|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupujemy SSa 1,8GDI. Znaczy zamierzamy. |
Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 29-01-2008, 11:20
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Rozumiem, że wymiana oleju co 50000km w skrzyni to jest to co jej potrzeba? |
Wymiana oleju w skrzyni INVECS II od Carismy 1.8GDI wg belgijskiej książki przeglądów co 90tys ale oczywiście nie przeszkadza jeśli zmienisz częściej byleby dać ori filtr a nie jakąś podróbę. Po zakupie i czyszczeniu przepustnicy i wymianach maneli zresetuj klemą ECU i naucz obrotów - niech spokojnie sobie z 15 minut popyrka przy czym nie zdziw się że skrzynia zacznie się deko dziwnie zachowywać jak to po resecie - ma swój własny komp więc on też się resetuje po czym już nauczy się stylu jazdy kierowcy który będzie tym autem jeździł. Trwa to jakieś ze 200km jazdy po mieście i ewentualnie jeszcze ze 100km poza miastem lub mniej więcej 3-7 dni zróżnicowanego jeżdżenia. Niemniej po mniej więcej takim czasie już jeździ tak jak kierowca lubi tak że trzeba po prostu dać jej te parę dni czasu na naukę i się nie stresować że czasem coś dziwnego zrobi. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 11:40
|
|
|
cns80 napisał/a: | arturro napisał/a: | to malo slyszales | Pokaż mi posty
Dużo to ja słyszałem narzekań na silnik GDi |
poszukaj moich nt. skrzyni |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 29-01-2008, 19:34
|
|
|
cns80 napisał/a: | Dużo to ja słyszałem narzekań na silnik GDi |
pochadza w wiekszosci od osob ktore nie mialy stycznosci z tymi silnikami
Plotki sie szybko rozchodza...a jak kazdy doda cos od siebie to na koniec...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|
|