Przednie Wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
M@dF
Forumowicz

Auto: MSW 2.4 GDI Motion Plus
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-07-2009, 20:38
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Jest tylko jeden mały problem, który zauwazysz na przymiarkach - ten plastikowy klips blokuje się na wystającym z ramienia nicie/zgrubieniu ramienia - Ty go nie masz, masz za to dwa otworki do przykęcenia wycieraczki/adaptera. Z tego co pamiętam przy szybkiej jeździe mój Ojciec zgubił kiedyś wycieraczkę |
Własnie dlatego te plastikowe adapterki nie wzbudzaly we mnie zaufania ale sprobuje zamontowac jeden z nich i powiem mojej dwuletniej corce zeby sprobowala to zdjac. Jak ona tego nie zepsuje to nawet tsunami tego nie ruszy |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-07-2009, 20:51
|
|
|
Harry79 napisał/a: | Są otworki oraz zgrubienie | U mnie były tylko otwory, ale ja mam wersję USA. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
M@dF
Forumowicz

|
Wysłany: 09-07-2009, 21:07
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Harry79 napisał/a: | Są otworki oraz zgrubienie | U mnie były tylko otwory, ale ja mam wersję USA. |
Ja nie wiem jaka ja mam wersje. Mozna to jakos poznac/wyczytac gdzies? Auto jest z Niemiec i instrukcja tez jest po niemiecku, wiec przypuszczm ze to europejska wersja. |
|
 |
Harry79
Mitsumaniak Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 142 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 09-07-2009, 21:36
|
|
|
Zgrubienie ustala pozycję klipsa przykręcanego (w moim przypadku była to wycieraczka BOSCH), więc powinno być to widoczne.
Ten klips wchodzi ciasno więc nie powinien się wysunąć. |
_________________ Harry79
Space Wagon 2,4GDI Cool 2000
http://www.youtube.com/watch?v=jvFCCYtdVtY
 |
|
|
|
 |
M@dF
Forumowicz

|
Wysłany: 10-07-2009, 10:23
|
|
|
No więc znalazłem kilka adapterków. Jak tylko żona odda mi autko to wezmę się za przymiarkę.
[ Dodano: 10-07-2009, 20:41 ]
Odkręciłem oryginalną wycieraczkę, która ma 70cm i założyłem plastikowy adapter. Wbrew pozorom trzyma bardzo mocno. Trzeba użyć dużej siły, żeby go zdjąć. Tak się teraz zastanawiam czy zakładać wycieraczki zamienne, które proponują w swoich katalogach Bosch, Champion i inne mimo, że są to 650mm czyli krótsze czy pozostać przy wymianie samej gumki na piórze 700mm, które idealnie wyciera szybę od samej góry do dołu. Przemyślenia i refleksje na ten temat zapewne najdą mnie przy następnym piwie.
Dziękuje wszystkim za włączenie się w dyskusję i za konkretne solucje poparte rysunkami i zdjęciami. |
|
 |
|