Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:42
Którą kupić? Diesel czy GDI???
Autor Wiadomość
maniak
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2008, 16:34   

no to gratuluje dobrego zakupu.Czekamy na fotki

beret 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI EXE 1999
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2008, 21:13   Pierwsze wrażenia z jazdy

Witam, kupione autko to rocznik 1999, wersja EXE, z climatronikiem, podgrzewanymi siedzeniami, el. szybami z przodu. Niebieskie, z alufelgami, wygląda nieźle :)
podzielę się z Wami pierwszymi wrażeniami z jazdy. Przejechałem dziś jakieś 100km. Czuć koniki pod maską, auto jest bardzo żwawe, fajnie się wyprzedza. Skuteczny - jak się wydaje - ABS. Naprawdę świetny climatronic. W środku cichutko. Licznik pokazuje średnie spalanie na poziomie 6,7-7,1 litra. Czy można mu wierzyć?
A teraz minusy (chociaż może martwię się przedwcześnie). Zauważyłem, czekając na zmianę światła, że przy wciśniętym sprzęgle, bez dodawania gazu obroty trochę skaczą (tak od 300 obrotów do 1000, potem znów lekko w dół). Pokrywa poduszki bezpieczeństwa od strony pasażera jest jakby odgięta, właściciel twierdził, że Carismy przed liftingiem tak mają. No i jeszcze widoczność, na razie parkowanie tyłem to nie lada sztuka (choć to pewnie kwestia przyzwyczajenia).
Pozdrawiam, zdjęcia wkrótce.

Brikston 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Wysłany: 17-09-2008, 21:36   

beret napisał/a:
bez dodawania gazu obroty trochę skaczą (tak od 300 obrotów do 1000, potem znów lekko w dół)

musisz przeczyscic przepustnice... normalny objaw w GDI, normalka, nie ma sie czym martwic. jest tutaj gdzies opis na forum jak to zrobic, ale szukajka nie dziala wiec jesli ktos ma to zapisane (ja nie mam) to pewnie zaraz Ci podadza linka.

beret napisał/a:
właściciel twierdził, że Carismy przed liftingiem tak mają

Prawda, rowniez nie masz sie czym martwic

Pozdr

kelo2
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2008, 23:53   

wlasnoreczne czyszczenie przepustnicy

ile ma na liczniku?

beret 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-09-2008, 14:00   

kelo2 napisał/a:

ile ma na liczniku?

Na liczniku 153 tysiące, była książka serwisowa prowadzona do maja tego roku w Berlinie przez pierwszego właściciela, są tam daty badania z odczytami z licznika, wydaje się, że przebieg może być oryginalny.. Facet, który go sprowadził i zarejestrował, jest zakręcony na punkcie Carismy. Ta była jego trzecią, a czwarta czeka na niego w Niemczech (podobno znalazł okazyjnie Carismę po liftingu, dlatego sprzedał tę obecnie moją).

Dzięki za link z instrukcją czyszczenia przepustnicy. Wydaje się to niezbyt skomplikowane :o Próbowaliście tego??

pozdrawiam

szyszus1 
Mitsumaniak

Auto: Cari GDI 98'
Wysłany: 18-09-2008, 20:38   

Gratuluję zakupu i życzę miłej, bezawaryjnej i bezpiecznej jazdy misiem!

Cytat:
Dzięki za link z instrukcją czyszczenia przepustnicy. Wydaje się to niezbyt skomplikowane :o Próbowaliście tego??

Próbowaliśmy. Fakt, skomplikowane nie jest ale dobrze jest to robić powoli i dokładnie.

beret 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-10-2008, 15:17   Moja Cari

Witam,
poniżej moje autko. Jeździ się świetnie, trochę słychać w silniku popychacze, no i przepustnicę trzeba było przeczyścić, luz na awaryjnym i na razie... chyba tyle problemów. :o Aha, jeszcze jedno. W środku słychać na wybojach dziwne stukanie, jakby jakiejś metalowej pierdółki. Na początku myślałem, że to metalowa sprzączka w mojej teczce, potem okazało się, że bez teczki w środku też to słychać. :biggrin: Za cholerę nie mogę znaleźć źródła tego hałasu. Wydaje mi się, że to gdzieś z tyłu i na pewno wewnątrz. Co to może być?? Zaczyna mnie to wnerwiać.

http://allegro.pl/show_item.php?item=425788544

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 08-10-2008, 17:36   

beret napisał/a:
Wydaje mi się, że to gdzieś z tyłu i na pewno wewnątrz. Co to może być?? Zaczyna mnie to wnerwiać.

moze półka bądz kanapa :?:
Pozdroo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi