|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:42 |
[Cari 1.8 GDI] Zerkniecie to? |
Autor |
Wiadomość |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: 31-10-2008, 21:52
|
|
|
to co piszesz Cichanos wydaje mi sie bzdura totalna - czesci moze sa drozsze niz od punto ale bez przesaday - od forda modneo sa o wiele tansze - np rozrzad. Co do mechanikow to mozna sie zgodzic z gdi bo ze zwyklymi 16 to raczej problemow nie maja |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 31-10-2008, 23:41
|
|
|
Co do cen części się nie zgodzę do europejskich są równie drogie, a co do mechaników poprę kolegę Cichanos. W naszym pięknym kraju mechanicy zatrzymali się na VW GOLF II. Z 16 zaworowym silnikiem posiadającym wielopunktowy wtrysk, sterowany komputerem, mają bardzo duże problemy. Powiem więcej większość nie jest w stanie zrozumieć co to jest internet, a co dopiero poszukać w nim serwisówki. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2008, 02:41
|
|
|
Hehe takie dywagacje do niczego nie prowadzą... Mam cari króciutko - raptem ponad rok i ok 40 tys km, NIC się nie sypie. Części są tańsze niż do forda (mondeo którego mam od nowości 270 tys przebiegu), moja carisma jest powypadkowa, z wystrzelonymi poduchami, które sam wstawiłem po kilku miesiącach posiadania...nic nie stuka, nie puka, miód malina, gdybym wiedział wcześniej że to tak dobre auto forda nigdy bym nie kupił... a np dla taksówkarzy to dosyć częste autko... zupełnie nie zgadzam się dlatego z kolegą Cichanos
Przede wszystkim - carisma jest autem które tylko w salonie stało obok japończyków. Większość części jest rodem z volvo i mechanicy bez problemu radzą sobie z wszelkimi problemami, a części są dobrze dostępne i tanie (np w porównaniu z nissanem prawie 2 razy)
Kupując auto bardzo często szukamy czegoś "w naszej cenie" którą chcemy zapłacić i carisma jest autem które przy większości innych wypada w rocznikowo - klasowym porównaniu nad wyraz korzystnie.[/b] |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 01-11-2008, 09:59
|
|
|
Cichanos nie wiem jak u ciebie ale są juz Mechanicy z prawdziwego zdarzenia, którzy specjalizuja sie w Japonczykach i niektórzy nawet mają MUT- a.
Ceny cześci sa juz podobne....
.....Tylko płacić za nie bedziesz rzadziej |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 01-11-2008, 19:13
|
|
|
andy1 napisał/a: |
Przede wszystkim - carisma jest autem które tylko w salonie stało obok japończyków. Większość części jest rodem z volvo i mechanicy bez problemu radzą sobie z wszelkimi problemami, a części są dobrze dostępne i tanie (np w porównaniu z nissanem prawie 2 razy)
|
Nie przesadzaj z tym Volvo. To raczej Volvo zostało zbudowane na płycie Carismy. A części są wspólne dla diesli głównie. GDI ma silnik i skrzynię japońska czyli cały trzon samochodu jest jednak japoński. Silniki benzynowe 1.6 i 1.8 też są japońskie. Natomiast skrzynie biegów w tych modelach oraz silniki diesla pochodzą od Renault, także z Volvo to niewiele ma wspólnego. Raczej w drugą stronę. |
|
|
|
 |
|
|