulca ale także z ręcznego. Przeca i tu i tu jest włącznik - w heblu od stopów a w ręcznym od kontrolki na zegarach. Ciekawe jak na schemacie elektryki jest to zrobione w Cari - aż sprawdzę wieczorkiem bo często ręcznym zapodaję i nie mam żadnych takich efektów z ABS jak u Was. Jak sądzę ABS ,,wie'' że zapodajesz ręcznym i odpowiednio koryguje swoje działanie.

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 23:08   

powiem krótko: głupoty wipisujecie, aż sie odechciewa tłumaczyc.

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Wysłany: 10-01-2008, 08:10   

Vlad napisał/a:

hmm, rozwiń swoją myśl jak byś był tak miły...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 10-01-2008, 18:30   

Vlad, polecam http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=15923

Są to zasady tego Forum.

Punkt
8. Zawsze pamiętaj, że
8.1. Forum jest przyjazne dla użytownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych
8.2. Nie ma przymusu pisania na forum. Jeżeli coś Cię drażni nie musisz odpowiadać. Jeżeli pytanie było zadane 1000 razy a nie chce Ci się napisać odpowiedzi 1001 raz - nie pisz - "użyj funkcji Szukaj". Albo podaj konkretny link z odpowiedzią, albo weź na wstrzymanie.

Proszę Cię o zastosowanie się do powyższego.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Wysłany: 10-01-2008, 19:16   

Vlad napisał/a:
komp absu jest polaczony z lampą stopu, wnioski niech zainteresowani wyciagna sami
Vlad napisał/a:
A to się kolega podzielił swoją wiedzą :finga:

CZS
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 19:27   

wiele razy sprawdzałem swoj reczny na sniegu i na suchym i mokrym asfalcie nawet "baczki" czy jak to sie tam zwie kreciłem na recznym i zadnego stukania w desce nie bylo tym bardziej abs bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego

ps. szkoda mi auta bylo ale trzeb je sprawdzic go w kazdej sytucaji teraz wiem jak cie zachowuje i jak sie trzyma drogi :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 11-01-2008, 17:06   

lipa40, dotyczy to również Ciebie.
Przypominam - to jest dział Samochody na naszym Forum. Tu nie ma miejsca na tego typu docinki.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 17:52   

nie wiem jak się to ma do gala ale w lancerku nic się nie dzieje,hula na ręcznym aż miło,kombi bączki heh,abs się nie odzywa,gorzej było w nissanie tam się coś chrzaniło z heblami potem(miałem wersje sr z tarczami),

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2008, 23:55   

cicho koledzy bo hubert czuwa!

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 06-05-2008, 01:03   

Vlad napisał/a:
cicho koledzy bo hubert czuwa
Jaki to ma związek z tematem?

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 16:22   

ja z koleji zauwazylem ze jak zawracam na recznym a mam automat to potem jak chce odraz hamowac(noznym) to mam problemy i samochod chce sie wyrywac chwile do przodu :)

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Wysłany: 07-05-2008, 08:21   

M4mooT napisał/a:
ja z koleji zauwazylem ze jak zawracam na recznym a mam automat to potem jak chce odraz hamowac(noznym) to mam problemy i samochod chce sie wyrywac chwile do przodu :)

dokładnie to samo miałem z moim automatem po zaciągnięciu ręcznego, przez chwilę brak hamulca, a wręcz samochód lekko rwał do przodu z wciśniętym hamulcem - odczucie subiektywne. Ot taka ciekawostka, ale za pierwszym razem troche się zdziwiłem. :)

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2008, 18:53   

ja to sie zdziwilem jak zrobilem tak u kumpla zeby ladnie 90 zrobic i zatrzymac sie przed zamknieta brama :) wciskam ten hamulec a ten mi chce jechac ;]

dobrze wiedziec o takich rzeczach bo sie moze glupio skonczyc :) nie wiem czy to kontrola trakcji poprawia czy sama skrzynia bo u mnie nie za bardzo dziala ten przycisk od wylaczania TCL ;/ no ale za czesto to sie tego nei chce uzywac przeciez ;)

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Wysłany: 08-05-2008, 08:30   

M4mooT napisał/a:
nie wiem czy to kontrola trakcji poprawia czy sama skrzynia bo u mnie nie za bardzo dziala ten przycisk od wylaczania TCL ;/

u mnie nie ma TCL, więc musi to być wina skrzyni, widoczie odbiera jakieś sprzeczne dane i potrzebuje troche czasu na zastanowienie :P
pzdr

Odpowiedz do tematu